Η Άννα Παντζέλη παραχώρησε μία σπάνια συνέντευξή της στην δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου για την εφημερίδα On Time. Η ηθοποιός και συγγραφέας μίλησε για μία πολύ δύσκολη περίοδο στην ζωή της ίδιας αλλά και την οικογένειάς της, όταν πριν από μερικά χρόνια δεν είχαν να φάνε λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζαν.
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στο θέμα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάτρου και το κίνημα #MeToo, μιλώντας τόσο για την δύναμη των γυναικών να μιλήσουν γι’ αυτό έστω και μετά από χρόνια, όσο και για τον ηθοποιό Παύλο Χαϊκάλη, ο οποίος κατά την γνώμη της κατηγορήθηκε αδίκως.
Δείτε επίσης: Παύλος Χαϊκάλης: Η άνοδος και η πτώση του ηθοποιού – Πού βρίσκεται σήμερα και ποιες οι σχέσεις του με τον Πέτρο Φιλιππίδη
Η συνέντευξη που παραχώρησε η Άννα Παντζέλη στην On Time
«Μετά την τηλεοπτική σειρά «Κάτω από την Ακρόπολη» το 2004, μου έκαναν πρόταση να πάω στη Λάμψη. Δέχθηκα, γιατί η Αθηνά μου ήταν τεσσάρων χρονών και σκέφτηκα ότι ήταν καλύτερα να μη λείπω τα βράδια σε θέατρο, αλλά να κάνω τηλεόραση. Στους τέσσερις μήνες υπέγραψα συμβόλαιο για τρία χρόνια στη Λάμψη. Έπειτα από λίγο καιρό όμως «κόπηκε» η σειρά. Τους λέω, «μου έχετε βάλει ποινική ρήτρα 160.000 ευρώ αν πάω σε άλλο σίριαλ, απέρριψα αρκετές προτάσεις, έχω πάρει κάποιο δάνειο, τουλάχιστον να απορροφηθώ σε άλλο σίριαλ».
Αρνήθηκαν. Πήγα δικαστικά. Δικαιώθηκα πρωτόδικα, μου επιδίκασαν 200.000 ευρώ, μου έδωσαν 5.000 ευρώ το 2006, δικαιώθηκα και στο εφετείο, μου έδωσαν ακόμα 2.000 ευρώ. Τελικά, όμως, στον Άρειο Πάγο δεν δικαιώθηκα.
- Όλα αυτά τα χρόνια βρεθάηκατε σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση;
Βεβαίως. Εμείς δουλεύαμε με τον άντρα μου και καταφέραμε να χτίσουμε ένα σπίτι στα Χανιά, το χαρήκαμε 12 χρόνια, μετά δεν αντέχαμε οικονομικά, το βάλαμε υποθήκη και το χάσαμε, μας το πήρε η τράπεζα. Όλοι μας οι κόποι έκαναν φτερά. Τα χρόνια 2013, 2014 και 2015 ήταν πολύ δύσκολα. Εμείς τρώγαμε μακαρόνια και παίρναμε λίγο κιμά για την κόρη μου, Αθηνά, που γυρνούσε από το σχολείο για να βρει το φαγητό της και να μην το καταλάβει.
Θυμάμαι τότε μια γνωστή μου μου είπε «Η μητέρα μου ψάχνει μια κοπέλα να της κάνει τις δουλειές στο σπίτι. Εσύ είχες παλιά μια κοπέλα, μπορείς να μου δώσεις το τηλέφωνο της;». Και της απάντησα, «γιατί να μην πάω εγώ μία φορά τη βδομάδα στη μαμά σου;». Τα ‘χασε. «Τι είναι αυτά που λες; Εσύ είσαι ηθοποιός. Μου κάνεις πλάκα;» μου είπε και της απάντησα, «Όχι, καθόλου». Πήγα παραδουλεύτρα και δεν ντρέπομαι να το πω.
- Τα περίμενες όλα αυτά που ήρθαν στο φως τα τελευταία χρόνια με τα σεξουαλικά αδικήματα στον καλλιτεχνικό χώρο – με πολύ γνωστά ονόματα – τα οποία έφτασαν στη Δικαιοσύνη;
Στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα υπήρχε κάτι, αλλά όχι για σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Στο θέατρο ακούγονται τόσο πολλά πράγματα που, αν δεν το δω με τα μάτια μου ή δεν το ακούσω με τα αυτιά μου… Αλλά είμαι πλάι στις γυναίκες, γιατί πιστεύω ότι είναι ζόρικο για μια γυναίκα να βγει να το πει, άρα της έχει συμβεί. Τουλάχιστον στο 99% των περιπτώσεων, γιατί έχουμε δει και κάποιες περιπτώσεις εκδικητικότητας.
- Πιστεύεις ότι ο Παύλος Χαϊκάλης λείπει από το θέατρο;
Ο Παύλος Χαϊκάλης είναι φοβερός ηθοποιός και καλός τύπος. Δουλέψαμε μαζί για τρία χρόνια και στη σειρά «Κάτω από την Ακρόπολη». Με είχε προτείνει και σε μια – δυο δουλειές στο θέατρο, ασχέτως του αν δεν τα βρήκαμε στα οικονομικά. Τον αγαπώ τον Παύλο, είναι πολύ έξυπνος, δεν ξέρω τι έχει γίνει αλλά εγώ έχω πολύ καλή γνώμη γι’ αυτόν. Τι κάνει στην προσωπική του ζωή ο καθένας δεν το ξέρω. Θεωρώ ότι λείπει από το θέατρο και πρέπει να γυρίσει σε αυτό και στην τηλεόραση. Έκατσε σε μια συγκυρία και νομίζω ότι τον πήρε κι αυτόν η μπάλα χωρίς να έχει κάνει κάτι.


">
">
">
">
">
">
">