Σε ηλικία μόλις 51 ετών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Κοσμίδης, μοντέρ του MEGA, με την είδηση να προκαλεί σοκ και βαθιά θλίψη στον χώρο της τηλεόρασης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News, μια σειρά από λάθη φέρεται να οδήγησαν τον 51χρονο να καταλήξει αβοήθητος στον δρόμο.
Όπως μεταδόθηκε, τα δύο ασθενοφόρα του Κέντρου Υγείας βρίσκονταν σε άλλα περιστατικά. Ωστόσο, η κλήση που έπρεπε να γίνει στο ΕΚΑΒ, ώστε να υπάρχει έστω ένα ασθενοφόρο να τον περιμένει στον Πειραιά, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Έτσι, ο Κώστας Κοσμίδης φέρεται να αναγκάστηκε να οδηγήσει μόνος του προς το νοσοκομείο, παρά την επιβαρυμένη κατάστασή του.
Νίκος Ευαγγελάτος – Ξέσπασε για τους ισχυρισμούς του γιατρού που εξέτασε τον Κώστα Κοσμίδη
Ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν έκρυψε την οργή και τη συναισθηματική του φόρτιση στον αέρα. «O Κώστας δεν θα μοντάρει ποτέ ξανά κάποιο απ’ τα θέματα και της εκπομπής μας και του δελτίου του MEGA και της πρωινής εκπομπής. Πόσο κρίμα», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, ξέσπασε για τα όσα υποστήριξε ο γιατρός που τον εξέτασε: «Δεν υπάρχουν αυτά που ακούμε. Από γιατρό. Επαγγελματία υγείας, άνθρωπο με αποστολή να σώζει συνανθρώπους. Προσπαθεί να μας πείσει ότι ένας άνθρωπος που αισθάνεται ότι έχει πρόβλημα και πάει στο κέντρο υγείας, μπορεί να πει “θα φύγω μόνος μου”. Αν έλεγε σε αυτόν τον άνθρωπο “Έχεις πρόβλημα, είσαι σε ισχαιμικό επεισόδιο, κάτσε εδώ, φωνάζω ασθενοφόρο”. Ότι του τα είπε αυτά, και αυτός είπε ότι θα πάει μόνος του στο νοσοκομείο.
Ντροπή! Δεν θέλω να πω περισσότερα, μας έχει φορτίσει αυτή η ιστορία και μπορεί να μην καταφέρω να συγκρατηθώ. Αλλά πέθανε ένας άνθρωπος και ακούμε το γιατρό να λέει “δεν προλάβαμε να του εξηγήσουμε”. Συγγνώμη, αλλά θα πω ένα μόνο, γιατί αυτό δεν μπορώ να το συγκρατήσω. Μήπως ήθελε να τον ξεφορτωθεί; Γιατί εμένα αυτό μου βγαίνει».
Τι δήλωσε ο γιατρός
Από την πλευρά του, ο γιατρός που τον εξέτασε έδωσε τη δική του εκδοχή: «Ο πατέρας του ήταν παρών και είδε τι πήγε στραβά. Ειπώθηκε ότι πρέπει να πάει νοσοκομείο ο ασθενής. Εκείνος ήταν βιαστικός, επειδή δεν υπήρχε ΕΚΑΒ στη Σαλαμίνα και σηκώθηκε κι έφυγε. Αυτό έγινε. Κλήση στο ΕΚΑΒ δεν έγινε γιατί προτίμησε να φύγει. Του είχαμε έτοιμα τα χαρτιά, το ενημερωτικό δηλαδή σημείωμα για τον γιατρό που θα τον υποδεχόταν κι ο ασθενής σηκώθηκε κι έφυγε. Ο ειδικευόμενος έκανε την δουλειά του όπως έπρεπε. Αλλά το λάθος ήταν ότι έπρεπε να είναι πιο “επιθετικός”. Αυτό ήταν το λάθος. Του φέρθηκε σαν άνθρωπος και βρήκε την ευκαιρία και σηκώθηκε κι έφυγε ο ασθενής».
Και συνέχισε: «Η μόνη τύψη που νιώθω είναι που δεν ήμουν πιο επιθετικός στο να μείνει. Με την βία δεν μπορείς να κρατήσεις κάποιον. Αν κάποιος θέλει να φύγει δεν μπορείς να τον κρατήσεις με την βία. Του εξηγήθηκε το περιστατικό και εκείνος σηκώθηκε κι έφυγε. Θέλω να βρω ευκαιρία να ζητήσω συγγνώμη που δεν ήμουν πιο επιθετικός για να τον πείσω. Ο πατέρας του ήταν δίπλα του. Μάρτυρας μπροστά.
Ο πατέρας μπορεί να λέει ότι δεν τους δόθηκε η εντύπωση από εμάς ότι είναι ένα σοβαρό περιστατικό. Δεν μπορώ να μιλήσω όμως εγώ για τις εντυπώσεις του καθενός. Κανένας δεν στέλνει στο νοσοκομείο ασθενή χωρίς να υπάρχει λόγος. Και εμείς το κάναμε. Αν ψάξω την ενοχή μου, το μόνο που θα πω είναι αυτό. Που δεν επέμεινα στο να μείνει να περιμένει ασθενοφόρο. Για το ότι δεν υπέγραψε κάποια δήλωση πριν φύγει σας απαντώ ότι δεν προλάβαμε να του πούμε “κάτσε να υπογράψεις”. Είχε ήδη φύγει. Να τον κυνηγάγαμε στον δρόμο;».




">
">
">
">