Βραδινή έξοδο πραγματοποίησε η Αφροδίτη Γραμμέλη το βράδυ της Τετάρτης 26/11. Η δημοσιογράφος που φέτος βρίσκεται στο πάνελ της εκπομπής, Πρωινό Σαββατοκύριακο στον ΑΝΤ1, την οποία παρουσιάζει η Ελένη Τσολάκη, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με την αποχώρηση που είδε η ομάδα τους πριν από λίγες ημέρες.

Όπως αποκλειστικά είχε μεταφέρει η Τζώρτζια Συρίχα στο Youweekly.gr άλλαξε η αρχισυντάκτρια της εκπομπής τους (διαβάστε αναλυτικά).

Η αντίδραση της Γραμμέλη σε ερώτηση για το Πρωινό Σαββατοκύριακο

Όπως ήταν λογικό μετά από αυτή την είδηση, έγιναν πολλές συζητήσεις και οι δημοσιογράφοι δεν σταμάτησαν να ρωτάνε πρόσωπα της εκπομπής σχετικά με την αλλαγή αυτή. Η Αφροδίτη Γραμμέλη λοιπόν, έφτασε στο αμήν και δήλωσε: «Με τρελαίνει η φετινή εμμονή με την εκπομπή μας με. Δεν είναι θέμα να το αναλύσουμε».

Δυσαρεστημένη έντονα η Ελένη Τσολάκη με τις αλλαγές στην εκπομπή της

Η Ελένη Τσολάκη στο Instagram
@elenitsolaki / Instagram

Γράφει η Τζώρτζια Συρίχα

Φουρτούνες φαίνεται να έχουν ξεσπάσει στο παρασκήνιο του «Πρωινού Σαββατοκύριακου», καθώς οι αλλαγές στο επιτελείο της εκπομπής έχουν φέρει αναστάτωση — και όχι μόνο πίσω από τις κάμερες. Η Ελένη Τσολάκη, που φέτος κρατά τα ηνία του πρωινού μαγκαζίνο στον ΑΝΤ1, φέρεται να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη και στενοχωρημένη με τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες δείχνουν ότι το κανάλι επιχειρεί να κάνει ένα γενναίο «λίφτινγκ» στην εκπομπή, χωρίς να εξαιρείται κανείς.

Όπως αποκάλυψε το youweekly.gr στο ρεπορτάζ του στις 12/11, το κανάλι προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο team, με πρώτη και πιο ηχηρή αυτή της αρχισυνταξίας. Η Γωγώ Σαμπάνη, που μέχρι πρότινος είχε την ευθύνη της εκπομπής, αποχώρησε από τη θέση της, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Ευφημία Δήμου. Η απόφαση αυτή, που ήρθε μόλις μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των δικών μας πληροφοριών, δείχνει πως η διοίκηση του σταθμού κινήθηκε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα.

Η απομάκρυνση της Γωγώς Σαμπάνη αποδίδεται κυρίως στα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε η εκπομπή το τελευταίο διάστημα. Το «Πρωινό Σαββατοκύριακο» δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να πιάσει τους στόχους που είχαν τεθεί, με αποτέλεσμα το κανάλι να αναζητά τρόπους να ανανεώσει το περιεχόμενο και την εικόνα του.

Η Ελένη Τσολάκη έξω από το στούντιο

Ωστόσο, αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση φαίνεται να έπιασε εξαπίνης την παρουσιάστρια, η οποία ενημερώθηκε για τις αλλαγές σε ραντεβού που είχε την Τετάρτη με στελέχη του καναλιού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελένη Τσολάκη δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της. Παρότι παραμένει επαγγελματίας και στηρίζει το project που φέρει το όνομά της, θεωρεί ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις στο σχήμα και η διαρκής εναλλαγή προσώπων δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και δυσκολεύουν τη συνοχή της ομάδας. Όπως σχολιάζουν άνθρωποι του περιβάλλοντός της, η παρουσιάστρια έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ενέργειάς της στο να «δέσει» την ομάδα και να χτίσει χημεία, και βλέπει τώρα να γκρεμίζονται πράγματα που μόλις είχαν αρχίσει να λειτουργούν.

Πηγές από το κανάλι, πάντως, επιμένουν πως οι αλλαγές γίνονται με καλό σκοπό. Ο στόχος είναι να «φρεσκάρει» η εκπομπή, να ενισχυθεί με νέες ενότητες και με πιο γρήγορη ροή, ώστε να δοθεί ώθηση στα νούμερα της πρωινής ζώνης. «Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε την Ελένη και το Πρωινό Σαββατοκύριακο με κάθε τρόπο» φέρονται να λένε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η διοίκηση θα περιμένει ως το τέλος της χρονιάς πριν κρίνει οριστικά την πορεία του προγράμματος.

τσολάκη Σαμπάνη
Η ανάρτηση της Τσολάκη το πρωί της Πέμπτης 13/11 για την Γωγώ Σαμπάνη

Το αν αυτές οι αλλαγές θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ή θα προκαλέσουν νέες εντάσεις μένει να φανεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο παρασκήνιο επικρατεί έντονη κινητικότητα και παρασκήνιο τύπου “ράβε ξήλωνε”, με τους πάντες να παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Η Ελένη Τσολάκη, πάντως, παραμένει στο τιμόνι της εκπομπής, δείχνοντας επαγγελματισμό και υπομονή, την ώρα που το τηλεοπτικό τοπίο γύρω της αλλάζει ραγδαία. Και όπως φαίνεται, οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για να φανεί αν το φρεσκάρισμα του καναλιού θα δικαιώσει το ρίσκο – ή αν το «Πρωινό Σαββατοκύριακο» θα μπει ξανά σε τροχιά αβεβαιότητας.

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!