Η απώλεια της Γωγώς Μαστροκώστα συνεχίζει να σκορπά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο. Σήμερα (27/5) συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι που τη γνώρισαν από κοντά βρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία για να της πουν το τελευταίο «αντίο», σε μια από τις πιο φορτισμένες στιγμές των τελευταίων χρόνων στην ελληνική showbiz.

Ανάμεσα σε όσους δεν μπόρεσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους ήταν και η Ελένη Ράντου, η οποία λίγες ώρες μετά την κηδεία προχώρησε σε μια ανάρτηση που άγγιξε χιλιάδες ανθρώπους στα social media.

Η γνωστή ηθοποιός έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: «Τελικά, όταν φεύγει κανείς και έχει πάρει τόση αγάπη… τότε φεύγει πλήρης. Νομίζω δεν δίνει η ηλικία την πληρότητα στη ζωή, αλλά η βαθιά αγάπη που έχεις προλάβει να απολαύσεις. Καλό ταξίδι στη Γωγώ. Έφυγε τελικά πλήρης».

Γωγώ Μαστροκώστα: Η εξόδιος ακολουθία μέσα σε κλίμα βαθιάς οδύνης

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, με δεκάδες φίλους, συνεργάτες και πρόσωπα από τον χώρο της τηλεόρασης και του αθλητισμού να δίνουν το «παρών». Από νωρίς, στεφάνια και λευκά λουλούδια είχαν κατακλύσει τον χώρο, ενώ όσοι βρέθηκαν εκεί μιλούσαν για μια γυναίκα που πάλεψε με αξιοπρέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν το λευκό φέρετρο της Γωγώς Μαστροκώστα βγήκε από την εκκλησία, με τους δικούς της ανθρώπους να μην μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Τραϊανός Δέλλας
NDP Photo Agency

Όλα τα βλέμματα, ωστόσο, ήταν στραμμένα στον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος στάθηκε βουβός, συντετριμμένος αλλά αξιοπρεπής σε όλη τη διάρκεια της τελετής. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και προπονητής, που βρέθηκε σαν βράχος δίπλα στη σύζυγό του όλα αυτά τα χρόνια της μάχης με την ασθένεια, λύγισε αρκετές φορές, χωρίς όμως να απομακρυνθεί στιγμή από το πλευρό της οικογένειάς του.

Ο Δέλλας δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό της

Όσοι γνωρίζουν καλά την ιστορία του ζευγαριού μιλούν για μια σχέση βαθιάς αφοσίωσης και αγάπης, που άντεξε στα δύσκολα και στα ακόμα δυσκολότερα. Ο Τραϊανός Δέλλας ήταν ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα στη Γωγώ Μαστροκώστα σε κάθε θεραπεία, σε κάθε νοσηλεία, σε κάθε δύσκολη στιγμή της πολυετούς περιπέτειας με την υγεία της.

Τραϊανός Δέλλας
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Άνθρωποι από το περιβάλλον τους περιγράφουν πως μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν έφυγε από κοντά της ούτε λεπτό, επιλέγοντας να ζήσει όλο αυτόν τον Γολγοθά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Γωγώ Μαστροκώστα μπορεί να έφυγε νωρίς, όμως όπως έγραψε και η Ελένη Ράντου, έφυγε «πλήρης». Πλήρης από αγάπη, από ανθρώπους που τη νοιάστηκαν πραγματικά και από στιγμές που άφησαν το αποτύπωμά τους σε όλους όσοι τη γνώρισαν.