Φαίνεται πως στο lifestyle στην Ελλάδα, όταν δεν υπάρχει θράσος και μαγκιά, υφάκι και δήθεν, αλλά ταπεινότητα και σεβασμός παραξενεύει… Στον κόσμο της showbiz υπάρχει ένας άγραφος κανόνας: όσο πιο λαμπερός είσαι, τόσο πιο αδιάφορος πρέπει να φαίνεσαι, αλλιώς προκαλείς.

Να μην πιστεύεις σε τίποτα, να μη δηλώνεις τίποτα, να μη ζεις τίποτα που να ξεφεύγει από το γυαλιστερό, αποστειρωμένο πακέτο της εικόνας.

Κι αν τολμήσεις να πας κόντρα; Στήνεται κατευθείαν το δικαστήριο των πάνελ. Και αυτό ακριβώς έγινε με τον Νίκο Οικονομόπουλο. Ο number one εμπορικός καλλιτέχνης με sold out μαγαζιά και πλατινένιες επιτυχίες, έγινε μοιραία μέρος ενός συστήματος που και ο ίδιος προφανώς μετά από αυτό σιχάθηκε. Έγινε το επίκεντρο της συζήτησης λόγω της συνέντευξης που έδωσε στον Γιώργο Λιάγκα και στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 και μίλησε για την πίστη του στον Θεό. Έπεσαν να τον φάνε…

Όχι, δεν ενόχλησε η πίστη του Οικονομόπουλου.

Ενόχλησε ότι τόλμησε να μιλήσει για την πίστη του ενώ είναι αναγνωρίσιμος, επιτυχημένος και λαμπερός. Ενόχλησε ότι δεν μπήκε στο «καλούπι» του άθικτου, trendy, politically correct lifestyle που απαιτεί τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση. Γιατί βλέπεις, ο «λαμπερός» της ελληνικής showbiz, σύμφωνα με μερικούς, πρέπει να πιστεύει μόνο στις… ενέργειες και στο σύμπαν, να βλέπει εξωγήινους, να υπηρετεί την woke agenda, να μιλάει μόνο για διακοπές, ρούχα και προβολές και κυρίως, να κάνει tik tok και stories στο Instagram επιδεικνύοντας την πολυτελή ζωή του και να μην τολμήσει να δείξει ότι έχει αξίες που δεν χωράνε στα κουτάκια τους.

Το ότι ένας άνθρωπος επιτυχημένος, με απήχηση, με φωνή, λέει ανοιχτά ότι πιστεύει στον Θεό — αυτό θεωρήθηκε πρόβλημα. Γιατί; Γιατί χάλασε το αφήγημα. Γιατί δεν ταιριάζει στο lifestyle story που θέλουν να πουλάνε οι περισσότεροι επώνυμοι. Και τότε άρχισε η ειρωνεία, τα γλυκανάλατα σχόλια, οι «ανησυχίες» για το τι λέει και γιατί. Δεν είπε κάτι κακό ο άνθρωπος, την ψυχούλα του έβγαλε και είπε αυτό που αισθάνεται. Αλλά επειδή τόλμησε να μην είναι αυτό που περιμένουν από έναν λαμπερό τραγουδιστή, έγινε μέχρι και περίγελος – τον έβγαλαν μέχρι και κακοποιητή.

Και κάπου εδώ, ναι, υπάρχει η λέξη που έψαχνες: Ντροπή. Ντροπή που σε μια χώρα όπου όλοι ζητάμε αυθεντικότητα, την πολεμάμε όταν εμφανίζεται. Ντροπή που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να πει τι πιστεύει χωρίς να οργανώνεται τηλεοπτικός «αποκεφαλισμός». Ντροπή που επιτρέπουμε ακόμη να μας υπαγορεύει η τηλεόραση ποιοι πρέπει να είναι οι κανόνες της πίστης, της εικόνας και της προσωπικής ζωής. Αν αυτό θεωρείται προκλητικό, τότε το πρόβλημα δεν είναι ο Οικονομόπουλος.

Το πρόβλημα είναι όσοι τρομάζουν όταν ένας λαμπερός άνθρωπος αποδεικνύεται… ανθρώπινος και πιστός στον Θεό του. Χίλιες φορές με τον Θεό του Οικονομόπουλου για όσους δεν έχουν τον Θεό τους!

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!