Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: «Άμα δεν κάνω το χειρουργείο, κάποια στιγμή θα...» - Συγκλονίζει ο νικητής του MasterChef με το πρόβλημα υγείας του

«Η εγχείρηση χρειαζόταν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να γίνει»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Λευτέρης Ζαφειρόπουλος: «Άμα δεν κάνω το χειρουργείο, κάποια στιγμή θα...» - Συγκλονίζει ο νικητής του MasterChef με το πρόβλημα υγείας του

Ο νικητής του MasterChef, Λευτέρης Ζαφειρόπουλος, λίγες ώρες μετά τον μεγάλο τελικό όπου ανακοινώθηκε η νίκη του, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή BreakfastStar. Ο σεφ μίλησε για τα συναισθήματα που του άφησε το παιχνίδι μαγειρικής, ενώ αποκάλυψε τι θα κάνει και ένα μέρος των χρημάτων που κέρδισε.

Η αποκάλυψη του MasterChef 2024, Λευτέρη Ζαφερόπουλου

Σε ερώτηση τι θα κάνει το χρηματικό έπαθλο, απάντησε: «Σίγουρα το πρώτο που θα κάνω είναι να δώσω ένα ποσό στους δικούς μου. Τόσα χρόνια έχουν κάνει τόσες θυσίες για εμάς, για να μας μεγαλώσουν εμένα και τον αδερφό μου, οπότε θα τους δώσω ένα ποσό να πάνε διακοπές όπου θέλουν στον κόσμο».

Σε άλλο σημείο, αποκάλυψε και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει το οποίο χρειάζεται χειρουργείο. «Πρέπει να το κάνω κι αυτό, καλά που μου το θυμίσατε. Το έχω αφήσει τρία χρόνια. Με το νεφρό μου είναι κάτι. Άμα το αφήσω, κάποια στιγμή θα συμβεί το χειρότερο. Η εγχείρηση αυτή που πρέπει να κάνω χρειαζόταν ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να γίνει. Τότε δεν είχα την οικονομική δυνατότητα, είχα πάρα πολλή δουλειά και το αμελούσα. Τώρα θα το κάνω όμως», είπε.

7 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον μεγάλο νικητή

  1. Ο Λευτέρης είναι 29 χρονών
  2. Αποφοιτώντας από το Λύκειο, αποφάσισε να σπουδάσει μηχανικός αεροσκαφών μια επιλογή που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ανταποκρινόταν στα πραγματικά του ενδιαφέροντα
  3. Ο θείος του είναι μάγειρας και η μαμά του ζαχαροπλάστης και κάπως έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί και ο ίδιος με τις κουζίνες
  4. Παρακολούθησε σπουδές σε ιδιωτική σχολή και στη συνέχεια πραγματοποίησε την πρακτική του εκπαίδευση στο εστιατόριο του καζίνο Mont Parnes
  5. Έχει εργαστεί στο Politia Club, όπου υπηρέτησε ως executive chef, επιμελούμενος μενού. Κατόπιν, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, εξασφαλίζοντας τη θέση του Β’ μάγειρα στο πολύ απαιτητικό εστιατόριο Berner’s Tavern (3 AA Rosette) στο Λονδίνο, υπό την συμβουλή του διεθνούς φήμης σεφ Jason Atherton
  6. Έμεινε στο Λονδίνο για τρία χρόνια, απέκτησε πολύτιμη εμπειρία σε διάφορα εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένων του White City Soho House ως Α’ μάγειρας και του Sabor (1 Michelin) ως Sous Chef.
  7. Έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε εστιατόρια της Αθήνας και των ελληνικών νησιών