Ο Χάρης Βαρθακούρης τις προάλλες έκανε κάποιες δηλώσεις για την οικογένειά του και την επιλογή που έχει κάνει με την σύζυγό του, Αντελίνα, να μένει εκείνη στο σπίτι και να μην εργάζεται για να φροντίζει τα παιδιά τους, ωστόσο η έκφραση που χρησιμοποίησε προκάλεσε αίσθηση – δείτε εδώ αναλυτικά τα λόγια του.
Σχολιάστηκε, λοιπόν, το πρωί της Κυριακής 16 Μαρτίου, στην εκπομπή του MEGA, Χαμογέλα και Πάλι, με την Σίσσυ Χρηστίδου να παίρνει τον λόγο και να επισημαίνει πως πρέπει να είναι προσεκτικός κάποιος που εκφράζεται δημόσια και επισήμανε πως η έκφραση που χρησιμοποίησε θυμίζει άλλες, πολύ βαριές προς το γυναικείο φύλο.
Τα σχόλια της Σίσσυς Χρηστίδου για τη δήλωση του Χάρη Βαρθακούρη
«Ήρεμα το λέω! Θα πω το εξής… Θα μπορούσε το ίδιο πράγμα να διατυπωθεί αλλιώς, όχι ως προσωπική θέση. Δηλαδή ότι έχει επιλέξει εκείνη να είναι στο σπίτι με τα παιδιά. Είναι τελείως διαφορετικό το νόημα από το “η θέση της είναι στο σπίτι”, γιατί αυτό είναι δική του θέση. Μπορεί να είναι κοινή απόφαση, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί στο πώς διατυπώνουμε τέτοια πράγματα σήμερα. Αυτή η δήλωση είναι πολύ συγκεκριμένη και αφορά τη δική του θέση.
Τα παιδιά δεν είναι μωρά. Το “η θέση της είναι στο σπίτι γιατί τα παιδιά την έχουν ανάγκη”… πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν αυτό. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, αλλά όταν κάνουμε δημόσιες δηλώσεις πρέπει να σκεφτόμαστε και το ποιοι μας ακούνε και πώς μπορούν να νιώσουν με αυτές.
Σέβομαι απόλυτα τις γυναίκες που κάνουν αυτή την επιλογή, αλλά προτιμώ να διευκρινίζουμε ότι είναι δική τους επιλογή, να μην είναι μια επιβεβλημένη θέση κι εγώ που το βλέπω να πω “εμένα τα παιδιά μου με χρειάζονται και δουλεύω, τι είμαι;”», είπε αρχικά η παρουσιάστρια και όταν συνεργάτης της την ρώτησε πως θα φαινόταν αν το έλεγε αυτό η Αντελίνα για εκείνον πως θα φαινόταν, απάντησε: «Δεν θα το έλεγε. Είναι να την ατάκα “κάνε κανένα παιδί”. Αυτού του είδους τα σχόλια καθρεπτίζουν την πατριαρχεία. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, γιατί το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ανάμεσά μας. Το “να μην παρεξηγηθώ”, δεν απενοχοποιεί τα πάντα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τα συναισθήματα των άλλων όταν έχουμε δημόσιο λόγο, δεν είναι λογοκρισία, είναι ενσυναίσθηση».