Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Τίνα Μεσσαροπούλου και την εκπομπή «Happy Day», ο Παναγιώτης Στάθης μίλησε για τις σημαντικές επαγγελματικές αποφάσεις που πήρε το τελευταίο διάστημα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην παρουσίαση του «Καλημέρα Ελλάδα», αλλά και το παρασκήνιο της αποχώρησής του από τον ΑΝΤ1 και της συνεργασίας του με την ΕΡΤ.
Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής αναφέρθηκε επίσης στην απόφασή του να μην παραμείνει στο OPEN, παρότι είχε ήδη υπογράψει συμφωνία με το κανάλι, αποκαλύπτοντας ότι πλήρωσε το τίμημα αυτής της επιλογής. Παράλληλα, τοποθετήθηκε για την αποχώρηση της Άννας Λιβαθυνού από το «Καλημέρα Ελλάδα» και εξήγησε γιατί επέλεξε τη δημόσια τηλεόραση, παρά το γεγονός ότι είχε στα χέρια του οικονομικά καλύτερες προτάσεις.
Όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Στάθης
Ο Παναγιώτης Στάθης δεν έκρυψε ότι η προηγούμενη τηλεοπτική χρονιά ήταν ιδιαίτερα απαιτητική για εκείνον. Αναλαμβάνοντας ένα από τα πιο ιστορικά πρωινά ενημερωτικά προγράμματα της ελληνικής τηλεόρασης, γνώριζε ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με αυξημένες προσδοκίες και έντονη κριτική.
«Δεν αφήνω να με επηρεάζουν τα πράγματα. Ήταν δύσκολη η περσινή χρονιά. Ήξερα ότι θα φάω “ξύλο” για το Καλημέρα Ελλάδα. Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα. Είχα φύγει καλά από τον ΑΝΤ1 αλλά και τώρα έφυγα καλά. Αναίρεσα την απόφαση που πήρα να μείνω στο Open ενώ είχα υπογράψει με το κανάλι. Αυτό ίσχυε όμως για ενάμιση μήνα μετά».
Ενδιαφέρον είχαν όσα αποκάλυψε για τη συμφωνία του με το OPEN και την απόφαση που πήρε στη συνέχεια να αλλάξει επαγγελματική πορεία. Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι η επιλογή του είχε συνέπειες, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν έχει μετανιώσει.
«Το τίμημα αυτό το πλήρωσα με όλους τους τρόπους. Δεν μετάνιωσα, ήμουν πολύ καθαρός απέναντι στο Open. Νιώθω καθαρός μέσα μου. Ήταν συνειδητή η απόφασή μου. Το ίδιο θα έκανα και τώρα. Υπήρξε αντιπρόταση από τον ΑΝΤ1 για μια άλλη εκπομπή και με παρουσία στο δελτίο ειδήσεων για σχολιασμό. Ήταν εκπομπή για το Σαββατοκύριακο. Όταν μου έγινε αυτή η πρόταση από τον ΑΝΤ1 είχα ήδη άλλες προτάσεις».
Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ο ΑΝΤ1 τού είχε προτείνει να συνεχίσει τη συνεργασία τους μέσα από μια διαφορετική τηλεοπτική παρουσία, η οποία θα συνδύαζε εκπομπή το Σαββατοκύριακο με σχολιασμό στο δελτίο ειδήσεων. Ωστόσο, εκείνη την περίοδο είχε ήδη δεχτεί προτάσεις και από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε και για την αποχώρηση της Άννας Λιβαθυνού από το «Καλημέρα Ελλάδα», μια εξέλιξη που είχε προκαλέσει σάλο γύρω από τις αλλαγές στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Ο ίδιος απέφυγε να χαρακτηρίσει δίκαιη ή άδικη την απόφαση, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές που γίνονται με στόχο τη βελτίωση μιας τηλεοπτικής εκπομπής μπορεί να είναι δυσάρεστες, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι αποτελούν αρνητική αξιολόγηση για το πρόσωπο που αποχωρεί.

«Δεν θα σου απαντήσω για την αποχώρηση της Λιβαθυνού (σ.σ για το αν ήταν άδικη), αλλά μια απόφαση για να βελτιωθεί ένα προϊόν πάντα είναι δύσκολη και δυσάρεστη. Η κίνηση όμως αυτ’η δεν είναι μομφή για έναν άνθρωπο».
Ο Παναγιώτης Στάθης εξήγησε επίσης γιατί αποφάσισε να συνεχίσει την τηλεοπτική του πορεία στην ΕΡΤ, παρότι είχε τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε άλλες επαγγελματικές προτάσεις με υψηλότερες απολαβές. Όπως αποκάλυψε, καθοριστικό ρόλο έπαιξε η επιθυμία του να επιστρέψει στην παρουσίαση δελτίου ειδήσεων, αλλά και το ενδιαφέρον του για την πολιτική επικαιρότητα.
«Είχα άλλες δύο προτάσεις εκτός από την ΕΡΤ. Το κεντρικό δελτίο αλλά και το γεγονός ότι είναι προεκλογική περιόδος ήταν οι λόγο για να αποδεχτώ την πρόταση . Οι άλλες δύο προτάσεις ήταν καλύτερες οικονομικά αλλά εδώ ήταν στρατιγική η απόφασή μου».
Η συνεργασία του με τη δημόσια τηλεόραση είχε ανακοινωθεί επίσημα στις 28 Ιουλίου 2026, ενώ στις 31 Αυγούστου πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤnews, το οποίο μεταδίδεται καθημερινά στις 18:00, παράλληλα και από την ΕΡΤ1.

Παναγιώτης Στάθης: «Νομίζω ότι ταβάνιασα στο Star» – Τι αποκάλυψε για τα επαγγελματικά και την κόρη του
Η πορεία του Παναγιώτη Στάθη στην τηλεόραση
Ο Παναγιώτης Στάθης διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο της ενημέρωσης, με σημαντική παρουσία στο τηλεοπτικό και δικαστικό ρεπορτάζ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Κύθηρα, ενώ ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του πορεία στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Για περίπου 25 χρόνια συνεργάστηκε με το STAR, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον ΑΝΤ1, παρουσιάζοντας την πρωινή ενημερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου. Το 2022 μετακινήθηκε στο OPEN, όπου παρουσίαζε την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», πριν επιστρέψει στον ΑΝΤ1 για να αναλάβει το ιστορικό «Καλημέρα Ελλάδα» τη σεζόν 2025-2026.
Παράλληλα, έχει διαγράψει μακρά πορεία στο δικαστικό ρεπορτάζ, έχοντας συνεργαστεί με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ενώ είναι ιδρυτής του ενημερωτικού ιστότοπου dikastiko.gr.
Σε παλαιότερη τηλεοπτική του τοποθέτηση, τον Σεπτέμβριο του 2026, είχε επισημάνει ότι ο Γιώργος Παπαδάκης δεν μπορεί να αντικατασταθεί, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα της ιστορίας του «Καλημέρα Ελλάδα». Είχε δηλώσει ακόμη ότι στόχος του ήταν να επιστρέψει στα δελτία ειδήσεων, κάτι που τελικά πραγματοποίησε με τη μετακίνησή του στην ΕΡΤ.




">
">
">
">
">
">
">
">