Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης σήμερα, Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;» της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων ο ηθοποιός και – πλέον – παρουσιαστής μίλησε για το νέο του ρόλο στην τηλεόραση στην εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα», αλλά και απάντησε στα σχόλια που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για εκείνον.
Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες έκανε πρεμιέρα η εκπομπή του ΣΚΑΪ όπου φέτος ανέλαβε ο ηθοποιός αντί για την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή όπως είχαμε συνηθίσει. Μάλιστα, αυτή απόφαση του καναλιού ήταν αρκετά ξαφνική με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να αντιδράσουν και να μηνύσουν το κανάλι – δείτε εδώ αναλυτικά τι έχει συμβεί.
Ενώ, η ΕΣΗΕΑ, έκανε σχετική ανακοίνωση καταδικάζοντας την απρόσμενη αυτή αλλαγή – δείτε την εδώ. Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης από την άλλη, βρέθηκε στο στόχαστρο, με πολλούς να σχολιάζουν ότι οι ηθοποιοί δεν θα έπρεπε να αναλαμβάνουν ρόλους παρουσιαστή – δείτε εδώ το έντονο ξέσπασμα του Δημήτρη Ουγγαρέζου.
Τι απάντησε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης στην εκπομπή «Καλημέρα είπαμε;»
Η αναφορά στον Μανούσο Μανουσάκη
Ο ηθοποιός αρχικά μίλησε για την σειρά της ΕΡΤ, Το Δίχτυ και στον Μανούσο Μανουσάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από κάποιους μήνες προκαλώντας μεγάλο πένθος στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η Ζωή Κρονάκη, θέλοντας να κάνει χιούμορ, είπε με παιχνιδιάρικο τρόπο στον Γιάννη Τσιμιτσέλη: «Τι γίνεται; Έχεις γίνει διακαναλικός γιατί μαθαίνουμε ότι παίζεις σε όλα τα κανάλια. Τι γίνεται; Δεν ξέρω τι να πω».
Τότε ο ίδιος, απάντησε: «Έτυχε. Κάναμε το σίριαλ με τον Μανούσο που κάναμε πέρυσι, ξεκίνησε χθες 19/9 με το πρώτο επεισόδιο, Το δίχτυ. Δυστυχώς μας έλειψε πολύ ο Μανούσος αλλά είναι το τελευταίο του σίριαλ. Χαίρομαι που συμμετέχω και εγώ σε αυτό! Το “Μην μου λες αντίο” και τα “Κρυφά μονοπάτια” ήταν πολύ έντονα χρόνια και σε τρυφερή ηλικία.
Διαβάστε επίσης: Γιάννης Τσιμιτσέλης: Συγκινεί για τον θάνατο του Μανούσου Μανουσάκη – «Μιλούσαμε 5 μέρες πριν…»

Στο “Μην μου λες αντίο” ήμουν 22 ετών, ο Μανούσος μας ξεπέταξε ουσιαστικά. Για τον Μέμο και για εμένα ήταν το έναυσμα. Φρόντιζε πολύ τον ηθοποιό, έκανε τα κοντινά και μέσα σε ένα βράδυ σε έκανε γνωστό. Άσε που έβλεπαν περισσότεροι τηλεόραση. Από εκεί και πέρα σου έδειχνε το σπρώξιμο. Αν έπεφτες ή πετούσες ήταν δικό σου θέμα μετά. Στο “Μην μου λες αντίο” κλείσαμε 55% τηλεθέαση στο τελευταίο επεισόδιο. Eurovision κανονικά! Όλοι ήταν συγκεντρωμένοι στην τηλεόραση τότε».
Πώς αντιμετωπίζει την αρνητική κριτική
Στην συνέχεια, μιλώντας για τα σχόλια και την κριτική που αντιμετωπίζει ανά καιρούς, είπε: «Στα social media δεν δέχομαι ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια. Σπάνια θα απαντήσω, τώρα δεν ασχολούμαι καθόλου. Η κριτική είναι καλοδεχούμενη, αν έχει σκοπό να με κάνει καλύτερο. Θα ήθελα να το πάρω και να κάνω κάτι καλύτερο στο αντικείμενό μου, στη δουλειά μου. Αν είναι μια κριτική απλά να πούμε κάτι, δεν τη θέλω. Αν δω ότι υπάρχει δόλος, δεν με απασχολεί, δεν με αφορά.

Έχω δεχθεί κριτική για τη δουλειά μου από άνθρωπο που δεν την έχει δει καν. Αυτό έχει γίνει και στον κινηματογράφο. Πριν βγει, είχε γράψει. Κάποιοι άνθρωποι έχουν εμπάθειες. Πάντα με θύμωνε, πολλά με θυμώνουν. Απλά τώρα πια το σκέφτομαι, γίνομαι λίγο πιο ζεν κατάσταση και δεν το εκφράζω. Θα αντιδράσω συνήθως. Τώρα τελευταία προσπαθώ να είμαι πιο κουλ. Ο καθένας μπορεί να εκφράζει όπως θέλει, να έχει τη δική του άποψη», κατέληξε ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.
Διαβάστε επίσης: Καβατζίκης: Ξεσπά με αφορμή τον Τσιμιτσέλη – «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η συνεχής ροή ηθοποιών στις εκπομπές»
Η αποκάλυψη για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα»
Σε άλλο σημείο, μιλώντας για την πρεμιέρα της εκπομπής «Όπου υπάρχει Ελλάδα» και για τα σχόλια που έχει δεχτεί, είπε: «Και αυτή η εκπομπή που κάνουμε που συντονίζω τα πράγματα είναι πρωτόγνωρο. Μπαίνω σε βαθιά νερά και κολυμπάω. Το πιο δύσκολο ήταν το πρώτο on. Βγήκα και εξαφανίστηκα, δεν με έβλεπα καν. Δεν θυμόμουν καν τι έλεγα! Κάθε μέρα πηγαίνω δύο ώρες πριν να δουλέψω, να δω τα θέματα, θέλω να το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Το πρώτο on το είχα δουλέψει περισσότερο και είναι το χειρότερο. Είναι ωραία εμπειρία, ωραίο ταξίδι.

Έρχονται κάποιες στιγμές που κάποιοι ενοχλούν και κάποιοι όχι. Γίνεται μια επιλογή το ποιοι θα ενοχλήσουν. Απολαμβάνω την εκπομπή που κάνουμε γιατί έχω εξαιρετική στήριξη. Δουλεύουν 17 δημοσιογράφοι σε μια εκπομπή 45λεπτη. Είναι ενημερωτική εκπομπή και έχει τους κατάλληλους ανθρώπους. Είναι μια δύσκολη εκπομπή και είναι μαγκιά του σταθμού που τη στηρίζει», κατέληξε ο ηθοποιός και παρουσιαστής.