Το τελευταίο “αντίο” σπεύδει να πει πλήθος κόσμου σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα. Η σορός του έχει τεθεί από τις 10:00 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών και θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 15:00 το μεσημέρι.

Ήδη, στο κοιμητήριο έχουν συγγεντρωθεί πολλοί συγγενείς και φίλοι του καλλιτέχνη, καθώς και πολλοί επώνυμοι που ανήκουν στον καλλιτεχνικό χώρο και θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στον εμβληματικό Έλληνα δημιουργό. Φυσικά, πολλοί είναι και οι απλοί πολίτες που επίσης θέλησαν να παρευρεθούν για να αποχαιρετήσουν τον Μίμη Πλέσσα, ο οποίος έχει αφήσει ανεξίτηλο το μουσικό σημάδι του.

Ανάμεσα στο παρευρισκομένους έχουμε ήδη δει τον ηθοποιό και βουλευτή Β3′ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Σπύρο Μπιμπίλα, καθώς και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη. Λίγο μετά από τη 13:00 έφτασε και η αδελφή της συζύγου του Μίμη Πλέσσα, η Ναλίτα Καρρέρ.

Λίγο αργότερα κατέφτασε και η Λουκίλα Καρρέρ, επί 32 ετών σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, συντετριμμένη και υποβασταζόμενη από την κόρη της (δείτε αποκλειστικές εικόνες και βίντεο του Youweekly.gr εδώ).

η ναλιτα καρρερ στην κηδεια του μιμη πλεσσα

Στη συνέχεια, προσήλθε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και ο Κώστας Πρέκας. Έπειτα, το παρών έδωσε και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος (δείτε εδώ βίντεο που εξασφάλισε το Youweekly.gr).

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η Λουκίλα Καρρέρ στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
Ο Κώστας Πρέκας στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
ο θανος πλευρης στο λαικο προσκυνημα για τον μιμη πλεσσα

Προσήλθε επίσης η παρουσιάστρια Χριστίνα Λαμπίρη, καθώς και ο ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας.

Η Χριστίνα Λαμπίρη στο λαϊκό προσκύνημα του Μίμη Πλέσσα
Ο Μάκης Δελαπόρτας στο λαϊκό προσκύνημα του Μίμη Πλέσσα

Η Άντζελα Γκερέκου επίσης παρευρέθηκε, μαζί με την Μαρία Βοσκοπούλου, ενώ δεν έλειψε και η Μπέσσυ Αργυράκη, αλλά ούτε και ο τραγουδιστής Πασχάλης. Δεν άργησε να καταφτάσει ο Αντώνης Ρέμος, ενώ λίγο αργότερα είδαμε και τον Γιάννη Ζουγανέλη.

Η Άντζελα Γκερέκου και η Μαρία Βοσκοπούλου, μαζί με την Λουκίλα Καρρέρ, στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Η Μπέσσυ Αργυράκη και ο Πασχάλης στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Ο Αντώνης Ρέμος στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Ο Γιάννης Ζουγανέλης στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Άλλα μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής (και όχι μόνο) σκηνής που τίμησαν τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη με την παρουσία τους, ήταν η Πέγκυ Ζήνα, ο Τάκης Ζαχαράτος, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Χρήστος Δάντης.

Η Πέγκυ Ζήνα στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Ο Κώστας Μακεδόνας στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Ο Τάκης Ζαχαράτος στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Ο Χρήστος Δάντης στην κηδεία του Μίμη Πλέσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Μάλιστα, ο φακός της Super Κατερίνα συνάντησε τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε και την εξής δήλωση: “Αυτό που είναι βαθιά χαραγμένο μέσα μου [σ.σ. από τον Μίμη Πλέσσα] είναι το ό,τι όπου και να βρισκόταν ήθελε να τραγουδήσουν οι άνθρωποι, γιατί το τραγούδι είναι ένα βάλσαμο ψυχής. Ο Μίμης Πλέσσας είπα ότι είναι φάρος πολιτισμού και αυτό λέει πολλά. Οι άνθρωποι που έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην πατρίδα μας και στον ελληνικό λαό, έχουν μια πολύ μεγάλη προσφορά μέσω της τέχνης τους. Όταν ο ελληνικός λαός τραγουδάει τα τραγούδια του, το ηθικό του αναπτερώνεται. [….] Το αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα θα γίνει κανονικά το Σάββατο“.

Δείτε επίσης: Μίμης Πλέσσας: Κοσμοσυρροή στο νεκροταφείο για το λαϊκό προσκύνημά του – Έφτασε η σορός του (Αποκλειστικές φωτογραφίες του Youweekly.gr)

Δείτε το βίντεο:

Μίμης Πλέσσας – Δείτε εικόνες από το λαϊκό προσκύνημα

μιμης πλεσσας κηδεια
ο σπυρος μπιμπιλας στο λαικο προσκυνημα για τον μιμη πλεσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Στέφανα έχει καταθέσει ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης, με το μήνυμα “Καλό Ταξίδι Δάσκαλε”. Η οικογένεια του Γιάννη Πουλόπουλου επίσης έχει καταθέσει στέφανα, με το μήνυμα “Καλό ταξίδι στο φως”.

τα στεφανα που κατεθεσε ο τραγουδιστης γιωργος μαργαριτης για την κηδεια του μιμη πλεσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
τα στεφανα που κατεθεσε η οικογενεια γιαννη πουλοπουλου για την κηδεια του μιμη πλεσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
λαικο προσκυνημα για τον μιμη πλεσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
λαικο προσκυνημα για τον μιμη πλεσσα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Μίμης Πλέσσας: Πλήθος επωνύμων στο λαϊκό προσκύνημα του σπουδαίου συνθέτη - Αποκλειστικές φωτογραφίες του Youweekly.gr
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI