Ο Σωτήρης Καλυβάτσης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και μίλησε για τον τρόπο ζωής του, το δέσιμό του με τη θάλασσα και την επιθυμία του να ζήσει κάποια στιγμή μακριά από τη ρουτίνα της πόλης. Ο ηθοποιός, με το χαρακτηριστικό του χιούμορ, αποκάλυψε ότι νιώθει πιο γαλήνιος όταν βρίσκεται στο σκάφος του, τον «Ανακρέοντα».
«Υπάρχει το σκάφος. Πρώτα θα φύγω εγώ από τη ζωή και μετά ο Ανακρέοντας. Με νύχια και με δόντια θα υπάρχει στη ζωή μου. Πήγα διακοπές, κάποιες στιγμές ήρθε και η Υρώ», είπε αρχικά ο Σωτήρης Καλυβάτσης, αναφερόμενος και στη σύντροφό του, Υρώ Λούπη.
Δείτε επίσης: Σωτήρης Καλυβάτσης – Η αποκάλυψη για το γύρισμα των ΑΜΑΝ: «Αγανάκτησε και φώναζε…»
Σωτήρης Καλυβάτσης: «Η μονιμότητα μού δημιουργεί συμβιβασμό»
Ο ηθοποιός εξήγησε ότι αυτή η επιλογή δεν είναι απλώς τρόπος ζωής, αλλά στάση απέναντι στην ίδια την καθημερινότητα: «Δεν μου αρέσει να λέω ότι έχω ριζώσει. Μου αρέσει να μπορώ να λύσω τους κάβους και να φύγω, και ακόμα καλύτερα να κόψω τους κάβους και να φύγω. Αν κόψεις τους κάβους, σημαίνει πως δύσκολα θα ξαναγυρίσεις στο συγκεκριμένο λιμάνι».
Με απόλυτη ειλικρίνεια, ο Σωτήρης Καλυβάτσης μίλησε και για το πώς βλέπει τη μονιμότητα στις σχέσεις και στη δουλειά: «Γενικά δεν είμαι της μονιμότητας, η μονιμότητα μού δημιουργεί μια αίσθηση συμβιβασμού και σιγά σιγά γίνεται “τώρα τι κάνουμε; περιμένουμε να πεθάνουμε;”. Παλαιότερα ήμουν σε μια τέτοια συνθήκη, οπότε ντύθηκα κι έφυγα, και σε δουλειές και σχέσεις έχω συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο».
Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι με τα χρόνια έχει βρει μια εσωτερική ισορροπία: «Δόξα τω Θεώ έχω βρει τις ισορροπίες στη ζωή μου, αλλιώς θα φρόντιζα να το έχω αλλάξει».
Τέλος, ο ηθοποιός δεν έκρυψε το όνειρό του να απομακρυνθεί από τα αστικά κέντρα και να ζήσει κοντά στη φύση στο άμεσο μέλλον: «Θέλω να είμαι μακριά από τις πόλεις, ιδανικά θα ήθελα να ζήσω κοντά στη φύση στο μέλλον. Μακάρι να μπορεί να με ακολουθήσει και το κορίτσι μου. Ελπίζω να καταλαβαίνουν όλοι πια ότι η ζωή στις πόλεις μας, έτσι όπως τις έχουμε φτιάξει, δεν είναι κατά φύση, αλλά παρά φύση».
">
">
">
">
">
">
">