Όλη η Ελλάδα έχει μείνει εμβρόντητη μπροστά στον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς από την Κεφαλονιά στις 14 Απριλίου από ανακοπή καρδιάς, μετά από χρήση κοκαΐνης. Η νεαρή βρέθηκε νεκρή στην κεντρική πλατεία του Αργοστολίου, αφού τα τρία άτομα που βρισκόντουσαν μαζί της το μοιραίο βράδυ, την άφησαν εκεί προκειμένου να ξεφύγουν από τις Αρχές. Η οικογένειά της βιώνει έναν ασύλληπτο πόνο, με την ετεροθαλή αδερφή της, Κατερίνα, να μιλάει για πρώτη φορά σε τηλεοπτική σύνδεση.
Τι είπε η αδερφή της Μυρτούς από την Κεφαλονιά στις «Αλήθειες με την Ζήνα»
Σε ζωντανή μετάδοση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα», η αδερφή της αδικοχαμένης Μυρτούς μιλάει για πρώτη φορά στις τηλεοπτικές κάμερες μετά τον θάνατο της αδερφής της.
«Ήθελα σήμερα να μιλήσω για να δώσω ένα μήνυμα για την μνήμη αυτού του κοριτσιού. Θα ήθελα να παρακαλέσω όλο τον κόσμο, και ειδικότερα την τοπική κοινωνία της Κεφαλονιάς, να δείξει λίγο σεβασμό, αν όχι στο γεγονός, στο αποτέλεσμα που έχει αυτό το γεγονός. Χάθηκε ένας άνθρωπος, μία ψυχή 19 χρονών. Σταματήστε να εκμεταλλεύεστε αυτό το γεγονός για να υπάρξει ένα λεπτό που θα πάρει αξία η ζωή σας. Κάποιοι άνθρωποι έχουν πάρει από το σπίτι τους τις αρχές να μην κοιτάνε το βάθος ενός προβλήματος και να εστιάζουν αλλού, να ρίχνουν λάσπη για να νιώσουν πως η ζωή τους έχει ένα νόημα» είπε αρχικά η Κατερίνα.
«Έχω βαρεθεί αυτή την ψεύτικη καλοσύνη από όλους και μετά να ρωτάνε γιατί η αδερφή μου φόραγε μίνι και είχε νύχια. Αυτό είναι το πρόβλημα; Πως ντυνόταν το παιδί; Αυτό το πρόβλημα έχουμε να αντιμετωπίσουμε ή ότι αυτό το παιδί δεν ζει; Το πρόβλημα ήταν ότι είχε χείλια ή ότι ήταν πλαστικοποιημένο; Αυτό ήταν το πρόβλημα ή ότι υπήρχαν άνθρωποι που το παράτησαν να πεθάνει; Πρέπει να ντρέπεστε. Δίνουμε σημασία σε πράγματα που θα έπρεπε να αγνοούμε. Δίνουμε αξία σε ανθρώπους που υπάρχουν μόνο για να βγάζουν λάσπη. Κανείς δεν εξετάζει τι έκαναν στην Μυρτώ» ολοκλήρωσε η ίδια σε κλίμα βαθιάς αναστάτωσης.

Κεφαλονιά: Αυτός είναι ο 23χρονος τρανς «Olivia» που κατηγορείται για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς!
Τα λόγια της νονάς της 19χρονης
Μαζί με την αδερφή της, στην κάμερα μίλησε και η νονά της θανούσας. «Τώρα ζούμε την απώλεια. Δεν θα την ξαναδώ. Δεν ξέρω η κάθε μέρα πως θα είναι από εδώ και πέρα. Ήταν ένα πολύ σεβαστικό και γλυκό παιδί. Ήταν ξεχωριστό παιδί, φαίνεται αυτή ήταν η μοίρα της. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι έκανε κάτι κακό η Μυρτώ. Εμείς δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ».

Κεφαλονιά: Πώς μετέφεραν και εγκατέλειψαν τη 19χρονη Μυρτώ – Σοκάρουν οι κινήσεις των τριών αντρών
Στην συνέχεια, προχώρησε προς μία δημόσια έκκληση. «Κορίτσια του κόσμου, προσέχετε και μην πουλάτε φθηνά το τομάρι σας. Οι γονείς σας σας μεγαλώνουν με το αίμα της καρδιάς τους και σας αγαπάνε. Ας είναι η Μυρτώ η τελευταία. Δεν αντέχουμε άλλο».
Η κηδεία της Μυρτούς θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 15.00.


">
">
">
">
">
">
">