Μετά την λήξη του χθεσινού Τελικού της Eurovision, ο Akylas παραχώρησε κάποιες δηλώσεις στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, όπου σχολίασε την έκβαση της ψηφοφορίας και την θέση την οποία κατέκτησε. Ο τραγουδιστής προχώρησε και σε κάποιες αναρτήσεις στα κοινωνικά του δίκτυα, στην οποία εκφράζει τα συναισθήματά του για τα αποτελέσματα.
Τι είπε ο Akylas για την 10η θέση που κατέκτησε στις κάμερες της ΕΡΤ
«Πάλι κουβά!» ξεκίνησε λέγοντας ο Akylas, κάνοντας μία αστεία αναφορά σε όσους στοιχημάτισαν στην νίκη του. «Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω αν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, για να είμαι ειλικρινής. Είμαι όντως στεναχωρημένος. Γιατί δεν ήθελα να σας απογοητεύσω, δεν ήθελα να στεναχωρήσω πραγματικά. Με φέρατε μέχρι εδώ, με στηρίξατε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Το ότι μου δώσατε αυτή την ευκαιρία, να είμαι σε αυτόν τον μεγάλο διαγωνισμό. Και πραγματικά, να ξέρετε ότι εγώ σε όλο αυτό το ταξίδι έδωσα το 100%, το 200% της αντοχής μου και του εαυτού μου. Αρρώστησα, έβγαλα αμυγδαλές, έκανα τα πάντα για να δώσω το καλύτερο που μπορώ. Σίγουρα λυπάμαι, ίσως να μας αδίκησαν λίγο… Αλλά και πάλι, Ελλάδα, ευχαριστώ πάρα πολύ που μου έδωσες την ευκαιρία να το ζήσω. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ πολύ». Ο ίδιος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή του για όλο το ταξίδι που έζησε, ενώ μετά την διεθνή του έκθεση, ξεδιπλώνεται μία διεθνής καριέρα μπροστά του!
Το βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram
Εμφανώς συγκινημένος και κουρασμένος μετά την υπερένταση της βραδιάς, ο Akylas αποκάλυψε πως δεν είχε καταφέρει να κοιμηθεί ούτε λεπτό πριν την αναχώρησή του από τη Βιέννη.
«Τα δυο μας. Αγκαλίτσα; Λοιπόν, είναι 7:00 το πρωί. Είμαι στη Βιέννη, σε μια ώρα φεύγουμε. Εγώ δεν έχω κοιμηθεί ούτε λεπτό εννοείται, γιατί έχω υπερένταση. Αυτό που έζησα ήτανε μαγικό. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία να το ζήσω όλο αυτό. Είμαι πάρα πολύ ευγνώμων για την αγάπη που έλαβα αυτούς τους πέντε μήνες. Η ζωή μου ήταν ένα πυροτέχνημα. Πήγα σε 10 χώρες, παράλληλα τελείωσα το πρώτο μου άλμπουμ, το οποίο βγαίνει σε μια βδομάδα, στήσαμε το tour που είναι να γίνει το καλοκαίρι, συνεντεύξεις, χάος, τόση πολλή αγάπη. Ήταν μαγικό όλο αυτό πραγματικά».
Στη συνέχεια, ο Akyla παραδέχτηκε πως ένιωσε στεναχώρια μετά τα αποτελέσματα της Eurovision, όχι όμως τόσο για τον ίδιο όσο επειδή φοβήθηκε μήπως απογοήτευσε τον κόσμο που τον στήριξε όλο αυτό το διάστημα.

Eurovision 2026: Ο τελικός των εκπλήξεων και των ανατροπών – Πώς άλλαξαν όλα τελευταία στιγμή
«Βέβαια δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί είχα ένα βάρος στο στήθος μου, γιατί στεναχωρήθηκα λίγο. Κυρίως γιατί δεν ήθελα να στεναχωρήσω εσάς. Δεν ήθελα να απογοητεύσω κανέναν. Δεν μπορούσα να ανοίξω το κινητό μου μετά τα αποτελέσματα. Δεν ήξερα τι θα δω, τι θα αντικρίσω. Βέβαια έλαβα πάρα πολλά μηνύματα αγάπης, και σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό, γιατί έτσι μου γλύκαναν την καρδούλα. Να ξέρετε ότι όλη η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ σκληρά γι’ αυτό το project. Δώσαμε ψυχή και αίμα πραγματικά. Δουλέψαμε πάρα πολλές ώρες. Και το αγαπήσαμε πάρα πολύ».
Ο ίδιος φάνηκε πάντως αποφασισμένος να αφήσει πίσω του τη στεναχώρια και να κοιτάξει τη συνέχεια, καθώς όπως είπε, τώρα ξεκινάνε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα για εκείνον.
Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω ότι τελείωσε. Βέβαια, τίποτα δεν τελείωσε, τώρα αρχίζει το καλό και το καλοκαίρι σας έχω σας έχω jet! Θα τα σπάσουμε όλα. Θα χορεύουμε σε beach bar παντού και club. Σας έχω αλμπουμάρα, εντάξει. Την ετοίμαζα παράλληλα με όλο αυτό που γινότανε», είπε χαρακτηριστικά ο Akylas.
Λίγο πριν ολοκληρώσει το βίντεο, ο τραγουδιστής αποκάλυψε πως όλη αυτή η τεράστια αγάπη που δέχτηκε τους τελευταίους μήνες τον έκανε να φοβηθεί πως μετά το τέλος της Eurovision ίσως τα χάσει όλα ξαφνικά.
«Πραγματικά ξανά ευχαριστώ για όλα. Ευχαριστώ την Ελλάδα. Ευχαριστώ όλους εσάς για τη στήριξη και την αγάπη. Έπαθα ένα mental λίγο, έπαθα ένα… έτσι, πώς το λένε; Σύνδρομο εγκατάλειψης. Γιατί αφού είχα τρελό love bombing έτσι, τους τελευταίους μήνες, ένιωσα ότι θα τα χάσω όλα ξαφνικά, μετά από αυτό. Ευχαριστώ που είστε εδώ».
Κλείνοντας, ο Akylas δεν έκρυψε τη χαρά του που επιστρέφει στην Ελλάδα, λέγοντας πως του έχουν λείψει το σπίτι, το κρεβάτι αλλά και ο γάτος του, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο του album.
«Αυτά. Τα λέμε Αθήνα. Ανυπομονώ να γυρίσω, να πάω στο σπιτάκι μου, να πάω στο γατούλη μου… μου ‘χει λείψει το κρεβατάκι μου. Βέβαια πραγματικά περάσαμε πανέμορφα αυτές τις δυο βδομάδες εδώ πέρα… Πολλή δουλειά, αλλά ήτανε μια απίστευτη εμπειρία. Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους γι’ αυτό που με… κάνατε να ζήσω. Σας φιλώ. Και τα λέμε… θα ανεβάσω TikTok σε καμιά ώρα ξανά να προμοτάρω το άλμπουμ μου, οπότε δεν τα λέμε πολύ αργά, μην αγχώνεστε, καλά είμαι!», κατέληξε ο Akylas.


">
">
">
">
">
">
">
">