Ο Πύρρος Δήμας αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό από την εποχή που ήταν σημαιοφόρος: «Πήγα να φάω τα μούτρα μου»

Πώς σχολίασε την επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Με αφορμή την επιλογή των σημαιοφόρων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ο Πύρρος Δήμας μίλησε στους Δεκατιανούς στον ΣΚΑΪ για τις δύο φορές που έχει υπάρξει εκείνος σημαιοφόρος σε αντίστοιχη διοργάνωση (το 1996 στην Ατλάντα και το 2004 στην Αθήνα), καθώς και για την επιλογή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη.

«Θεωρώ ότι είναι μεγάλη τιμή του σημαιοφόρου, γιατί η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που μπαίνει στο γήπεδο απ' όλο τον κόσμο. Είναι μεγάλη τιμή και για τον Γιάννη, βέβαια είναι ένα υπουργείο Τουρισμού από μόνος του, μας διαφημίζει ανά τον κόσμο, όπως όλοι οι αθλητές: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Μαρία Σάκκαρη, ο Μίλτος Τεντόγλου, η Κατερίνα Στεφανίδη και πολλοί άλλοι. Απλά θεωρώ ότι ο Γιάννης είναι ένα κομμάτι ξεχωριστό και το μπάσκετ είναι ένα άθλημα ξεχωριστό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πύρρος Δήμας.

Δείτε επίσης: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη – Συγκινημένη μετά τον ορισμό της ως σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το άγνωστο συμβάν από την εποχή που ο Πύρρος Δήμας ήταν σημαιοφόρος

Με αυτήν την αφορμή, μάλιστα, ο Πύρρος Δήμας θυμήθηκε και ένα αστείο περιστατικό από την πρώτη φορά που ήταν σημαιοφόρος στην ελληνική αποστολή: «Έλεγα στην Ατλάντα ότι θα μπω μέσα και θα δείξω στους Αμερικάνους που μας πήραν τους Ολυμπιακούς το 1996. Όταν κατέβαινα υπήρχε μία μεγάλη ράμπα, μας είχαν δώσει παπούτσια που γλιστρούσαν και όταν ξεκίνησα πήγα να γλιστρήσω! Έβλεπα τα φλας να αστράφτουν και τι γινόταν μες στο στάδιο, οπότε άρπαξα τη σημαία και την κόλλησα επάνω μου με τα δύο χέρια. Τρελάθηκα! Νόμιζα ότι θα φάω τα μούτρα μου, έλεγα “Κάτσε κάτω απ' την μπάρα”! Ήταν απίστευτη εμπειρία. Στην Αθήνα πια ήμουν άνετος».

«Η Αντιγόνη είναι μεγάλη αθλήτρια. Μπορεί να μην είναι τόσο διαφημισμένο το άθλημά της, αλλά αυτό που έχει πετύχει είναι πολύ μεγάλο για τον αθλητισμό, λίγοι το ξέρουν», κατέληξε, πλέκοντας το εγκώμιο της αθλήτριας που ψηφίστηκε για σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής.