Ο πρωτότοκος γιος του σπουδαίου ηθοποιού, του Γιώργου Φούντα, ξεσπά για τον θάνατο του και υποστηρίζει ότι υπήρξε αδιαφορία από τη μητριά και τον ετεροθαλή αδελφό του όταν τα δυσάρεστα νέα έγιναν γνωστά. Μάλιστα, ο ίδιος, μίλησε σήμερα το πρωί της Δευτέρας 09/12, 14 χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του στην εκπομπή Super Κατερίνα του ALPHA και έκανε μεγάλες αποκαλύψεις που την τότε εποχή ήταν άγνωστες.
Υπενθυμίζουμε ότι, ο Γιώργος Φούντας, άφησε τη τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών, στις 28 Νοεμβρίου 2010, μετά από μια μακροχρόνια ταλαιπωρία της υγείας του, καθώς έπασχε από Αλτσχάιμερ, και απεβίωσε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.
![Ο Γιώργος Φούντας το 1955](https://www.youweekly.gr/wp-content/smush-webp/2024/12/giorgos-fountas-1.jpg.webp)
Οι κινηματογραφικές επιτυχίες του, όπως το «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασσέν που έπαιξε δίπλα στη Μελίνα Μερκούρη, η «Στέλλα» του Μιχάλη Κακογιάννη, η «Μαγική Πόλη» του Νίκου Κούνδουρου, τα «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη, κ.ά. έχουν μείνει χαραγμένες στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Μάλιστα, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τον βράβευσε το 1966 και το 1967 για την ερμηνεία του στις ταινίες «Με τη λάμψη στα μάτια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και «Πυρετός στην άσφαλτο» του Νίκου Φώσκολου.
Ο Γιώργος Φούντας παντρεύτηκε το 1947 με την Ελένη Επισκόπου, με την οποία απέκτησαν έναν γιο, τον Θύμιο, και μια κόρη, την Τζέλλα. Αφού χώρισαν, το 1954 ο Φούντας παντρεύτηκε τη Χρυσούλα Ζώκα, με την οποία απέκτησαν έναν γιο, τον Παναγιώτη.
Τι είπε ο πρωτότοκος γιος του Γιώργου Φούντα για τον θάνατο του
Ο πρωτότοκος γιος του Γιώργου Φούντα λοιπόν, Θύμιος Φούντας, σπάει τη σιωπή του μετά από χρόνια και λέει σχετικά με την τότε εποχή που έχασε τον πατέρα του: «Είναι τελείως ουδέτερες οι σχέσεις με τον αδερφό μου. Είναι από άλλη μητέρα και γεννήθηκε 17 χρόνια μετά από εμένα. Είναι τελείως τυπικές οι σχέσεις όταν κι αν συναντηθούμε. Για τον θάνατο του μπαμπά μου μού το είπανε την επόμενη ημέρα. Πάντως όχι την ημέρα που πέθανε και που μπήκε στο νοσοκομείο. Σαν πρωτότοκος γιος έπρεπε να το ξέρω κι η μητριά μου κι ο αδερφός μου αδιαφόρησαν να με ενημερώσουν. Το έμαθα είτε την επόμενη ή τη μεθεπόμενη».
Στον Άρειο Πάγο 14 χρόνια μετά τον θάνατο του η δαπάνη για την κηδεία του
Όπως αποκαλύφθηκε εχθές, Κυριακή 08/12, στο στόχαστρο του Αρείου Πάγου βρίσκονται οι δαπάνες που έγιναν για την κηδεία του μεγάλου καλλιτέχνη, ενώ, ο γιος του, Παναγιώτης Φούντας, είναι αυτός που υποχρεώνεται να τα πληρώσει, και μάλιστα, με υπέρογκο τόκο συν τα υψηλά δικαστικά έξοδο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αρνείται πεισματικά να πληρώσει τα έξοδα κηδείας του πατέρα του, σύμφωνα με το protothema.gr.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο γιος του σπουδαίου ηθοποιού, ( o Γιώργος Φούντας) εδώ και τόσα χρόνια δεν πλήρωνε τα έξοδα της κηδείας, επικαλούμενος ότι του είχαν υποσχεθεί από το υπουργείο Πολιτισμού ότι η κηδεία του πατέρα του θα ήταν δημοσία δαπάνη, κάτι που όμως δεν μπόρεσε να αποδείξει.
Την ημέρα θανάτου Γιώργου Φούντα, ο Παναγιώτης, τηλεφώνησε στο γιο στενής φίλης του που έχει γραφείο τελετών και ανέθεσε την οργάνωση της τελετής της κηδείας. Στο τηλεφώνημα αυτό ο γιος του εκλιπόντα ηθοποιού έδωσε οδηγίες για την επιλογή κοιμητηρίου, φέρετρου, ανθοστολισμού κ.λπ. και συμφωνήθηκε να καταβάλει το ποσό των 8.310,50 ευρώ.
Την επομένη ημέρα (29.11.2010), ο 55χρονος Παναγιώτης τηλεφώνησε εκ νέου στο γραφείο τελετών και είπε ότι η τελετή θα γινόταν δημοσία δαπάνη. Η ιδιοκτήτρια του γραφείου δεν προέβαλε καμία αντίρρηση, λόγω των φιλικών σχέσεων που υπήρχαν και λόγω της εμπειρίας της από άλλη τελετή που είχε αναλάβει και έγινε με δημοσία δαπάνη. Έτσι, εκδόθηκε απόδειξη παροχής υπηρεσιών στο όνομα του γιου του ηθοποιού.
Η ιδιοκτήτρια του γραφείου στη συνέχεια απευθύνθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να πληρωθεί. Όμως στο υπουργείο άρχισαν να τα «μασάνε». Την προέτρεπαν να περιμένει γιατί οι διαδικασίες αυτές καθυστερούν, ενώ εκείνη ενημέρωνε τον 55χρονο για τις απαντήσεις που ελάμβανε από το υπουργείο. Εξάλλου, ο ίδιος ο γιος του ηθοποιού «είχε απευθυνθεί πολλές φορές για το ζήτημα αυτό στο υπουργείο, χωρίς όμως αποτέλεσμα» – Δείτε εδώ την συνέχεια του άρθρου.