Ο Χάρης Ακριτίδης, το πρωί της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου, βγήκε σε ζωντανή σύνδεση από το Τελ Αβίβ στον αέρα της εκπομπής του ALPHA, Happy Day, ώστε να μιλήσει για τις ημέρες που περνάει στο Ισραήλ και την επαφή του με τον κόσμο εκεί.
Ο τραγουδιστής βρίσκεται εκεί καθώς πραγματοποιεί προγραμματισμένες εμφανίσεις εκεί, ωστόσο αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, διότι ο ίδιος επέστρεψε εκεί τρεις μήνες μετά τον εγκλωβισμό των Ελλήνων στη χώρα από τη μία πλευρά (δείτε εδώ αναλυτικά τι είχε συμβεί), και από την άλλη λόγω του πολέμου που γίνεται ενάντια στην Παλαιστίνη, με πολλούς να υποστηρίζουν πως δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί ως ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στα θύματα.
Οι δηλώσεις του Χάρη Ακριτίδη για τις εμφανίσεις του στο Ισραήλ
Μιλώντας, λοιπόν, στην εκπομπή ο ίδιος δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ ήρεμα τα πράγματα και ήσυχα. Υπάρχει μία Ελλάδα στο Ισραήλ, υπάρχει ένας ελληνισμός που μόνο αν το ζήσεις από κοντά μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ μας αγαπάνε και την κουλτούρα μας. Ξέρω ότι φαίνεται αστείο και οξύμωρο, αλλά δεν πάει κανένα θέμα εκεί. Είναι στον κόσμο τους εντελώς, διασκεδάζαμε μέχρι το πρωί. Δεν παίζουν θέματα της Γάζας.
Δείτε επίσης: Χάρης Ακριτίδης: Ξέσπασε σε κλάματα στο Πρωινό – «Δεν μπορώ! Έλεγαν ότι ο γιος μου έχει 5 και 10% πιθανότητες να ζήσει»
Γνωρίζω ότι μπορεί να στοχοποιηθώ, αλλά εκτελώ ένα συμβόλαιο που ήταν από πέρυσι, από πέρυσι πριν γίνει το μεγάλο μπαμ, και πρέπει να το εκτελέσω. Είμαι υποχρεωμένος! Δεν θέλω να μπω καθόλου στο κομμάτι του πολιτικού. Εγώ μιλάω για τον απλό κόσμο που πόσο πολύ αγαπάει τους Έλληνες».
«Οι πολίτες δεν θα ήθελαν να χυθεί τόσο αίμα και να κινδυνεύουν τόσο άνθρωποι», επισήμανε στο τέλος με την σειρά της η Σταματίνα Τσιμτσιλή.
Δείτε επίσης: Χάρης Ακριτίδης: Βαφτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό – «Δεν πήραμε άδεια» (Βίντεο)
Υπενθυμίζεται πως ο τραγουδιστής είχε πάρει και το μέρος της Γλυκερίας, η οποία είχε στοχοποιηθεί και δεχόταν επιθέσεις για το γεγονός πως δεν ακύρωσε την συναυλία της εκεί, λέγοντας:
«Κάθε δύο εβδομάδες πηγαίνω στο Ισραήλ. Εκεί έχουνε πάθος με την ελληνική μουσική. Αν μπορούσε η κυρία Γλυκερία και ο κύριος Ακριτίδης να σταματήσουν έναν πόλεμο, θα το είχαν κάνει. Δεν νομίζω ότι αυτό παίζει ρόλο. Και ο Ρουβάς είχε τραγουδήσει στη γενοκτονία των Ποντίων».

Διαβάστε επίσης: Γλυκερία: Η πρώτη απάντηση μετά τον σάλο για τη συναυλία της στο Ισραήλ – «Ασχολούμαι με την μουσική και όχι με την πολιτική»
Και πρόσθεσε: «Αυτό το θέμα δεν έγκειται στο πολιτικό θέμα. Είναι αστείο αυτό (που η απόφασή της να μην ακυρώσει τη συναυλία στο Ισραήλ της στοίχισε την παρουσία της στη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη). Πρέπει να πλένουμε το στόμα μας όταν μιλάμε για τη Γλυκερία».