Εχθές το βράδυ της Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν τις 12:30 τα μεσάνυχτα μεγάλος σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική ο οποίος άγγιξε τα 5,3 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Εύβοια. Οι κάτοικοι της Αθήνας ταρακουνήθηκαν αρκετά από τις ισχυρές δονήσεις, ενώ, τα social media γέμισαν με αναρτήσεις με τους ίδιους να μεταφέρουν το σοκ που έζησαν. Ανάμεσά τους, και η Μαρία Ηλιάκη.
Η ανάρτηση της Μαρίας Ηλιάκη για τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στην Αττική
Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια και ηθοποιός, αφού βγήκε από το πλατό της ΕΡΤ, όπου βρέθηκε εκεί το πρωί της Τρίτης προκειμένου να εμφανιστεί στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» μαζί με τον Κρατερό Κατσούλη – δείτε εδώ την φάρσα που έκαναν στον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά – αποφάσισε να κάνει μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram σχετικά με τα χθεσινοβραδινά γεγονότα.
«Για όνομα! Τι ήταν αυτό ρε παιδιά χθες το βράδυ; Παναγία μου και Χριστέ μου δηλαδή! Ο σεισμός μας έλειπε τώρα, εγώ δεν κοιμήθηκα δεν ξέρω εσείς» ακούγεται να λέει η Μαρία Ηλιάκη στο βίντεο στο προφίλ της στα social media, απευθυνόμενη στο διαδικτυακό της κοινό.
Περισσότερες λεπτομέρειες για τον σεισμό των 5,3 ρίχτερ
Πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας ένιωσαν το ταρακούνημα αρκετά έντονα, με αρκετούς να βγαίνουν ανήσυχοι από τα σπίτια τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο σεισμός είχε εξαιρετικά μικρό εστιακό βάθος, κοντά στα 2,3 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αντιληπτή σε όλη την Αθήνα, καθώς και σε γειτονικές περιοχές της Στερεάς Ελλάδας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφορά για ζημιές στην Αττική, ούτε στην Εύβοια, ωστόσο πολλοί χρήστες των social media μετέφεραν την εμπειρία τους, αναφέροντας πως ο σεισμός είχε διάρκεια και ήταν αρκετά έντονος.