Μαρία Καβογιάννη - Maestro: Γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Ο ρόλος της έγινε σύμβολο

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Μαρία Καβογιάννη - Maestro: Γκράφιτι με το πρόσωπό της στέλνει μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Ένα ηχηρό μήνυμα, μέσα από τον ρόλο της στη σειρά Maestro, περνάει τους τελευταίους μήνες η Μαρία Καβογιάννη. Η συγκλονιστική ερμηνεία της στο ρόλο της κακοποιημένης γυναίκας «μίλησε» σε δεκάδες χιλιάδες που ανεβαίνουν τον ίδιο Γολγοθά, και σε έναν ζωγράφο από τη Θεσσαλονίκη, που αποφάσισε να την απαθανατίσει με την δικό του τρόπο.

Ο Γιώργος Κόφτης ζωγράφισε το πρόσωπό της σε γκράφιτι, εμπνευσμένος από το υποκριτικό ταλέντο της Μαρίας Καβογιάννη και τον ρόλο της στο Maestro, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα για τη βία κατά των γυναικών που συνεχίζει να αποτελεί ένα νοσηρό φαινόμενο στις μέρες μας. Ο καλλιτέχνης μίλησε στην εκπομπή του Mega, «Ακόμα δεν είδες τίποτα» για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Δείτε επίσης: Απολαυστική Μαρία Καβογιάννη: Ξανά στο ρόλο της «Κορίνας» από τα «Εγκλήματα» μετά από 24 χρόνια

Τι δήλωσε ο καλλιτέχνης του γκράφιτι με το πρόσωπο της Μαρίας Καβογιάννη από το Maestro

«Αξίζει να σταθούμε στο ταλέντο της Μαρίας Καβογιάννη και τον τρόπο που έχει να μετουσιώνει τα συναισθήματα που διαπραγματεύεται η σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Για μένα ήταν έμπνευση πριν καν δω τη σειρά. Όταν την είδα μετά, είδα το πρόσωπό της, διαπραγματεύεται σοβαρά ζητήματα για την κοινωνία μας», είπε αρχικά ο Γιώργος Κόφτης και τόνισε πως επέλεξε ένα απομακρυσμένο σημείο, καθώς πέρυσι το ΑΠΘ είχε σβήσει την τοιχογραφία του προς τιμήν του σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

«Με συγκίνησε το ταλέντο αυτής της γυναίκας, το βλέμμα της κυρίως. Νομίζω ότι το σύνολο της κοινωνίας έχει επηρεαστεί από τη βία των γυναικών και τις γυναικοκτονίες. Η απόγνωσή της και ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται, μας εκφράζει ως σύνολο. Είμαστε αποσβολωμένοι μπροστά σε αυτό το φαινόμενο. Στα μάτια της είδα αυτό που ήθελα να πω, μετέφερα το εκφραστικό μέσο της Μαρίας Καβογιάννη στον τοίχο», τόνισε κλείνοντας ο Γιώργος Κόφτης.