Η Μαίρη Συνατσάκη, μέσα από ένα βίντεο στο Youtube, μιλάει μαζί με τον επίσης youtuber, Διονύση Ατζαράκη, για τα όρια της σάτιρας, αλλά και, για το ενδεχόμενο να βρεθούν στην τηλεόραση με μια δική τους τηλεοπτική εκπομπή.
Υπενθυμίζουμε ότι, το θέμα της σάτιρας και των ορίων της, έχει συζητηθεί από πολλούς επώνυμους έλληνες της showbiz, καθώς είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα Μέσα τους τελευταίους μήνες. Η συζήτηση ξεκίνησε όταν ο Μάρκος Σεφερλης, παρουσίασε ένα νούμερο, μέσα από το οποίο σατίριζε το Nemo, το μη δυαδικού φύλου (non binary) άτομο που κέρδισε στην Eurovision 2024 (δείτε εδώ το βίντεο). Το νούμερο αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με πολλούς θεατές αλλά και επώνυμους να το θεωρούν ως προσβλητικό κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και ως εκ τούτου το έκριναν αρνητικά.
Ο ίδιος τότε, προέβη σε μια σειρά από βίντεο μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, στα οποία δεν «μασάει» τα λόγια του, αλλά σχολιάζει τις προσπάθειες άλλων καλλιτεχνών να κερδίσουν διαφήμιση, ενώ ο ίδιος, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει ανάγκη από κάτι τέτοιο. Από τότε, πολλά είναι τα άτομα από τον καλλιτεχνικό χώρο και μη, που κλείνονται να δώσουν έναν ορισμό στη σάτιρα και τα όρια της (δείτε εδώ τη κόντρα με τον Γιώργο Λιάγκα).
Τι είπε η Μαίρη Συνατσάκη για τη σάτιρα
Η εκπομπή Breakfast at Star του STAR, σχολίασε το βίντεο των δύο youtuber, και μέσα από το απόσπασμα, η Μαίρη Συνατσάκη ακούγεται να λέει σχετικά με τη σάτιρα: «Προχθές με ρώτησαν σε κάτι δηλώσεις για τη σάτιρα και απάντησα ότι θα έπρεπε να υπάρχουν όρια, αλλά μετά το σκεφτόμουν, δεν ήξερα αν είναι σωστό ή λάθος. Δεν ήθελα να παίξει γιατί δεν ήξερα πώς θα ακουστεί. Είναι κάτι που σκέφτομαι, δηλαδή που ξεκινάει η λογοκρισία, που ξεκινάει το όριο σε σχέση με τη σάτιρα, γιατί αν πούμε κάτι το βαφτίζουμε σάτιρα για να μην παρεξηγηθούμε. Γενικά έχω πολλές σκέψεις σε σχέση με τη σάτιρα.
Δεν νομίζω ότι θα έκανα ξανά εκπομπή στην τηλεόραση. Είχα συζητήσει ένα concept που μου άρεσε πολύ και δεν προχώρησε. Ήταν μια εκπομπή εβδομαδιαία και θα είχε να καταπιαστεί κάθε φορά με ένα διαφορετικό θέμα και με έναν τρόπο ντοκιμαντερίστικο. Αυτό θα μπορούσα να το δω. Θα μου άρεσε και το κομμάτι της έρευνας, να μιλάω με ανθρώπους που θα ξέρουν για το θέμα και κάπως έτσι».