Μια βαθιά προσωπική και φορτισμένη συνέντευξη παραχώρησε ο Κώστας Μπακογιάννης στη διαδικτυακή εκπομπή «Face2Face» και την Κατερίνα Παναγοπούλου, μιλώντας ανοιχτά τόσο για τη δολοφονία του πατέρα του από την 17Ν όσο και για τον φόβο του γύρω από το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ πρόσφατα για την τρομοκρατική οργάνωση.

Όσα εξομολογήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης

Ο Κώστας Μπακογιάννης εξομολογήθηκε πως δεν έχει παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ και αποκάλυψε ότι η μεγαλύτερη αγωνία του ήταν μήπως το δουν τα παιδιά του. «Όχι, δεν το έχω δει το ντοκιμαντέρ και ο μεγάλος μου τρόμος ήταν ότι θα το έβλεπαν τα παιδιά μου. Το είδαν και αυτό που μου είπαν θα ήθελα να το κρατήσω μεταξύ μας. Επειδή είναι και μεγάλα -ο μικρός δεν το είδε- αυτό είναι δικό μας θέμα, είναι δικό τους θέμα και θα μου επιτρέψετε να το σεβαστώ και να μην μιλήσω δημόσια. Ούτε για τη μητέρα μου θα ήθελα να απαντήσω. Καλό είναι κάποια πράγματα να μη βγαίνουν δημόσια».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο θέμα της αποφυλάκισης του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, ξεκαθαρίζοντας ότι εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, χωρίς όμως να ξεχνά τη βαριά ιστορία πίσω από το όνομα της 17Ν. «Εγώ έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, αυτό δεν μπορεί να είναι α λα καρτ, όποτε μου αρέσει μια απόφαση την αποθεώνω και όποτε δεν μου αρέσει την κατακρίνω. Είναι ο αρχής της 17Ν. Καταδικασμένος, 17 φορές ισόβια… Μην τα ξεχάσουμε αυτά γιατί έτσι όπως πάμε σε λίγο θα ακούσουμε ότι δεν είναι δολοφόνος αλλά καθηγητής πανεπιστημίου».

Ιδιαίτερα συγκλονιστική ήταν η στιγμή που περιέγραψε πώς έμαθε σε ηλικία μόλις 11 ετών ότι ο πατέρας του, Παύλος Μπακογιάννης, είχε δολοφονηθεί.

«Ήμουν 11 ετών και ήταν μέσα στο σχολικό. Ήμουν με την αδελφή μου την Αλεξία. Τότε στα λεωφορεία είχαμε ραδιόφωνο και τότε άκουσα από τον Τέρενς Κουίκ το όνομα Μπακογιάννης και τότε μια συμμαθήτριά μας που καθόταν μπροστά μας γύρισε και μας χαμογέλα λέγοντάς μας “κάτι λένε για τον μπαμπάς στο ραδιόφωνο”. Μου είναι πολύ δύσκολο να μιλάω για αυτό. Ένα παιδάκι 11 δεν καταλαβαίνει τίποτα τότε, απλά έναν έντονο θυμό που του στέρησαν τον πατέρα του».