Ο Μακάριος Λαζαρίδης τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς η αντιπολίτευση ζητά την παραίτησή του από τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Στις 3 Απριλίου 2026, ο ίδιος ανέλαβε τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αντικαθιστώντας τον Χρήστο Κέλλα μετά από ανασχηματισμό.
Από τότε, η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ότι το 2007 διορίστηκε ως επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας χωρίς να κατέχει πτυχίο ΑΕΙ, κάνοντας λόγο για «πλαστότητα» ή «έλλειψη προσόντων». Ο ίδιος παρουσίασε δημόσια το πτυχίο του από κολέγιο (σπουδές που ξεκίνησε το 1987), υποστηρίζοντας ότι ο διορισμός του το 2007 ήταν απολύτως νόμιμος, καθώς τότε δεν απαιτούνταν πτυχίο ΑΕΙ για τη συγκεκριμένη θέση συμβούλου. Παρά τις πιέσεις και τα πυρά από στελέχη της αντιπολίτευσης ο Μακάριος Λαζαρίδης δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί, τονίζοντας ότι είναι «πολύ καθαρός».
Ο Μακάριος Λαζαρίδης «έδωσε» κανονικά πασίγνωστο παρουσιαστή
Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του στην ενημερωτική εκπομπή του OPEN, ο Μακάριος Λαζαρίδης προκειμένου να αποδείξει τη γνησιότητα των σπουδών του, «έδωσε» κανονικότατα έναν πασίγνωστο παρουσιαστή, λέγοντας ότι ήταν συμφοιτητές στη σχολή.
Ο λόγος για τον Άκη Παυλόπουλο, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προτρέπει τους παρουσιαστές να τον ρωτήσουν. Συγκεκριμένα, είπε: «Να σας πω έναν συνάδελφό μας που ήμασταν μαζί συμφοιτητές. Ρωτήστε γι αυτά που σας λέω τον κύριο Άκη Παυλόπουλο. Ρωτήστε τον» λέει ο ίδιος.



">
">
">
">
">
">
">