Δύο χρόνια έχουν περάσει από τότε που ξέσπασε η δικαστική διαμάχη ανάμεσα στην Έλενα Χριστοπούλου και την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, με τις δύο πρώην συνεργάτιδες να βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες με μία μεγάλη νομική διαδικασία η οποία έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα ΜΜΕ. Η μάνατζερ μοντέλων μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε αγωγή σε βάρος του γνωστού μοντέλου, δίνοντας νέα διάσταση στη μεταξύ τους διαμάχη. Η προσφυγή κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε αυτήν, η μάνατζερ διεκδικεί από την πρώην συνεργάτιδά της την καταβολή αμοιβών που, όπως υποστηρίζει, δεν έχει λάβει για τηλεοπτικές συμφωνίες τις οποίες είχε εξασφαλίσει για λογαριασμό της την περίοδο που συνεργάζονταν.

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της αγωγής και σύμφωνα με το ΠρώτοΘέμα, το ποσό που ζητά η Έλενα Χριστοπούλου φέρεται να ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη δικαστική ενέργεια ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη σύγκρουση ανάμεσα στην παρουσιάστρια και το μοντέλο, οι οποίες στο παρελθόν διατηρούσαν επαγγελματική συνεργασία. Την ίδια στιγμή, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου βρίσκεται αντιμέτωπη και με ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος της Έλενας Χριστοπούλου. Η συγκεκριμένη υπόθεση, σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, αναμένεται να εκδικαστεί τον Νοέμβριο του επόμενου έτους, με τη δικαστική αντιπαράθεση των δύο πλευρών να συνεχίζεται σε περισσότερα από ένα επίπεδα.

Η αντίδραση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου όταν έμαθε για την αγωγή της Έλενας Χριστοπούλου

Η Ηλιάνα Χριστοπούλου λοιπόν, συνάντησε τον Γρηγόρη Μπάκα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά την επιστροφή της από την Νέα Υόρκη. Το μοντέλο και παρουσιάστρια μίλησε στην κάμερα του ΑΝΤ1 και της εκπομπής Το Πρωινό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στην επαγγελματική της ζωή όσο και στην προσωπική της: «Είμαι υπναρού στο αεροπλάνο, ούτε τρώω, δεν προλαβαίνω, μου λένε είμαι η καλύτερη πελάτισσα. Μεγάλη τιμή να είμαι embassador της Victoria Secret, ειδικά σε αυτή την ηλικία. Το GNTM εξελίσσεται πολύ ωραία, ξυπνάω με την έννοια της τηλεθέασης, είναι στο αίμα του επαγγελματία. Όλοι παντρεύονται πολύ εύκολα, το κουράζω μου φαίνεται, πάω στον Γιάννη τώρα με περιμένει, πάω με πλάνα γάμου. Δεν θα παντρευτώ το 2026, ας πούμε πριν το Πάσχα. Μόνη μου το σκέφτομαι, το βλέπουμε».

Σε άλλο σημείο, όταν ο ρεπόρτερ την ρώτησε για τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για την αγωγή της Έλενας Χριστοπούλου, εκείνη εμφανώς έκπληκτη είπε στην κάμερα: «Δεν έχω καμία ενημέρωση ούτε για νέα ούτε για παλιά αγωγή, για καμία αγωγή. Μόλις προσγειώθηκα, θα το διερευνήσω και φυσικά διαφυλάσσομαι για τα νόμιμα. Αφού δεν το γνωρίζει ο ενδιαφερόμενος, είναι περίεργο να το ξέρετε εσείς. Προφυλάσσομαι τα νόμιμα, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω καμία αγωγή. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, ας ελπίζουμε να τελειώσει και αυτό. Ας μείνουμε στα θετικά του γάμου» τόνισε.

Ηλιάνα Παπαγεωργίου, Έλενα Χριστοπούλου
Φωτογραφία: NDP Photo Agency

Μάλιστα, μετά την προβολή του σχετικού αποσπάσματος, ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε ότι σύμφωνα με δικές του αποκλειστικές πληροφορίες η Έλενα Χριστοπούλου θα προβεί και σε άλλες αγωγές στο μέλλον όπου θα διεκδικήσει κι άλλα χρήματα από την Ηλιάνα Παπαγεωργίου: «Η Έλενα Χριστοπούλου δεν θα μείνει μόνο σε αυτή την αγωγή, θα προχωρήσει και σε άλλες αγωγές και θα ζητήσει κι άλλα χρήματα από την Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Θα ζητήσει κι άλλα χρήματα που θεωρεί ότι της χρωστά από τις δουλειές η Παπαγεωργίου»

Το χρονικό της κόντρας τους

Όλα ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2024 όταν η Ηλιάνα Παπαγεωργίου κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την επίδειξη εγγράφων. Το μοντέλο υποστήριξε ότι δεν είχε πρόσβαση στις συμβάσεις των επαγγελματικών της συνεργασιών, τις οποίες διαχειριζόταν η εταιρεία της κ. Χριστοπούλου.

Η Χριστοπούλου και η Παπαγεωργίου

Τον Ιανουάριο του 2025, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου κατέθεσε μήνυση κατά της μάνατζερ για υπεξαίρεση χρημάτων, ισχυριζόμενη ότι της οφείλονται σημαντικά ποσά από δουλειές του παρελθόντος. Τον Μάρτιο του 2025, έγινε γνωστό ότι η Έλενα Χριστοπούλου κατέβαλε το ποσό των 33.000 ευρώ στο μοντέλο, μια κίνηση που θεωρήθηκε από τη μία πλευρά ως μερική δικαίωση και από την άλλη ως τακτοποίηση εκκρεμοτήτων. Στις αρχές Μαρτίου, οι δύο πλευρές βρέθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης, με τον σύντροφο της Ηλιάνας, Γιάννη Καραβασάνη, να καταθέτει υπέρ της.

Τον Απρίλιο του 2025, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, υποχρεώνοντας την πλευρά της Έλενας Χριστοπούλου να επιδείξει 67 συμβάσεις συνεργασίας. Τον Ιούνιο του 2025, η booker πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας τη δική της αγωγή κατά της Ηλιάνας Παπαγεωργίου, αρνούμενη τις κατηγορίες και υπερασπιζόμενη την επαγγελματική της ακεραιότητα.

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η Έλενα Χριστοπούλου

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή Buongiorno, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμιση εις βάρος της Ηλιάνας Παπαγεωργίου μετά από την υποβολή μήνυσης από την Έλενα Χριστοπούλου. Η υπόθεση, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, ανατέθηκε αρχικά σε πταισματοδίκη και ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη τέλεσης του αδικήματος. Όπως προβλέπεται στη διαδικασία, έλαβε αντίγραφα της δικογραφίας και κατέθεσε υπόμνημα με τις θέσεις και τις εξηγήσεις της.

Στη συνέχεια, ο εισαγγελέας αξιολόγησε το σύνολο της δικογραφίας, προκειμένου να αποφασίσει εάν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο. Όπως φανερώνουν οι τελευταίες εξελίξεις, ο εισαγγελέας αποφάσισε να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος της Ηλιάνας Παπαγεωργίου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Η υπόθεση αναμένεται πλέον να παραπεμφθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση ήρθε στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου μετά την συνέντευξη “ποταμός” που είχε παραχωρήσει το μοντέλο στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο The 2night show, με την ίδια να μιλά με αιχμές για την Έλενα Χριστοπούλου και να την αποκαλεί μεταξύ άλλων “μάγισσα”.

Η υπόθεση κορυφώθηκε τον Νοέμβριο του 2025, όταν το μοντέλο κατέθεσε αγωγή ύψους 1.000.000 ευρώ για ηθική βλάβη και οικονομικές ζημίες. Στο κείμενο της αγωγής φέρεται να υποστηρίζει ότι η πρώην συνεργάτιδά της «της έσκαβε τον λάκκο». Η πλευρά της Ηλιάνας Παπαγεωργίου εξετάζει 7 συμβάσεις που φέρεται να φέρουν πλαστές υπογραφές, με την πλευρά της Έλενας Χριστοπούλου να διορίζει δικό της γραφολόγο για να αντικρούσει τους ισχυρισμούς. Η υπόθεση παραμένει στα χέρια της δικαιοσύνης και μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη.