Ο Φώτης Σεργουλόπουλος βρέθηκε καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής The 2night show στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Δευτέρας 7/10. Λίγο μετά τα πρώτα λόγια του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο παρουσιαστής εμφανίστηκε ευδιάθετος στο πλατό και ξεκίνησαν μια όμορφη συζήτηση που είχε από όλα.

Ο καλεσμένος μίλησε για το γιο του που απέκτησε μέσω παρένθετης μητέρας, ξέσπασε για τα όσα ακούγονται για τα ομόφυλα ζευγάρια που μεγαλώνουν παιδιά, ενώ απάντησε στον Μάρκο Σεφερλή μετά τα όσα σημειώθηκαν ανάμεσα τους.

Δεν δίστασε επίσης, να μιλήσει και για τη σχέση που έχει σήμερα με την πρώην συνεργάτιδα και φίλη του, Μαρία Μπακοδήμου. Να σημειώσουμε πως η παρουσιάστρια νοσηλεύτηκε στην ΜΕΘ.

Η συνέντευξη του Φώτη Σεργουλόπουλου στην εκπομπή The 2night show

Η απάντηση στον Μάρκο Σεφερλή

«Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα γίνει αυτό. Ένας φίλος μου είπε “καλά ρε παιδί μου μια κουβέντα είπες πως γίνατε έτσι”. Δεν τον έχω δει ποτέ στο θέατρο. Έχω δει πολλές παραστάσεις του στην τηλεόραση. Τον έχω συναντήσει πολλές φορές ιδιωτικά, στο αεροδρόμιο με τα παιδιά μας, τον είχα συναντήσει μια φορά στο Παρίσι… Τον έχω καλέσει σε εκπομπή αλλά δεν ήρθε. Ήταν στα πρώτα χρόνια που έκανα πρωινό στο MEGA», ανέφερε αρχικά ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Θέλω να στο ξεκαθαρίσω, γιατί δεν θέλω να παρεξηγηθεί καθόλου. Είναι ο οποίος άνθρωπος που έχει αυτή τη δημοφιλία. Εγώ αυτό που είπα, δεν ήρθε απέναντί του. Ήταν μία σκέψη μετά από κάποια άρθρα που είχα διαβάσει από ανθρώπους, οι οποίοι θίγονταν βαθιά συναισθηματικά από κάποιον από την αλβανική κοινότητα και από το τελευταίο που κάνει σε έναν άνθρωπο non-binary. Αυτό το οποίο έθεσα εκείνη τη στιγμή ήταν ότι δεν θα έπρεπε λίγο να το ξαναδούμε;

Αυτό που ανέφερα για τη ρωμαϊκή εποχή ότι δεν είναι τα λιοντάρια για να τρώνε τους ανθρώπους, αναφέρθηκα στο ότι οι κοινωνίες εξελίσσονται. Παλαιότερα ένας άνθρωπος μπορούσε να σατιρίσει κάποιες κοινότητες ανθρώπων. Όταν αυτοί αρχίζουν και λένε ότι τους ενοχλεί, είναι σαν να έρχεται ένας συγγενής σου στο σπίτι και να σου λέει “ρε χοντρέ πάλι τρως; Φά’ το όλο. Έλα να σε δω να το τρως”. Θα σε ενοχλούσε; Κάποια στιγμή μπορεί να του πεις να μην το ξανακάνει.

Όταν ο άλλος λέει ότι εγώ έχω μάθει κι είναι δικαίωμά μου να σε σατιρίζω διότι εσύ είσαι χοντρός και εγώ μπορώ να σκάω πλάκα γιατί να μην το κάνω;. Αυτό προσπαθούσα να πω, όχι για να του πω ότι κάνει κάτι λάθος, αλλά για να του πω να το ξαναδεί. Η απάντησή του ήταν η δική μου εμφάνιση πριν 20 χρόνια κάνοντας μίμηση και τον Χρήστο Σαντικάι και κάποιον Κύπριο. Ήταν πριν 20 χρόνια. Αν με ρωτήσεις δεν θα το έκανα ξανά τώρα!», ξεκαθάρισε.

Το ξέσπασμα για τα παιδιά και ο γιος του

«Παλιά, όταν διακωμωδούσαν έναν γκέι, δεν με ενοχλούσε. Με ένοιαζε μόνο ότι φαινόταν αυτός ο τύπος, δεν ένιωθα ότι με κοροϊδεύουν», ανέφερε ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ο οποίος όπως είπε «Από το 2011 μέχρι και σήμερα φαίνομαι για ότι πρεσβεύω. Δεν θα σταματήσω να διεκδικώ πράγματα όσο υπάρχει κακοποιητικός λόγος».

Ο παρουσιαστής ήταν από τους πρώτους που βγήκε δημόσια και μίλησε για τη σεξουαλικότητα του.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε ενοχλημένος με την όλη κατάσταση και τα σχόλια πως ένα παιδί που μεγαλώνει σε ομόφυλα ζευγάρι θα βγει ομοφυλόφιλο: «Ποιος λέει ότι όταν ένα παιδί μεγαλώνει με ομόφυλα ζευγάρια θα βγει ομοφυλόφιλο… Δεν με αφορά ειλικρινά και δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει την τύφλα του. Θα μιλήσω και θα απολογηθώ σε έναν αμόρφωτο άνθρωπο;».

«Θα μιλήσουν για την οικογένειά μου; Εγώ ακούω αυτό που λένε “να ακουστεί η άλλη άποψη”. Θα ακουστεί άποψη για τη ζωή μου; Έχω μιλήσει εγώ για την σεξουαλικότητα σου; Δεν με νοιάζει τι κάνεις στο κρεβάτι σου. Θα μιλήσει ο άλλος και θα έχει άποψη για το πώς θα ζω εγώ; Θα πει αυτός για το παιδί μου; Έχω μιλήσει εγώ για το παιδί σου; Θα ανεχόσουν εσύ να ακούσεις ότι το παιδί σου θα βγει ανώμαλο; Θα διαβάσει το παιδί σου σε μια εφημερίδα ότι το παιδί σου είναι ανώμαλο; Με ποιο δικαίωμα θα μιλήσει κάποιος για τη σεξουαλική ζωή κάποιοι άλλου και για το πώς θα χειριστεί το παιδί και την οικογένειά του. Δεν το καταλαβαίνω αυτό».

Σχετικά με το γιο του, τον Γιώργο εξομολογήθηκε: «Από 3-4 μιλάς στο παιδί σου. Το παιδί το θωρακίζεις με την αλήθεια. Η αλήθεια πάνω από όλα το κάνει ασφαλές το παιδί. Ο καθένας μεγαλώνει το παιδί του όπως πιστεύει, υπάρχουν πολλά χειρότερα πράγματα που συμβαίνουν στις οικογένειες και αυτά να τα συζητήσουν οι γονείς στα παιδιά τους».

Και συμπλήρωσε: «Θέλω να είναι μορφωμένος, έχει τάσεις για τα καλλιτεχνικά και τον αθλητισμό. Του αρέσει πολύ η μουσική, του αρέσει να βλέπει θέατρο και του αρέσει και η γιόγκα. Θέλω να είναι καλά με το σχολείο του, να αισθάνεται όμορφα, αυτό θέλω, να είναι καλά και ευτυχισμένος».

Η σχέση του σήμερα με την Μαρία Μπακοδήμου

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε για τη σχέση που έχει σήμερα με την Μαρία Μπακοδήμου. Πριν κάποια χρόνια υπήρξαν το πιο αγαπητό τηλεοπτικό δίδυμο που διεκδικούσαν όλα τα κανάλι, πλέον όμως δεν έχουν επικοινωνία.

«Δεν μου λείπει τίποτα από το παρελθόν. Νομίζω βρισκόμαστε σε μία φάση τελείως διαφορετική και νομίζω το πιο φυσικό πράγμα είναι να αφήνεις τα πράγματα να έρθουν όπως έχουν έρθει. Δεν χρειάζεται, ούτε να πιέζεις, ούτε να κάνεις κάτι το οποίο είναι θεαματικό ας πούμε. Πιστεύω ο καθένας σέβεται την αυτοτέλεια του άλλου και νομίζω ότι καλά είμαστε έτσι όπως είμαστε.

Δεν νομίζω να συνεργαστούμε ξανά, για αυτό σου λέω ο καθένας έχει πάρει τον δρόμο του και σέβεται ο ένας τον δρόμου του άλλου. Δεν νομίζω ότι θα μπαίναμε ποτέ στα χωράφια του άλλου. Εγώ με την τηλεόραση έχω μια αγάπη. Αγαπώ να δουλεύω στην τηλεόραση , δεν μπερδεύω τη ζωή μου με την τηλεόραση, καθόλου. Την έχω τελείως ξεχωριστά. Δεν μου αρέσει να είμαι ένας άνθρωπος που η τηλεόραση είναι η ζωή του».