Συνέντευξη παραχώρησε ο Τάσος Κωστής στην εκπομπή «Happy Day» και την Όλγα Λαφαζάνη. Ο αγαπημένος ηθοποιός άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει στο θέατρο, για την απώλεια της συζύγου του, Μαριάννας, αλλά και για τη 17χρονη εγγονή του, που πλέον βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του σε δημόσιες εμφανίσεις.

Ο Τάσος Κωστής δεν έκρυψε πως η σχέση του με το θέατρο έχει περάσει από μεγάλες δοκιμασίες, ειδικά σε περιόδους που η υγεία του δεν του επέτρεπε ούτε τα βασικά. «Συνέχεια δεν θέλω να πάω στο θέατρο και στο καμαρίνι. Βαράει το πρώτο κουδούνι και σπιντάρω. Έχω παίξει άρρωστος στο θέατρο, έπαιζα με 32 αιματοκρίτη, δεν μπορούσα να ανέβω τα σκαλοπάτια. Έκανα πρόβες με τα σωληνάκια», εξομολογήθηκε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην Κάτια Δανδουλάκη, η οποία, όπως είπε, στάθηκε δίπλα του στις πιο δύσκολες στιγμές του. «Η Κάτια Δανδουλάκη με στήριξε πολύ, μου είπε “θα ανοίξουμε όταν είσαι έτοιμος”». Παρά τις αντιξοότητες, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν αφήνει τις δυσκολίες να τον καταβάλουν. «Δεν αφήνω τις δυσκολίες να με παίρνουν από κάτω, θέλω να ζω τη ζωή».

Φέτος, μάλιστα, πήρε μια συνειδητή απόφαση να κάνει ένα διάλειμμα: «Δεν έκλεισα κάποια δουλειά, γιατί ήθελα να ξεκουραστώ. Είναι μια πρωτόγνωρη συνθήκη που δεν έχω θέατρο τις καθημερινές. Δεν καταλάβαινα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά».

Ο Τάσος Κωστής για την απώλεια της συζύγου του

Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή που μίλησε για τη σύζυγό του. «Η γυναίκα μου ήταν σύζυγος και μάνα. Ήμουν τυχερός που τη συνάντησα και έζησα μαζί της 46 χρόνια, ευχαριστώ που υπήρξε στη ζωή μου». Ο πόνος, όπως παραδέχτηκε, δεν φεύγει. «Ο πόνος δεν φεύγει, υπάρχει, αλλά προσπαθώ να τον διαχειρίζομαι. Μου λείπει, αλλά δεν ξεχνάω και δεν θέλω να ξεχάσω». Σήμερα, στις δημόσιες εμφανίσεις του, δεν είναι μόνος. «Πλέον στις εμφανίσεις με συνοδεύει η 17χρονη εγγονή μου η Μαριάννα», είπε για τη νεαρή που πήρε το όνομα της γιαγιάς της.

Ο Τάσος Κωστής με τη σύζυγό του, Μαριάννα
Ο Τάσος Κωστής με τη σύζυγό του, Μαριάννα

Κλείνοντας, αποκάλυψε και τη νέα του καθημερινότητα. «Κάθε πρωί κάνω τον μάγειρα, φτιάχνω περίπλοκα φαγητά που μου αρέσουν. Εγώ έμαθα τη γυναίκα μου να μαγειρεύει». Και πρόσθεσε με χιούμορ: «Κάνω παστίτσιο και λαχανοντολμάδες. Μαγείρευα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά έτρωγε ένα καρότο και την καρδιά ενός μαρουλιού».