Η Δέσποινα Βανδή, η Ελένη Μενεγάκη και η Άννα Βίσση είναι αδιαμφισβήτητα οι πιο καλοδιατηρημένες και εντυπωσιακές κυρίες της ελληνικής showbiz, με τις τρεις γυναίκες να δείχνουν σαν να μην τις αγγίζει ο χρόνος. Πολλές φορές πιάνουμε τον εαυτό μας να αναρωτιόμαστε πώς γίνεται μία γυναίκα μετά την ηλικία των 40-50 να καταφέρνει να διατηρεί ένα τόσο νεανικό πρόσωπο χωρίς ίχνος χαλαρότητας ή γήρανσης και παρόλο που η κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, υπάρχουν κάποια σημάδια που μπορείς εύκολα να διακρίνεις αν πρόκειται για γονίδια ή κάποια αισθητική επέμβαση.

Το μυστικό της Δέσποινας Βανδή, της Ελένης Μενεγάκη και της Άννας Βίσσης για την νεανική εμφάνισή τους

Ο πλαστικός χειρούργος Δρέλιας Μουστάκης μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ξεκαθάρισε τις διαφορές ανάμεσα σε μία γυναίκα άνω των 50 ετών που έχει γεράσει φυσικά, και μιας γυναίκας που έχει επέμβει χειρουργικά προκειμένου να φαίνεται νεότερη. Ο ίδιος εξηγεί ότι οι γυναίκες αρχίζουν να βλέπουν τις μεγαλύτερες αλλαγές στο πρόσωπό τους μετά την εμμηνόπαυση, όταν οι ορμόνες αλλάζουν, με αποτέλεσμα το δέρμα στο σημείο του λαιμού και της γραμμής του σαγονιού να “χαλαρώνουν”. Συγκεκριμένα, ο ειδικός ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά:

«Άννα Βίσση, Ελένη Μενεγάκη, Δέσποινα Βανδή. Πώς καταφέρνουν αυτές οι γυναίκες σε τέτοια ηλικία να δείχνουν αψεγάδιαστες; Ένα από τα βασικά στοιχεία που πρέπει να κοιτάξεις είναι η γραμμή του σαγονιού. Με βάση τη βιολογία όταν μια γυναίκα μπαίνει στα τέλη των σαράντα και στις αρχές των πενήντα αρχίζουν πάντα να αλλάζουν κάποια πράγματα στο πρόσωπο. Όταν είσαι νέα, η γραμμή του σαγονιού είναι πιο σχηματισμένη και ο λαιμός είναι πιο σφιχτός. Φαίνονται καλύτερα οι γωνίες του προσώπου σου και δεν υπάρχει καμία χαλάρωση στ δέρμα. Όμως κατά την περιεμμηνόπαυση και ειδικά την εμμηνόπαυση, λόγω των ορμονικών αλλαγών οι ιστοί αρχίζουν σιγά σιγά να χαλαρώνουν και να πέφτουν. Το πρόσωπο χάνει την στήριξή του και αρχίζει να φαίνεται πιο έντονα η χαλάρωση. Ειδικά γύρω από το σαγόνι και το λαιμό. Οπότε όταν βλέπω μία γυναίκα που ξέρω ότι είναι στα 50 ή τα 60 και δεν έχει καμία χαλάρωση σε αυτά τα σημεία το πρώτο που σκέφτομαι είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχει κάνει facelift. Όχι επειδή είναι κακό, αλλά αυτή είναι η φυσιολογική πορεία του προσώπου με βάση με την ηλικία. Από την άλλη ναι υπάρχουν άνθρωποι με εξαιρετικά γονίδια και υπάρχουν γυναίκες που κρατιούνται πολύ καλά, χωρίς χειρουργείο φροντίζοντας μόνο τον εαυτό τους. Ακόμα και εκεί κάποια στιγμή ο χρόνος φαίνεται. Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει εντελώς από τη φυσική γήρανση» τονίζει ο ίδιος.