Έρρικα Πρεζεράκου: Συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τον τραυματισμό που της στέρησε το δάχτυλό της

Συγκλονίζουν οι περιγραφές της για εκείνη τη μέρα

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Ήταν Ιούνιος του 2021, όταν μία σοκαριστική είδηση έφτανε στα δημοσιογραφικά γραφεία: Μετά από ατύχημα η Έρρικα Πρεζεράκου μεταφερόταν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο δεξί της χέρι, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο και για ακρωτηριασμό. Η αθλήτρια είχε πέσει στη θάλασσα και χτύπησε στην προπέλα του σκάφους που επέβαινε.

Τρία χρόνια αργότερα, πλέον φαίνεται να αφήνει αυτόν τον εφιάλτη πίσω της. Παρά τους φόβους που υπήρχαν ότι μπορεί να χάσει το χέρι της, τελικά οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό μόνο του μικρού της δαχτύλου, και η Έρρικα Πρεζεράκου δηλώνει ευγνώμων που έμεινε στη ζωή. Η περιγράφει της για εκείνη την ημέρα συγκλονίζει.

Δείτε επίσης: Έρρικα Πρεζεράκου: «Εχτές είχα μια δύσκολη μέρα και μου έλειπες» - "Τσακίζει" κόκαλα η ανάρτηση της αδερφής της για την απώλεια της κόρης της

Η ανάρτηση της Έρρικας Πρεζεράκου για τα τρία χρόνια από το σοβαρό ατύχημα

«Όταν πριν από τρία χρόνια μια προπέλα σκάφους χτύπησε το χέρι μου, έχασα το μισό μου αίμα. Στο ελικόπτερο που με έφερνε Αθήνα άκουγα ότι θα μου κόψουν το χέρι από τον ώμο, λόγω απώλειας αίματος. Με βλέπετε στη φωτογραφία να χαμογελάω γιατί εκείνο τον Αύγουστο πολλοί εθελοντές αιμοδότες με βοήθησαν να είμαι ζωντανή. Θυμάμαι όταν μου έκαναν τις μεταγγίσεις να συγκινούμαι, γιατί λάμβανα το αίμα συνανθρώπων μου που είχαν καλοσύνη στην καρδιά να προσφέρουν.

Παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας σήμερα και ας θυμόμαστε μια δίκη μας πράξη καλοσύνης σώζει ζωές συνανθρώπων μας. Δεν ξέρω αν σας είπα σήμερα ποσό σας αγαπώ;», ανέφερε στην ανάρτησή της για τα τρία χρόνια από το ατύχημα η Έρρικα Πρεζεράκου.

Πώς έγινε το ατύχημα

Στο παρελθόν η Έρρικα Πρεζεράκου είχε περιγράψει και τον τρόπο που βρέθηκε στη θάλασσα. «Ας πούμε ότι ήταν μια κακή στιγμή. Ένας χειριστής σκάφους θα πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια τόσο για τον ίδιο όσο και για τους επιβαίνοντες στο σκάφος ώστε να τους μεταφέρει σωστά. Δεν πέφτω ακριβώς από το σκάφος, ένας άνθρωπος ήθελε να κάνει επίδειξη με το σκάφος, έκανε τετακέ και εκσφενδονίζομαι από το σκάφος», έλεγε χαρακτηριστικά.

Η Έρρικα Πρεζεράκου πρόσθεσε: «Ένας άνθρωπος κάνει μια επιπολαιότητα και εγώ βρίσκομαι μέσα στη θάλασσα, ενώ κάθομαι στη θέση μου. Κι όπως γύρισε το σκάφος, εγώ βρέθηκα κάτω από τις προπέλες την ώρα που πάω να πάρω αναπνοή, να βγω έξω από τη θάλασσα. Και αυτό θα μπορούσε να μου έχει στοιχίσει τη ζωή μου. Απλά ήμουν τυχερή και απλά μου στοίχισε έναν γερό τραυματισμό στο χέρι μου.

Βρίσκεσαι μέσα στο νερό, κουτρουβαλάς μέσα στο νερό, δεν ξέρεις που βρίσκεσαι και φυσικά δεν περίμενα ότι θα βρεθώ κάτω από τις προπέλες. Και το κομμάτι ότι βγαίνεις και βλέπεις όλο σου το χέρι να είναι... δύσκολα πολύ με όλο αυτό με την προπέλα που στο έχει κάνει “καινούριο”... Κατάλαβα ότι με είχε χτυπήσει η προπέλα, δεν ήξερα που, το κατάλαβα όταν βγήκα στην επιφάνεια, όπου το χέρι μου είναι», κατέληγε η Έρρικα Πρεζεράκου.