Η Άννα Φόνσου σήμερα, Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Buongiorno του MEGA και παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη. Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός και πρόεδρος του «Σπίτι του Ηθοποιού» μίλησε για την αποφασή της να ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο, για τις οικονομικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική διαμάχη που είχε με έναν από τους φιλοξενούμενούς της, την Μαρίνα Νικολαΐδου.
Η Άννα Φόνσου καλεσμένη στο Buongiorno
«Δεν περίμενα να έχει τόσες διαστάσεις “Το σπίτι του ηθοποιού”»
«Δουλεύω πολύ με το σπίτι του ηθοποιού, κάνουμε πολλά πράγματα και μου αρέσει πολύ αυτό. Κάνουμε παραστάσεις, κάνουμε σεμινάρια, κάνουμε δραματική σχολή, έχουμε πολλές δραστηριότητες και θα είναι πολύ ωραίο να συμμετέχουν και οι ηθοποιοί οι γνωστοί να δώσουν τα φώτα τους σε καινούργιους ηθοποιούς. Είνα 38 χρόνια που υπάρχει το “Σπίτι του Ηθοποιού”. Είναι πολύς ο κόπος, δεν ξέρω πώς μου ήρθε αυτή η ιδέα και πήρε τόσες διαστάσεις.
Στην αρχή νόμιζα ότι θα κάνω ένα καφενείο που θα πηγαίνουν και οι συνταξιούχοι να μην μένουνε μόνοι τους, γιατί η μοναξιά είναι στον καλλιτέχνη όλα τα άλλα τα βολεύουν. Μετά έκανα άλλα όνειρα, πιο μεγάλα, κάναμε αυτό το εξαόροφο, είχα ένα οικόπεδο δίπλα από αυτό, είπαμε να χτίσουμε και αυτό, χτίζουμε έξι ορόφους, σταμάτησαν τα λεφτά μου και το ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής και μας το τελείωσε. Θα κάνουμε εγκαίνια με τον καινούργιο χρόνο. Τώρα φιλοξενούμε 30 άτομα, στο άλλο θα φιλοξενηθούν 20, γιατί έχουμε πολλά πολυπολιτιστικά» είπε αρχικά η Άννα Φόνσου για το “Σπίτι του Ηθοποιού”.
Διαβάστε επίσης: Άννα Φόνσου: «Ο άντρας μου, μού πήρε τζάγκουαρ μπλε! Μου έχουν χρεώσει ότι ήμουν με άντρες για τα λεφτά»
Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπισε
«Υπάρχει ανάγκη, έχουμε πολλούς που έρχονται. Το να φιλοξενείς κάποιον δεν είναι τόσο απλό, είναι τα φαγητά, είναι η καθαριότητα, θέλουμε υπαλλήλους πιο πολλούς γιατί δεν έχουμε την δυνατότητα, τα πιο πολλά τα κάνω εγώ. Κάθε πρωί στις 7 αν περάσει κάποιιος από εκεί θα δει να σκουπίζω όλο το πεζόδρομο γιατί έρχονται διάφοροι εκεί και είναι ένα σχολείο δίπλα και δεν θέλω να τα βλέπουν. Πρέπει να με έχει δει όλος ο Δήμος. Το να μένουν μέσα είναι ένα έξοδο μεγάλο. Παραπάνω από 50 άτομα δεν μπορούμε να έχουμε. Όμως αλλάζουν δεν τους έχουμε για πάντα, μετά από 2 χρόνια αν δεν έχουν κάπου να πάνε πρέπει να φεύγουν για να έρχονται άλλοι, έχουμε πολλές αιτήσεις. Φιλοξενούμε και φοιτητές οι οποίοι είναι αριστούχοι και αυτούς δεν μπορούμε να τους διώξουμε, πρέπει να κάτσουν 4 χρόνια. Έτσι ήθελα να το κάνω αρχικά για να μένουν οι μικροί» συνέχισε η Άννα Φόνσου για το “Σπίτι του Ηθοποιού”. Ενώ, στην συνέχεια, εξομολογήθηκε για τις οικονομικές δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει:
«Η χειρότερή μου φάση στο θέατρο ήταν στην αρχή της καριέρας μου ήταν όταν έγινα πολύ γνωστή και είχα κάνει μια δουλειά που είχε πετύχει καλλιτεχνικά αλλά όχι εμπορικά, είχε αποτύχει, δεν είχαμε λεφτά και τα χάσαμε όλα. Για ένα διάστημα έλεγα τι θα γίνει για να το συνεχίσω γιατί δεν μπορώ να παραιτούμαι εύκολα, και το συνέχισα. Βρήκα τον τρόπο και το συνέχισα. Ο νους μου ήταν πώς θα βγάλω χρήματα από τον κινηματογράφο για να μπορώ να κάνω θέατρο. Θέλει κουράγιο. Η καλύτερη μου εποχή είναι τώρα που μου συμβαίνουν πάρα πολύ άσχημα, συγκινούμαι, είναι η αγάπη του κόσμου. Απολαμβάνω την αγάπη του κόσμου, γιατί όταν ξεκινούσα και μας τρέχανε, δεν είχα καταλάβει, ήμουν και από την αφάνια ξαφνικά έγινα σταρ, και δεν είχα καταλάβει. Τώρα όμως ο κόσμος που με βλέπει στο δρόμο μου λένε “να προσέχεις τον εαυτό σου” σαν να είμαι παιδί τους. Ψυχολογικά είναι η καλύτερή μου εποχή».
Η δικαστική διαμάχη με την Μαρίνα Νικολαΐδου
Στην συνέχεια, μιλώντας για την μοναξιά των ηθοποιών, είπε: «Όταν μπήκα μέσα σε αυτό και είδα την μοναξιά των ηθοποιών και θυμήθηκα τον εαυτό μου πώς ήμουν κάποτε, θυμήθηκα τον εαυτό μου που έπρεπε να βουλώσω τα αυτιά μου. Είπα “τι έχω από λεφτά; αυτά θα τα βάλω όλα και αν το σχέδιο μου το δει η πολιτεία και με βοηθήσει έχει καλώς, αν δεν με βοηθήσει, τα έχασα”. Η μοναξιά στους ηθοποιούς υπάρχει γιατί αν δεν έχουν σουξέ, αν δεν είναι στα πράγματα, δεν είναι στις παρεούλες αυτές, δεν θα βρουν ποτέ δουλειά. Οι ηθοποιοί αγαπιούνται, εγώ τους αγαπώ όλους τους ηθοποιούς και αν κάποιος τσακώνεται πάω και ζητάω συγγνώμη εγώ και λέω “τι σου ζητάω συγγνώμη αφού εσύ πρέπει να μου ζητήσεις” και γελάμε».
Διαβάστε επίσης: Μαρίνα Νικολαΐδου – Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Άννας Φόνσου: «Έκανα δύο δουλειές για να ανταπεξέλθω»

Σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει στην Μαρίνα Νικολαΐδου, η οποία σύμφωνα με τα όσα είχε υποστηρίξει η Άννα Φόνσου η παρουσία της προκαλούσε παράπονα από τους υπόλοιπους ενοίκους (δείτε εδώ το ακατάστατο δωμάτιό της γεμάτο σκουπίδια) ενώ, ο χρόνος που της επιτρεπόταν να παραμείνει εκεί είχε περάσει, είπε: «Έχω ακούσει πάρα πολλά και αυτό που με ενόχλησε περισσότερο είναι η τελευταία αναχώρηση μιας ηθοποιού που ήταν για 2,5 χρόνια στο σπίτι του ηθοποιού και μετά από τόσα χρόνια που ήταν εκεί και με απόφαση που βγήκε και από το συμβούλιο που έχουμε, δεν είμαι μόνο εγώ, είμαστε 11, συμφωνήσαμε να φύγει.
Διαβάστε επίσης: Άννα Φόνσου – Μαρίνα Νικολαΐδου: Ο πραγματικός λόγος που βρέθηκαν στα δικαστήρια
Δεν ήθελε να φύγει, δεν ήθελε να φύγει, μάθαμε εμείς τι έχει κάνει, της στείλαμε ένα εξώδικο και πήγαμε στο δικαστήριο. Το δικαστήριο μας δικαίωσε βέβαια, και αρχίζει εκείνη να μιλάει με τα κανάλια, και να με βρίζει, και να λέει ότι είμαι πολύ αυστηρή, ότι οι ηθοποιοί τρέμουν όταν με βλέπουν και φοβούνται μην τους διώξω. Έχουν πάει όλοι οι ηθοποιοί μάρτυρες και λένε ότι “της λέμε να είναι πιο αυστηρή, κράτα λίγο τις θέσεις σου”» κατέληξε η ηθοποιός.
Η αποκάλυψη για τον πρώτο της σύζυγο
«Δε θα αλλάξω ποτέ, δεν μπορώ να αλλάξω. Όπώς δεν άλλαξα πότε και στην ερωτική ζωή μου ήμουν πάντοτε κατίνα. Να μου πει ότι θέλει να χωρίσουμε κι εγώ να τον παρακαλάω να μη χωρίσουμε – μη μ’ αφήσεις, μη-. Τα έκανα όλα. Γεια σας λέω όταν δεν είμαι ερωτευμένη, τι να τον κοροϊδεύω; Όταν παντρεύτηκα τον πρώτο μου άνδρα ήταν ο πιο ωραίος», είπε αρχικά η Άννα Φόνσου για τον πρώτο της γάμο, και πρόσθεσε:
«Ήμασταν σε ένα κλαμπ και μπαίνει μέσα η Μπριζίτ Μπαρντό, μιλάμε για κούκλα. Τον κοιτάει και κάνει έτσι, και του λέω σε κοιτάει η Μπαρντό, μη με πιάνεις. Να πούμε ότι είσαι αδελφός μου να τραβήξω μία φωτογραφία. Πηγαίνω στην Μπριζίτ Μπαρντό και της λέω να βγάλουμε μία φωτογραφία γιατί τη θαυμάζει και δεν μπορεί να μιλήσει και να χορέψετε μαζί και μου λέει αν το κάνεις αυτό σου δίνω τον λόγο ότι θα φύγουμε από δω. Φεύγω, πάω στο ξενοδοχείο, περιμένω όλη τη νύχτα και παίρνω το αεροπλάνο και γυρνάω στην Ελλάδα.
Τον άφησα γιατί έπρεπε να δώσει σημασία στην Μπριζίτ Μπαρντό, να έχει μία ταυτότητα. Εγώ ήμουν η Άννα Φόνσου, εκείνος δεν είχε ταυτότητα. Είχε αναστατωθεί όλο το σπίτι και τους λέω ότι τους ότι του δόθηκε η ευκαιρία να πάει με την Μπριζίτ Μπαρντό και δεν πήγε. Δε θα με απατούσε μία φωτογραφία του είπα να βγάλει. Πέντε χρόνια μείναμε μαζί. Ήταν καταπληκτικό παιδί» κατέληξε η ηθοποιός.
">
">
">
">
">
">
">
">