Μια προσωπική στιγμή μοιράστηκε με το κοινό η Μαρία Κορινθίου, καθώς στις 22 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, βρέθηκε στη Μασσαλία για να τιμήσει μια υπόσχεση που είχε δώσει στον εαυτό της έναν χρόνο πριν.
Η ηθοποιός επισκέφθηκε τη Βασιλική της Sainte-Marie-Madeleine, σε ένα προσκύνημα γεμάτο συμβολισμούς. Μέσα από φωτογραφίες από τον επιβλητικό ναό και ένα μήνυμα που δημοσίευσε στα social media, μίλησε για τη σύνδεσή της με την αγία που φέρει το όνομά της.

Δείτε επίσης: Μαρία Κορινθίου: «Όμορφε μου άντρα, υπέροχε» – Τρελά ερωτευμένη με τον Γιώργο Καραθανάση
Μαρία Κορινθίου – Το μήνυμά της για τη Μαρία Μαγδαληνή
«22 Ιουλίου – Ημέρα εορτασμού της Μαρίας Μαγδαληνής. Πριν ένα χρόνο είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να πάω στη Μασσαλία και να συναντήσω τη Μαρία Μαγδαληνή, την ημέρα εορτασμού της, 22 Ιουλίου…», έγραψε, αποκαλύπτοντας το ταξίδι που είχε χαράξει μέσα της εδώ και καιρό.

Η ίδια περιέγραψε με σεβασμό τη σημασία του τόπου: η Μασσαλία θεωρείται σύμφωνα με την παράδοση ο τόπος όπου έφτασε η Μαρία Μαγδαληνή μετά την Ανάσταση του Χριστού, μεταφέροντας το μήνυμα της πίστης. Εκεί, στο εσωτερικό της Βασιλικής, φυλάσσονται λείψανά της: το κρανίο της, καθώς και το ένα από τα χέρια της. Το άλλο χέρι, όπως σημείωσε η ηθοποιός, βρίσκεται στο Άγιο Όρος.

«Γνωρίζει κανείς ότι τα οστά της έχουν βρεθεί στη Μασσαλία, όπου ιστορικά, όποιος γνωρίζει, είναι το μέρος της δικής της αποστολή να βρεθεί εκεί μετά την Ανάσταση του Χριστού; Όλοι οι απόστολοι κατατρεγμένοι, είχαν ένα σκοπό…. να εξαπλώσουν τον χριστιανισμό σε όλο το κόσμο, και το σημείο αναφοράς της Μαρίας Μαγδαληνής ήτανε η Μασσαλία στη Γαλλία, όπου ίδρυσε και την αρχιεπισκοπική στη Μασσαλία», αναφέρει στην ανάρτησή της η Μαρία Κορινθίου.

«Σημαντικός ιστορικός και θρησκευτικός άνθρωπος και γυναίκα. Εκεί βρίσκεται λοιπόν. Το κρανίο της και το ένα της χέρι. Το άλλο της χέρι βρίσκεται εδώ, σε εμάς, στο Άγιο Όρος. Ένα πράγμα της σιγοψιθύρισα: “Η αποστολή που είχες, την ολοκλήρωσες, τα κατάφερες”», έγραψε, κλείνοντας την εξομολόγησή της η Μαρία Κορινθίου.