Σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Λιάγκας και η παρέα του σχολίασαν τη νέα επιχειρηματική κίνηση της Αθηνάς Ωνάση, μέσα από την εκπομπή “Πρωινό“. Ειδικότερα, η κληρονόμος της αμύθυτης περιουσίας του Αριστοτέλη Ωνάση αποφάσισε να επενδύσει σε γνωστή γαλλική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Ο Γιώργος Λιάγκας, μάλιστα, έκανε και μερικές αποκαλύψεις για το νησί που έχει η Αθηνά Ωνάση στο όνομά της, τον Σκορπιό: «Έχει επιστρέψει στο ιστορικό όνομα της οικογένειας, το Ωνάση, αλλά η αγάπη της για την Ελλάδα φαίνεται να είναι παρελθόν, αφού έχει να επισκεφθεί τη χώρα δεκαετίες. Όσο για τον Σκορπιό, δεν θέλει ούτε να τον βλέπει. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τον Ριμπολόβλεφ, που αγόρασε το νησί. Ένα εμβληματικό μέρος και κανένας από τους ιδιοκτήτες του δεν ενδιαφέρεται πλέον».

Στη συνέχεια, ο παρουσιαστής πρόσθεσε: «Ούτε οι απόγονοι του Ωνάση, ούτε ο Ριμπολόβλεφ, που πλήρωσε 117 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει το νησί, έχουν διάθεση να το επισκεφθούν. Εκείνος μάλιστα το μετέτρεψε σε πεντάστερο ξενοδοχείο, αλλά αν πάτε σήμερα, θα δείτε εγκαταλελειμμένα κτήρια. Τα πάντα ερημώνουν, και μόνο η φρουρά έχει απομείνει. Είναι πραγματικά λυπηρό».

Με χιούμορ, κλείνοντας το θέμα, ο Γιώργος Λιάγκας ευχήθηκε στην Αθηνά Ωνάση: «Τι να πούμε στην Αθήνα Ωνάση… Καλές δουλειές και καλές πωλήσεις στο σούπερ μάρκετ».

Δείτε επίσης: Το πλωτό παλάτι του Ωνάση ψάχνει νέο ιδιοκτήτη: Πωλείται 90.000.000 ευρώ – Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του

Δείτε το βίντεο:

Πώς είναι ο Σκορπιός σήμερα:

Η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση σήμερα

Η Αθηνά Ωνάση κληρονόμησε μια τεράστια περιουσία από τη μητέρα της, Χριστίνα Ωνάση, η οποία είχε λάβει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια από τον πατέρα της, Αριστοτέλη Ωνάση. Αυτό το ποσό αντιπροσώπευε το 55% της συνολικής περιουσίας του μεγιστάνα, ενώ το υπόλοιπο 45% πήγε στο Ίδρυμα «Αλέξανδρος Ωνάσης», προς τιμήν του γιου του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιουσία δεν ήταν μόνο σε μετρητά, αλλά περιλάμβανε επίσης μετοχές, ακίνητα και διάφορες επενδύσεις. Τα ακίνητα τότε εκτιμούνταν σε 500 εκατομμύρια δολάρια, οι καταθέσεις σε αμερικανικές τράπεζες ανέρχονταν στα 40 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στη Λατινική Αμερική υπήρχαν άλλα 90 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, οι επενδύσεις σε ναυτιλιακές, τουριστικές και κατασκευαστικές εταιρείες έφταναν τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Όλα αυτά διαχειρίζονταν από trust funds και τους συνεργάτες του Αριστοτέλη Ωνάση, μέχρι η Αθηνά να ενηλικιωθεί.

Κατά τα πρώτα χρόνια, οι οικονομικές αποφάσεις της Αθηνάς λαμβάνονταν από τον πατέρα της, Τιερί Ρουσέλ, ο οποίος είχε το δικαίωμα να λαμβάνει 1,4 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, εφόσον τα κέρδη της περιουσίας ξεπερνούσαν τα 4,5 εκατομμύρια. Όταν η Αθηνά Ωνάση αποφάσισε να αναλάβει η ίδια τη διαχείριση, έδωσε στον πατέρα της 86 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

Από τότε, αν και συνέχισε να διατηρεί πολλούς από τους ίδιους συνεργάτες, η Αθηνά Ωνάση πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Μία από τις πρώτες της αποφάσεις ήταν να πουλήσει ακίνητα και προσωπικά αντικείμενα που είχαν συναισθηματική αξία για τη μητέρα και τον παππού της, συμπεριλαμβανομένου του εμβληματικού Σκορπιού και αρκετών προσωπικών αντικειμένων της μητέρας της που πωλήθηκαν σε δημοπρασίες.

Μετά από ένα επεισοδιακό διαζύγιο από τον Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο, ο οποίος, παρά το προγαμιαίο συμβόλαιο, διεκδίκησε υψηλή διατροφή, η Αθηνά συνέχισε την αυτόνομη πορεία της. Το δικαστήριο απέρριψε τις απαιτήσεις του για 340.000 δολάρια τον μήνα για τη φροντίδα των αλόγων τους.

Τα τελευταία χρόνια, η Αθηνά Ωνάση δεν περιορίστηκε μόνο στις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, αλλά ξεκίνησε να κάνει και δικές της επιχειρηματικές κινήσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η περιουσία της Αθηνάς Ωνάση φτάνει πλέον τα 800 εκατομμύρια δολάρια – ποσό αισθητά μικρότερο από την αρχική κληρονομιά. Αν και η αρχική αξία των περιουσιακών της στοιχείων είχε τη δυνατότητα να αυξηθεί με τον καιρό λόγω του πληθωρισμού, φαίνεται ότι η στρατηγική της οδήγησε σε μειώσεις.