Νίκος Αναδιώτης - Ένταση στον αέρα με την ερώτηση για τα γεννητικά όργανα: «Ποιο είναι το όνομά τους;»

«Ποια είναι η κανονική λέξη που τους λέτε;»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Νίκος Αναδιώτης - Ένταση στον αέρα με την ερώτηση για τα γεννητικά όργανα: «Ποιο είναι το όνομά τους;»

Εξώδικο απέστειλε το κόμμα ΝΙΚΗ κατά του EuroPride, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 21 μέχρι τις 29 Ιουνίου. Ο Νίκος Αναδιώτης, ως εκπρόσωπος του εν λόγω κόμματος, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Fay's Time για να συζητήσει με την ακτιβίστρια Στέλλα Μπελιά και τον διοικητή του τμήματος ρατσιστικής βίας Αττικής, Μιχάλη Λώλη. Παρά τον διάλογο, ωστόσο, οι τόνοι ανέβηκαν κάποια στιγμή.

«Δεν είμαστε κατά κανενός δημοκρατικού τρόπου έκφρασης αρκεί να τηρούνται τα νόμιμα μέσα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε έναν δημόσιο χώρο, επειδή έτσι μας ήρθε. Εφόσον είναι νόμιμος ο τρόπος, καλώς να κάνουν και να είναι υπερήφανοι. Εμείς διαφωνούμε στον τρόπο. Καλώς κάνετε και δεν παίζετε εικόνες, γιατί είναι γνωστές σε όλους πώς μεμονωμένα κάποιοι διαδηλώνουν πολλές φορές, προσβάλλοντας. Αυτό θέλουμε να προλάβουμε, για να μην καταγγείλουμε μετά», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Αναδιώτης.

Δείτε επίσης: Νίκος Αναδιώτης: «Η ομοφυλοφιλική και η ετεροφυλοφιλική πράξη εκτός γάμου είναι αμαρτία» - Το ξεκαθάρισμά του για τις προγαμιαίες σχέσεις

Τόσο η Στέλλα Μπελιά, όσο και ο Μιχάλης Λώλης τόνισαν ότι το εξώδικο του κόμματος ΝΙΚΗ δεν έχει νομική υπόσταση. «Γίνεται περισσότερο για εντυπωσιασμό. Καλό θα ήταν να μην υπάρχει όλη αυτή η παραφιλολογία για το πόσο “άρρωστοι” και “ανώμαλοι” και κακοί άνθρωποι είμαστε εμείς οι ΛΟΑΤΚΙ+ άνθρωποι. Συμβαίνει πάρα πολύ και ακούστηκαν απίστευτα πράγματα για το διάστημα που συζητιόταν το νομοσχέδιο», επισήμανε η Στέλλα Μπελιά στον Νίκο Αναδιώτη.

Η στιγμή που ανέβηκαν οι τόνοι με τον Νίκο Αναδιώτη

Θέλοντας να επαναφέρει την κουβέντα, ο Νίκος Αναδιώτης είπε σε έντονο ύφος: «Διαφωνείτε ότι υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά στο παρελθόν; Συμφωνείτε με αυτά; Σας εκφράζουν; Με αυτά δεν συμφωνούμε. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε την Κυριακή».

«Τα έχω δει δια ζώσης, όπως και τα παιδιά μου, και δεν έπαθαν τίποτα. Ξέρετε γιατί; Γιατί μιλάμε με κάθε ειλικρίνεια. Η λέξη “σεξ” δεν είναι απαγορευμένη σε εμάς, κάτι που έχω αντιμετωπίσει ως εκπαιδευτικός. Όταν εγώ θα μιλήσω στα νήπια για το ανθρώπινο σώμα και δεν θα πω με το όνομά τους τις λέξεις, τους δίνω αυτομάτως την αίσθηση ότι αυτά δεν λέγονται. Όταν θα πάει λοιπόν ο θείος και θα πιάσει το παιδάκι από το γεννητικό όργανο, δεν έχει καν τη λέξη για να πει στους γονείς του ότι κακοποιήθηκε», απάντησε η Στέλλα Μπελιά.

«Λέτε ότι, όταν θέλω να περιγράψω το γεννητικό μόριο ενός ανθρώπου, δεν το λέω με μία λέξη που είναι βρισιά; Ποια είναι η κανονική λέξη που τους λέτε; Ποιο είναι το όνομά τους;», ρώτησε ανεβάζοντας τον τόνο της φωνής του ο Νίκος Αναδιώτης, με την κ. Μπελιά να του απαντάει: «Πέος και αιδοίο». Κλείνοντας, βέβαια, κανένας από τους δύο δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα και έριξαν τους τόνους.