Άθελά του στο επίκεντρο ενός απρόσμενου επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον (πρώην πλέον) ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, βρέθηκε ο δημοσιογράφος του News247, Νίκος Γιαννόπουλος,.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο δημοσιογράφος δέχτηκε ξαφνική επίθεση σε μπαρ όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ελληνικής δημοσιογραφικής αποστολής. Η συμπλοκή φέρεται να έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου και, όπως περιγράφει ο δημοσιογράφος, ο Νίκος Παππάς τον χτύπησε στο κεφάλι με γροθιές, ενώ είχε γυρισμένη την πλάτη.

Νίκος Γιαννόπουλος – Τι αναφέρει μετά την επίθεση του Νίκου Παππά

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου, ο Νίκος Γιαννόπουλος έκανε την πρώτη του ανάρτηση στο Instagram, για να καθησυχάσει φίλους και συναδέλφους: «Καλησπέρα σε όλους, όλες, όλα. Επειδή έχετε σπάσει το κινητό μου από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε η είδηση, ενημερώνω άπαντες ότι είμαι καλά. Σας ευχαριστώ για τη στήριξή σας. Στους συναδέλφους που με αναζητούν για μία δήλωση ή μία σύνδεση: Δεν θα βγω πουθενά, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Τα γεγονότα νομίζω ότι μιλούν από μόνα τους…».

Σύμφωνα με το News247, ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με μηνύματα μετά το περιστατικό, χωρίς όμως ο δημοσιογράφος να απαντήσει. Παράλληλα, οι αρχές φέρονται να τον αναζητούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς η διαδικασία δεν καλύπτεται από τη βουλευτική ασυλία.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, με τον πρόεδρο Σωκράτη Φάμελλο, να θέτει εκτός ευρωομάδας τον Νίκο Παππά και η Κουμουνδούρου χαρακτήρισε την ενέργεια «απαράδεκτη». Ο ευρωβουλευτής παραπέμφθηκε στην επιτροπή δεοντολογίας με αίτημα τη διαγραφή του.

Τι αναφέρει στη μήνυσή του ο Νίκος Γιαννόπουλος

Η μήνυση που κατέθεσε ο Νίκος Γιαννόπουλος περιγράφει λεπτομερώς τα γεγονότα: βρισκόταν στο μπαρ μαζί με άλλους δημοσιογράφους, όταν ο Παππάς φέρεται να τον χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, μετά από διαπληκτισμό στον διάδρομο του καταστήματος.

«Στις 16/12/2025 περί ώρα 22:30, έφτασα συνοδευόμενος από αρκετούς φίλους δημοσιογράφους όπως εγώ, στο εστιατόριο AEDAEN, που βρίσκεται στην οδό 04-06 rue des Aveugles στο Στρασβούργο. Διευκρινίζω ότι ήρθαμε στο Στρασβούργο για τη συνέλευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του μηνός Δεκεμβρίου. Αποφασίσαμε να πάμε σε αυτό το μπαρ για να πιούμε ένα ποτό. Περί ώρα 22:45 έφτασε ένας Ευρωβουλευτής, ο Παππάς Νικόλαος, τον οποίο γνωρίζουμε καλά στη χώρα μας, την Ελλάδα. Τον γνωρίζουμε διότι πρόκειται για πρώην μπασκετμπολίστα στην Ελλάδα.

Ήμασταν στο μπαρ και ο κ. Παππάς, ήταν με φίλους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθισμένος σε τραπέζι. Έπειτα, περί ώρα 23:30, βγήκα στον διάδρομο του μπαρ συνοδευόμενος από μία κυρία δημοσιογράφο, Τη στιγμή που περνούσα μπροστά από τον κ. Παππά, εκείνος άπλωσε τα πόδια του και τον άγγιξα. Του είπα: “Συγγνώμη, τι κάνετε, μη με αγγίζετε”. Ο κ. Παππάς σηκώθηκε και είπε: “Πάμε έξω να σου δείξω“. Στη συνέχεια συνέχισα να περπατώ στον διάδρομο με τη φίλη μου δημοσιογράφο. Ο κ. Παππάς μας ακολούθησε στον διάδρομο και ήρθε πίσω μου για να μου καταφέρει δύο γροθιές στο πίσω μέρος του κεφαλιού, αριστερά. Στη συνέχεια με έσπρωξε και έπεσα στο έδαφος. Σηκώθηκα και επέστρεψα στο εσωτερικό του μπαρ.

Ο κ. Παππάς προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι του πάτησα το πόδι και ότι δεν ζήτησα συγγνώμη. Διευκρινίζω ότι ποτέ δεν πάτησα το πόδι του Παππά. Προσπαθήσαμε να συζητήσουμε μαζί του, αλλά απάντησε: “Σε χτύπησα γιατί κοίτα πώς είσαι”. Φύγαμε από το σημείο και ο κ. Παππάς απευθύνθηκε στους άλλους δημοσιογράφους λέγοντας ότι τους ζητά συγγνώμη, αλλά όχι σε εμένα. Το επόμενο πρωί, περί ώρα 09:30, ενώ καθόμουν στην αίθουσα πρωινού του ξενοδοχείου IBIS, που βρίσκεται στην αποβάθρα quai de Paris στο Στρασβούργο. Ο κ. Παππάς ήρθε και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με εμένα.

Τον ρωτήσαμε τι έκανε εκεί και απάντησε ότι ήρθε να απολαύσει τον πρωινό του καφέ. Πιστεύω ότι ο κ. Παππάς μου κρατά κακία έπειτα από άρθρο που είχα γράψει πριν 8 χρόνια σε εφημερίδα στην ΕΛΛΑΔΑ, όταν ήταν μπασκετμπολίστας. Μου είχε στείλει ακόμα και απειλές μέσω SMS εκείνη την περίοδο. Έχω μικρούς πόνους στο πίσω μέρος του κεφαλιού και είναι λίγο πρησμένο (οπτική παρατήρηση). Δεν θα επισκεφθώ γιατρό για τα γεγονότα αυτά. Διευκρινίζω ότι στο μπαρ όπου έλαβαν χώρα τα γεγονότα υπάρχουν κάμερες. Καταθέτω μήνυση κατά του κ. Νικόλαου Παππά για τα αναφερόμενα γεγονότα. Έχω ενημερωθεί για το δικαίωμά μου να ζητήσω αποζημίωση και να υποστηριχθώ από ένωση βοήθειας θυμάτων».

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!