Κέιτ Μίντλετον – Η νέα ανακοίνωση για τις χημειοθεραπείες: «Υπάρχουν καλές και κακές μέρες...»

«Δεν έχω ξεφύγει τον κίνδυνο ακόμα»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κέιτ Μίντλετον – Η νέα ανακοίνωση για τις χημειοθεραπείες: «Υπάρχουν καλές και κακές μέρες...»

Έχουν περάσει τρεις μήνες από την ημέρα που η Κέιτ Μίντλετον προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και κύμα στήριξης, ανακοινώνοντας ότι πάσχει από καρκίνο και ξεκινάει χημειοθεραπείες. Έκτοτε απέχει από τα καθήκοντά της για λόγους υγείας, αν και εξετάζει το ενδεχόμενο να παραστεί το Σάββατο στην παρέλαση Trooping the Colour, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Independent.

Μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για νοσηλεία της σε ογκολογική κλινική στο Τέξας, η Κέιτ προχώρησε σε μία νέα ανακοίνωση σχετικά με την πορεία που έχουν οι χημειοθεραπείες της. Όπως τόνισε, υπάρχουν καλές και κακές μέρες, ωστόσο τόνισε πως η αγάπη του κοινού τής δίνει δύναμη.

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Με ποια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας

Η ανακοίνωση της Κέιτ Μίντλετον

«Είμαι έκπληκτη από όλα τα ευγενικά μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης τους τελευταίους δύο μήνες. Πραγματικά έκαναν μεγάλη διαφορά για τον Γουίλιαμ κι εμένα, και μας βοήθησαν σε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές.

Κάνω πρόοδο, αλλά όπως γνωρίζει όποιος κάνει χημειοθεραπεία, υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Εκείνες τις κακές μέρες νιώθεις αδύναμος, κουρασμένος και πρέπει να αφήσεις το σώμα σου να ξεκουραστεί. Αλλά τις καλές μέρες, όταν νιώθεις πιο δυνατός, θες να αξιοποιήσεις στο έπακρο το αίσθημα να νιώθεις καλά.

Η θεραπεία μου είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για μερικούς μήνες ακόμα. Τις μέρες που νιώθω αρκετά καλά, είναι χαρά μου να ασχολούμαι με τη σχολική ζωή, να αφιερώνω προσωπικό χρόνο σε πράγματα που μου δίνουν ενέργεια και θετικότητα, ενώ αρχίζω να κάνω λίγες δουλειές από το σπίτι.

Ανυπομονώ να παρευρεθώ στην παρέλαση γενεθλίων του Βασιλιά αυτό το Σαββατοκύριακο με την οικογένειά μου και ελπίζω να συμμετάσχω σε μερικές δημόσιες εκδηλώσεις το καλοκαίρι, αλλά επίσης γνωρίζοντας ότι δεν έχω ξεφύγει τον κίνδυνο ακόμα.

Μαθαίνω πώς να είμαι υπομονετική, ειδικά με την αβεβαιότητα. Το παίρνω μέρα με τη μέρα, ακούγοντας το σώμα μου και επιτρέποντας στον εαυτό μου να αφιερώσει αυτόν τον τόσο απαραίτητο χρόνο για να θεραπευτεί.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεχή κατανόησή σας και όλους εσάς που μοιραστήκατε τόσο γενναία τις ιστορίες σας μαζί μου», ανέφερε στην ανάρτησή της η Κέιτ Μίντλετον