Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε στο στόχαστρο τις τελευταίες μέρες, καθώς εντοπίστηκε από «έξυπνες» κάμερες να κινείται με 210 χιλιόμετρα στην Αττική Οδό. Στον πρωταθλητή του τένις επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000€, το οποίο και πλήρωσε, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει παραδώσει το δίπλωμά του στις αρχές.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ανέβασε φωτογραφίες από τις διακοπές του στον Ινδικό, μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο. Αξίζει να σημειωθεί πως η μητέρα του τενίστα είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι εκείνη την ημέρα που το αυτοκίνητό του εντοπίστηκε από τις κάμερες, ο τενίστας βρισκόταν στο εξωτερικό και εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να οδηγήσει το όχημα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην Αφρική

Το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Στέφανος Τσιτσιπάς σχολίασε όλο νόημα: «Ξεκουραζόμουν, λες και δεν ήξερα τι ερχόταν». Αξίζει να σημειωθεί πως από τότε καλείται ακόμα να παραδώσει το δίπλωμά του, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως δεν ήταν εκείνος στη θέση του οδηγού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην Αφρική

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή Buongiorno του MEGA, σήμερα κατατέθηκαν από τον δικηγόρο του Στέφανου Τσιτσιπά τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι πίσω από το τιμόνι του πολυτελούς αυτοκινήτου βρισκόταν τελικά ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς, όπως αρχικά είχε δηλώσει ο ίδιος. Ο 58χρονος, μάλιστα, είχε εμφανιστεί στην Τροχαία μετά από αρκετές μέρες για να παραδώσει το δίπλωμά του, όμως δεν έγινε δεκτή η κίνησή του, καθώς είχε περάσει αρκετό διάστημα από την παράβαση μέχρι την ένσταση.

Η δήλωση του δικηγόρου του Στέφανου Τσιτσιπά

«Ως πληρεξούσιος δικηγόρος του διεθνούς φήµης τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, αναφορικά µε τροχονοµική παράβαση η οποία φέρεται να έλαβε χώρα την 24/09/2025 και η οποία αναίτια έλαβε απερίγραπτα µεγάλη δηµοσιότητα, µε αναπαραγωγή πλήθους ψευδών ειδήσεων και σχολίων από αδιευκρίνιστες πηγές, µε σκοπό την παντελώς αδικαιολόγητη και, επί του παρόντος, ακατανόητη επίθεση στο πρόσωπο ενός αθλητή που έχει µόνο προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα του, δηλώνονται τα ακόλουθα:

Οι αναγκαίες εξηγήσεις και διευκρινίσεις έχουν δοθεί, αποκλειστικά και προσηκόντως στις αρµόδιες αστυνοµικές αρχές, οι οποίες µέχρι σήµερα έχουν επιδείξει υποδειγµατική συµπεριφορά . Τα δε περιθώρια που τάσσει ο νόµος είναι απολύτως σαφή και δεν χρήζουν περαιτέρω δηµόσιων εξηγήσεων. Δυστυχώς, τα πραγµατικά γεγονότα δεν δύνανται να επιβεβαιώσουν ούτε να θρέψουν τη χαιρεκακία ορισµένων.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

i. Ουδέποτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπήρξε οδηγός του εν λόγω οχήµατος. Αν και είναι ιδιοκτήτης αυτού, την επίµαχη ηµέρα το είχε παραχωρήσει στον πατέρα του, Απόστολο Τσιτσιπά, και συνεπώς ουδέποτε κατελήφθη να οδηγεί ή να προκαλεί οποιοδήποτε είδους ατύχηµα.

ii. Ουδέποτε ζητήθηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά να επιδείξει άδεια ικανότητας οδήγησης που νοµίµως κατέχει. Αµέσως µόλις έλαβε γνώση της βεβαίωσης της παράβασης και εντός της προβλεπόµενης εκ του νόµου προθεσµίας, προέβη σε όλες τις νόµιµες ενέργειες για τη γνωστοποίηση του πραγµατικού οδηγού του οχήµατος, προκειµένου η παράβαση να βεβαιωθεί στο πρόσωπο που πράγµατι την τέλεσε.

Ο δε πραγµατικός οδηγός του οχήµατος, ήτοι ο πατέρας του, Απόστολος Τσιτσιπάς, προσήλθε αµέσως ενώπιον των αρµόδιων αρχών, προκειµένου να του επιβληθούν οι προβλεπόµενες από τον νόµο κυρώσεις, αποδέχθηκε εξίσου άµεσα την ευθύνη που αναλογούσε στην πράξη του, προσκοµίζοντας συγχρόνως όλα τα απαιτούµενα εκ του νόµου έγγραφα, τα οποία αποδεικνύουν ρητά, ακλόνητα και αναµφίβολα ότι εκείνος ήταν ο οδηγός του οχήµατος κατά την ανωτέρω ηµεροµηνία.

Εν κατακλείδι, η απολύτως σύννοµη συµπεριφορά του Στέφανου Τσιτσιπά και της οικογενείας του είναι αδιαµφισβήτητη. Ως εκ τούτου, καλούνται όσοι έχουν προβεί σε ανακριβείς ή συκοφαντικές αναφορές να ανακαλέσουν, ή τουλάχιστον να επιδεικνύουν τη δέουσα επιφύλαξη, προκειμένου να μην συνεχίζεται η αδικαιολόγητη προσβολή της προσωπικότητας και της φήµης ενός ανθρώπου που έχει τιµήσει την Ελλάδα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.»

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας!