Μπορεί στην αρχή να προκάλεσε μεγάλη χαρά που ο Κρίστοφερ Νόλαν ετοιμάζει νέα ταινία για την Οδύσσεια, ωστόσο, τεράστιος σάλος ξέσπασε όταν έγινε γνωστό πως την Ωραία Ελένη θα υποδυθεί μαύρη ηθοποιός. Ο λόγος για την βραβευμένη με Όσκαρ, Λουπίτα Νιόνγκο. Η ηθοποιός δεν θα ενσαρκώσει απλώς τη γυναίκα που «ξεκίνησε τον Τρωικό Πόλεμο», αλλά θα αναλάβει έναν απαιτητικό, διπλό ρόλο, παίζοντας τόσο την Ωραία Ελένη όσο και την αδελφή της, την Κλυταιμνήστρα.
Αυτή η απόφαση για το λεγόμενο «colorblind casting» (επιλογή ηθοποιού ανεξαρτήτως φυλής) άναψε αμέσως φωτιές. Από τη μία πλευρά, ξέσπασε ένα τεράστιο κύμα αρνητικών αντιδράσεων. Πολλοί χρήστες, ανάμεσά τους και ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ καθώς και ο συντηρητικός σχολιαστής Ματ Γουόλς, άσκησαν δριμεία κριτική στον σκηνοθέτη. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η επιλογή μιας μαύρης ηθοποιού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις ομηρικές περιγραφές της Ωραίας Ελένης ως Ελληνίδας βασίλισσας, κατηγορώντας το Χόλιγουντ για υπερβολική εμμονή με την πολιτική της συμπερίληψης (DEI). Πολλοί μάλιστα άρχισαν να συγκρίνουν τη νέα ταινία με την κλασική Τροία του 2004, χαρακτηρίζοντας τις επιλογές του Νόλαν ως «κινηματογραφική υποβάθμιση».
Τρανς ηθοποιός στο ρόλο του Αχιλλέα στην Οδύσσεια;

Μεγαλύτερο ωστόσο σάλο έχουν προκαλέσει οι φήμες πως στον ρόλο του Αχιλλέα θα δούμε τον ηθοποιό, Έλιοτ Πέιτζ. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως εμφανίζεται στιγμιαία σε ένα σκοτεινό, υποβλητικό περιβάλλον που παραπέμπει σε σπηλιά και οι θεωρείς είναι πολλές, με την επικρατέστερη να θέλει τον Πέιτζ στον ρόλο του Αχιλλέα.
Τον Φεβρουάριο του 2014 ανακοίνωσε πως είναι λεσβία, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 αποκάλυψε δημόσια ότι αυτοπροσδιορίζεται ως διεμφυλικό άτομο. Έτσι έγινε ο πρώτος ανοιχτά διεμφυλικός άνδρας που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Time.

«Οδύσσεια»: Συνεχίζονται τα κινηματογραφικά γυρίσματα στη Μεσσηνία – Τι δηλώνουν κάτοικοι και συντελεστές
Ποια η αλήθεια για το ρόλο

Ποια είναι όμως η αλήθεια; Μπορεί ακόμα να μην έχουν βγει ανακοινώσεις για την ταινία, ωστόσο, ορισμένοι αναφέρουν πως ο Έλιος Πέτζ θα βρίσκεται στο πλήρωμα του Οδυσσέα, αφού πριν λίγο καιρό, όλοι οι ηθοποιοί που υποδύονται το πλήρωμα πόσταραν μια ομαδική αναμνηστική φωτογραφία


">
">
">
">
">
">
">
">