Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ μους μάνγκο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, δεν ξέρε τι χάνετε! Δεν έχει ζάχαρη, χρειάζεται μόνο λίγα υλικά και καθόλου κόπο! Είναι ιδανική για τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες!
Πώς θα φτιάξετε τη μους μάνγκο

Υλικά
- 200 gr στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3 ώριμα μάνγκο + λίγες φέτες επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
- 3 φύλλα ζελατίνης (3 x 2 γρ.)
Δείτε επίσης: Απίστευτο γλυκό ψυγείου λάιμ με μπισκότα λεμόνι
Εκτέλεση
- Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε ένα µπολ µε κρύο νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσει.
- Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα φρούτα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη στέβια και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί το γλυκαντικό.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας το μείγμα με γρήγορες κινήσεις. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουµε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος µε το σύρµα στο μίξερ, μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ενσωματώνουμε το μείγμα του μάνγκο ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν.
- Μοιράζουμε τη μους σε πέντε ποτήρια και την παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
- Γαρνίρουμε µε φέτες μάνγκο και απολαμβάνουμε
Πηγή: argiro.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ