Το περιστατικό που προκάλεσε σάλο σχολίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Μαρτίου, στην εκομπή του MEGA Πάμε Δανάη, με τον Νίκο Παπαδόπουλο, τον βουλευτή του κόμματος “Νίκη”, ο οποίος πήγε στην Εθνική Πινακοθήκη και κατέστρεψε έργα που θεωρούσε πως προσβάλλουν την θρησκεία και την πίστη των ανθρώπων στον Θεό.

Η Δανάη Μπάρκα, συγκεκριμένα, πήρε τον λόγο και δήλωσε πως την σόκαρε η πράξη του συγκεκριμένου βουλευτή δείτε εδώ την δημόσια απολογία του αλλά και την “επίθεσή” του προς τη Λίνα Μενδώνη – ενώ ανέφερε πως πολλοί είναι εκείνοι που στέκονται επιφανειακά στο κομμάτι της τέχνης και της αισθητικής και όχι στον βανδαλισμό.

Τα σχόλια της Δανάης Μπάρκα για τον βανδαλισμό του Παπαδόπουλου στην Εθνική Πινακοθήκη

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι υπερτερεί το θέμα της αισθητικής και όχι της πράξης. Το ότι ένας άνθρωπος μπήκε στην Εθνική Πινακοθήκη μιας χώρας και έσπασε έργα τέχνης… Το οποίο το ακούς και λες “δε γίνεται”», είπε αρχικά η παρουσιάστρια και επισήμανε με την σειρά του ο Άκης Καβατζίκης:

«Νομίζω ότι δεν είμαστε όλοι σε θέση να κρίνουμε τι είναι τέχνη και τι δεν τέχνη, επειδή άκουσα ότι αυτό δεν είναι τέχνη. Θα πρέπει κάποιος να έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Εγώ δεν προσεβλήθην από τα έργα που είδα γιατί τα βλέπω σαν έργα απλά και μόνο. Επίσης, δεν φιλοξενούνται μέσα σε κάποιον ναό αυτά τα έργα. Δεν μου άρεσε η εικόνα, αλλά δεν προσβλήθηκα».

Για να ολοκληρώσει η παρουσιάστρια λέγοντας: «Η τέχνη είναι κάτι τόσο προσωπικό και υποκειμεικό. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υπάρχει φανατισμός ή αν είναι σωστό ή λάθος όταν συνταγματικά είναι κατοχυρωμένο το δικαίωμα της ελευθερίας και στην τέχνη αλλά και στους ανθρώπους να λένε την άποψή τους. Δεν θα τα έπαιρνα σπίτι μου, αλλά αυτό δεν θα με επηρεάσει τόσο πολύ στο τι πιστεύω και πόσο πιστεύω και στον τρόπο που πιστεύω, ένα έργο ή μία δημιουργία ενός ανθρώπου. Η τέχνη όταν είναι ανελεύθερη αυτοανερείται. Το ότι ένας άνθρωπος μπαίνει κάπου και τα κάνει λαμπόγυαλο σαν σκηνές από την ιστορία που μαθαίνουμε για άλλα χρόνια, μου φαίνεται σοκαριστικό».