Με ένα ξέσπασμα-γροθιά στο στομάχι, ο Γιώργος Ζένιος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα μέσα από τη θεατρική παράσταση «Να θκιώξουμε τους χαμολιούς», καταγγέλλοντας την περιφρόνηση που δέχονται οι ηθοποιοί από την Πολιτεία, παρά την πολυετή προσφορά τους στον πολιτισμό.
Ο αγαπημένος ηθοποιός, που έχει γράψει τη δική του ιστορία σε εμβληματικές σειρές όπως το «Μπρούσκο» και το «Famagusta», δεν μάσησε τα λόγια του και μίλησε για την εγκατάλειψη που βιώνουν οι άνθρωποι της τέχνης. Παρά την πίκρα, όμως, η αγάπη του για το επάγγελμα παραμένει βαθιά.
Δείτε επίσης: Η Famagusta σε αριθμούς: Απολογισμός για τη μεγάλη παραγωγή με φόντο την κυπριακή τραγωδία του ’74
Οργή και συγκίνηση από τον Γιώργο Ζένιο: «Ο ηθοποιός στην Κύπρο είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης»
«54 χρόνια προσφέρω στην τέχνη και στον πολιτισμό, και που μας επετάξαν; Μέσα στα σκουπίδια, κύριοι. Αυτή είναι η αμοιβή μας. Ο ηθοποιός στην Κύπρο είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Τα μπράβο σας και τα χειροκροτήματά σας, ποιοι τα πιάνουν; Οι χαμολιοί», είπε με φανερή πικρία ο Γιώργος Ζένιος.
Για να συμπληρώσει: «Ξέρετε… πολλές φορές εσκέφτηκα και λέω αν εγίνετουν να ξαναγεννηθώ και να ’ρθω ξανά πίσω, άραγε τι επάγγελμα θα έκαμνα; Το ίδιο, κύριοι. Το ίδιο επάγγελμα θα έκαμνα για εσάς. Για την αγάπη που μας δείχνετε και το χειροκρότημά σας, που αξίζουν όλα τα λεφτά του κόσμου».
Η συγκινητική στιγμή καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, ενώ στα social media κυκλοφορούν αποσπάσματα από την εξομολόγηση του ηθοποιού, με μηνύματα στήριξης και θαυμασμού για τη στάση του. Ο Γιώργος Ζένιος έδωσε φωνή σε μια ολόκληρη γενιά καλλιτεχνών που νιώθουν ξεχασμένοι, αλλά δεν πρόκειται να σωπάσουν.


">
">
">
">
">
">
">