Καλεσμένη στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ήταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η γενναία γυναίκα, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι πριν από τεσσεράμισι χρόνια αναφέρθηκε στη νέες εξελίξεις στο Εφετείο και τη συνάντησή της με την Έφη Κακαράντζουλα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως η κατηγορούμενη είναι αμετανόητη και εμφανίστηκε με αντίστοιχη, αν όχι μεγαλύτερη έπαρση, παρά την πρωτόδικη καταδίκη. Όπως ανέφερε, σκοπός ήταν να τη δολοφονήσει και ενδεικτικό το γεγονός ότι περίμενε για δέκα λεπτά στο σημείο όπου επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, αντί να διαφύγει αμέσως.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μιλάει για το Εφετείο

«Από χθες χρειαζόμουν ένα πιο φιλικό περιβάλλον. Ήταν πολύ ζόρικο, και το λέω ενώ είμαι σχετικά ψύχραιμη, δεν στρεσάρομαι εύκολα. Αλλά είναι κάτι που δεν μπορείς να το ελέγξεις, δεν το περίμενα, νόμιζα ότι θα ήμουν πιο ψύχραιμη. Όλες αυτές τις μέρες βλέπαμε ξανά τα στοιχεία με τους δικηγόρους μου, είδα πράγματα που είχα ξεχάσει, πολύ επώδυνα, σοκαριστικά ακόμα και σήμερα. Ήμουν αρκετά φορτισμένη», δήλωσε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Για να συμπληρώσει: «Είδα τη δράστιδα, αναγκαστικά ήρθαμε αντιμέτωπες και αυτό είναι το άσχημο. Φυσικά κάθε εγκληματίας έχει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος στην έφεση, αλλά πρέπει να τον κοιτάξεις και να σε κοιτάξει. Κοιταχτήκαμε. Την είδα και με είδε. Και το περίεργο είναι ότι οι δικηγόροι δίνουν συνήθως κάποιες οδηγίες, θεωρητικά έχουν δοθεί και σ’ εκείνη, να έχει συγκεκριμένη συμπεριφορά, χαμηλωμένο βλέμμα και να μην προκαλεί με τη στάση της».

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Σκέφτομαι η κατηγορούμενη κάνει διακοπές στη φυλακή»

Στη συνέχεια η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε λόγο για έπαρση από το μέρος της κατηγορουμένης, ενώ δεν έχει δει καμία κίνηση μεταμέλειας: «Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι οι δικηγόροι της δεν της τα έχουν πει αυτά, όμως είχε μία έπαρση, όπως στο πρώτο δικαστήριο και νομίζω πως αυτή τη φορά είναι επί δύο. Σκεφτόμαστε, με την κοινή λογική, ότι κάποιος θα έχει μετανιώσει μετά από τόσα χρόνια στη φυλακή. Αλλά δεν ξέρω, μερικές φορές σκέφτομαι ότι κάνει διακοπές. Δεν είδα καμία μετάνοια, αυτό που είδα με φόβισε πολύ, πώς θα την αντιμετωπίσω μόλις εκτίσει την ποινή της».

Δείτε επίσης: Ιωάννα Παλιοσπύρου: Διεκόπη η δίκη της – Σε αναμονή νέας ημερομηνίας

«Όταν κρατάει μία στάση αδιάλλακτη, ακόμα χειρότερη από την προηγούμενη φορά και τουπέ, σκέφτεσαι “Τι άλλο να γίνει για να νιώσω ασφαλής;”. Δυστυχώς υπάρχει φόβος, ενώ γενικά δεν φοβάμαι χωρίς λόγο. Ακόμα και στην επίθεση, όταν ψάχναμε ακόμα τι έχει γίνει, μου ήταν αδιανόητο να δεχτώ αυτά που μου έλεγαν οι αστυνομικοί, ότι κάποιος με παρακολουθούσε καιρό. Νόμιζα ότι είχε γίνει εντελώς τυχαία. Είναι σκληρό να δεχτώ ότι κάποιος με έχει κυνηγήσει για να με σκοτώσει, χωρίς κανένα λόγο», τόνισε.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε πως δεν θέλει να τη βλέπει πια: «Δεν θέλω καμία επαφή μαζί της. Σκοπός της είναι να μειωθεί η ποινή της, όμως τα στοιχεία που υπάρχουν είναι τρομακτικά και θεωρώ ότι όλα αυτά που θα ακούσουν οι ένορκοι και οι δικαστές, θα καταλάβουν ότι όλη αυτή η συμπεριφορά της, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την επίθεση, σκοπός της είναι να με δολοφονήσει».

«Μου είχαν πει οι αστυνομικοί ότι από την ώρα που με κατέγραψε η κάμερα να βγαίνω από το στοιχείο της επίθεσης, μέχρι να φεύγει εκείνη, πέρασαν δέκα λεπτά. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλη αυτή την ώρα περίμενε κρυμμένη να με δει να σφαδάζω και να πεθαίνω. Αυτό είναι σαδιστικό», κατέληξε η Ιωάννα Παλιοσπύρου σχετικά με την επίθεση εναντίον της.