Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, ύστερα από πολυετή κράτηση ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης. Η αποφυλάκισή του αποφασίστηκε για λόγους υγείας, καθώς ο ίδιος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, τα οποία επιδεινώθηκαν μετά τη νόσησή του με κορoνοϊό, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συχνές νοσηλείες.

Η είδηση προκαλεί έντονες αντιδράσεις, καθώς έρχεται λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση 12 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός ότι η αποφυλάκιση συνέπεσε με την επέτειο του τραγικού περιστατικού προκάλεσε κύμα οργής στα κοινωνικά δίκτυα.

Δείτε επίσης: Μάγδα Φύσσα: Η πρώτη αντίδραση μετά την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου – «Έχω ταραχτεί πάρα πολύ»

Ο Νίκος Συρίγος για την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου

Ανάμεσα σε όσους αντέδρασαν ήταν και ο δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος, ο οποίος σε ανάρτησή του σχολίασε: «Σεπτέμβρη του 2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται από τα φασιστοειδή του Μιχαλολιάκου. Σεπτέμβρη του 2025 η δικαστική εξουσία αφήνει ελεύθερο τον Μιχαλολιάκο. Ζούμε στη χώρα που βρωμάει “δικαιοσύνη”».

Νίκος Συρίγος για Νίκο Μιχαλολιάκο

Η εν λόγω είδηση παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/9) στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού στον ΣΚΑΪ, Το ‘χουμε, με την Δέσποινα Τσοκού να αποκαλύπτει ότι επικοινώνησε με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα, και να αποκαλύπτει την αντίδρασή της μετά από αυτή την εξέλιξη, μιας και μίλησε μαζί της.

Η αντίδραση της Μάγδας Φύσσα

Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι η μητέρα του Παύλου Φύσσα έμαθε από εκείνη για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, και για μερικά λεπτά δεν μπορούσε να μιλήσει. «Μάλιστα. Ξέρεις πόσα μου έρχονται στο μυαλό μου, που δεν μπορώ να τα ξεστομίσω; Αυτή είναι η δικαιοσύνη. Αυτή, αυτή, που υποτίθεται ότι παλεύει για το δίκιο. Αυτό το πράγμα. Οι φασίστες έξω, οι αλληλέγγυοι μέσα. Οι δολοφόνοι έξω και οι αλληλέγγυοι μέσα. Τι άλλο να πω; Δεν… δεν… είμαι πάρα πολύ οργισμένη. Έχω ταραχτεί πάρα πολύ», ήταν τα λόγια που είπε η Μάγδα Φύσσα στη δημοσιογράφο της εκπομπής.

Η υπόθεση αναμένεται να συνεχίσει να απασχολεί την κοινή γνώμη, καθώς το όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου παραμένει συνδεδεμένο με μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!