Ο Λάκης Γαβαλάς πήρε θέση στη διαμάχη ανάμεσα στην Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα, προτείνοντας να συζητήσουν ξανά τους όρους της συνεργασίας τους. Ο σχεδιαστής θεωρεί πως η κοινή καλλιτεχνική τους διαδρομή δεν πρέπει να χαθεί, ενώ σχολίασε και τις αλλαγές στην εικόνα και στις επιλογές της τραγουδίστριας. Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», ο ίδιος υποστήριξε ότι μπορούν να βρουν μια νέα συμφωνία που θα εκφράζει και τους δύο. Στην πρότασή του έβαλε και το κοινό τους, το οποίο εξακολουθεί να συνδέεται με τα τραγούδια που δημιούργησαν μαζί.
«Εγώ δίνω μια δικαιολογία της χαζομάρας -με την πολύ καλή έννοια- που διέπει και τους δύο και θεωρώ ότι αυτό θα μπορούσαν να το διαπραγματευτούν ξανά. Είναι βλακεία για μένα να πετάξουν όλο αυτό το πράγμα. Εγώ θα πρότεινα να γράψουν μια καινούργια παραγγελία που να είναι και στα μέτρα και των δύο. Ο ένας να την επιλέγει και ο άλλος να την πουλάει και να είναι ευτυχισμένο το κοινό το οποίο είναι και καταναλωτές», είπε χαρακτηριστικά.
Λάκης Γαβαλάς: Η άποψή του για τη σύγκρουση Βίσση-Καρβέλα
Στη συνέχεια, ο Λάκης Γαβαλάς παρουσίασε τη δική του εκτίμηση για όσα οδήγησαν τους δύο καλλιτέχνες στη σύγκρουση. Κατά την άποψή του, ο Νίκος Καρβέλας δυσκολεύτηκε να αποδεχτεί τη νέα κατεύθυνση της Άννας Βίσση, καθώς τη θεωρούσε διαφορετική από τον τρόπο με τον οποίο είχαν μάθει να δουλεύουν μαζί.
«Εγώ θεωρώ ότι ο Νίκος ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ μέσω τηλεφώνων και άλλων πραγμάτων, πολύ πριν. Θεωρώ ότι δεν αποδέχτηκε όλη αυτή την αλλαγή. Όχι γιατί θα του έπαιρναν την Άννα, αλλά γιατί θεωρούσαν ότι μπορεί για την Άννα να είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, που η Άννα δεν είχε μάθει έτσι και κάπου την συνεπήρε ένα άλλο όνειρο, το οποίο όμως καλλιτεχνικά δεν θα μπορούσε να είναι σαν το δικό τους. Σαν αυτές τις ώρες που καθόντουσαν εκεί να φτιάξουν τις μουσικές τους και όλα», ανέφερε.
Ο σχεδιαστής στάθηκε επίσης στον ενθουσιασμό που, όπως εκτιμά, βιώνει η τραγουδίστρια σε αυτή τη φάση της ζωής της. Παράλληλα, εξέφρασε τη διαφωνία του με συγκεκριμένες εμφανίσεις της, συνδέοντας την κριτική του με τη φωνή και την καλλιτεχνική της παρουσία.
«Η Άννα το καταλαβαίνει. Απ’ την άλλη μεριά έχει και τους ενθουσιασμούς που μπορεί να της λείπανε σαν μικρό κορίτσι, σαν μια πενηντάρα, εξηντάρα, και τους βρήκε τώρα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε ένα άτομο σαν την Άννα να τους απορρίψει και τους ζει αυτή τη στιγμή. Κακώς για μένα. Δηλαδή εγώ όταν βλέπω ας πούμε σε μια εικόνα σε μια θάλασσα, να είναι ντυμένη με ένα μισό στήθος έξω και να έρχεται κάποιος και να της λέει “αυτό είναι χιτάρα”, δεν νομίζω ότι την δικαιολογεί αυτή η υπόσταση όταν έχει αυτή τη φωνή», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τη δική του ανάγνωση, η επιθυμία της Άννας Βίσση να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα συγκρούστηκε με τις αντιρρήσεις του Νίκου Καρβέλα. Ο Γαβαλάς περιέγραψε αυτή τη διαφορά ως έναν από τους λόγους που προκάλεσαν τη μεταξύ τους ένταση.
«Τον Νίκο τον ενοχλούσαν ίσως όλα αυτά τα πράγματα. Τους άλλους τους ενοχλούσε γιατί δεν αφήναν την Άννα να το χαρεί όπως επέλεξε να το χαίρεται, γιατί κανείς δεν την πίεσε να είναι έτσι. Και τελικά εκεί ήρθε αυτός ο διαπληκτισμός και θεωρεί ότι δεν ήταν πια στο βεληνεκές που έπρεπε. Η Άννα έλεγε “τι λες βρε Νίκο μου, τόσο καιρό στερήθηκα, τώρα θέλω να απελευθερωθώ”», κατέληξε, περιγράφοντας το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται τη στάση της τραγουδίστριας.
Η ανακοίνωση για τα πνευματικά δικαιώματα της συναυλίας στο ΟΑΚΑ
Οι δηλώσεις του έρχονται ενώ στη δημόσια αντιπαράθεση έχει προστεθεί και το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων από τη συναυλία της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ. Η D&A Live Concerts, που ανέλαβε την παραγωγή, υποστήριξε σε ανακοίνωσή της ότι έχει εκπληρώσει όλες τις νόμιμες και συμβατικές υποχρεώσεις της.

Η εταιρεία ανέφερε ότι εξασφάλισε την απαιτούμενη άδεια μέσω της AUTODIA, στην οποία ο Νίκος Καρβέλας έχει εκχωρήσει τη διαχείριση των περιουσιακών δικαιωμάτων από τη δημόσια εκτέλεση των έργων του. Στην ίδια ανακοίνωση έκανε λόγο για καταβολή 250.000 ευρώ ως προκαταβολή για τα δικαιώματα και για οριστική εκκαθάριση βάσει των τραγουδιών που ερμηνεύτηκαν στη συναυλία.






">
">
">
">
">
">
">
">