Όπως έγινε γνωστό, πουλήθηκε η βίλα της Βέφας Αλεξιάδου στην Χαλκιδική έναντι 2.200.000 ευρώ και ο νέος ιδιοκτήτης από το εξωτερικό, με καταγωγή από την Βουλγαρία συγκεκριμένα, θέλει να κάνει τιμητική πλακέτα στη μνήμη της (δείτε φωτογραφίες του σπιτιού).
Ωστόσο, ποιοι κληρονόμησαν την υπόλοιποι περιουσία της, η οποία περιλαμβάνει 2 καταστήματα, 1 οικόπεδο και το σπίτι της στη Νέα Ερυθραία;
Η αλήθεια για την περιουσία της Βέφας Αλεξιάδου
«Έχει δυο καταστήματα μεγάλης αξίας τα οποία περνάνε στις εγγονές. Υπάρχει και άλλο μεγάλο οικόπεδο έξω από την Θεσσαλονίκη. Μέρος του σπιτιού στη Νέα Ερυθραία που ανήκει στην Άντζυ Αλεξιάδου είναι υποθηκευμένο, ένα άλλο ποσοστό περνάει στις εγγονές και ένα άλλο ποσοστό είναι της Αλεξίας που ένα μέρος διεκδικεί εκ του νόμου ο σύζυγος και το υπόλοιπο πάλι οι εγγονές. Το σπίτι αυτό το αγαπούσε πολύ, έμενε με τον σύζυγό της. Δεν ήθελε να το νοικιάσει γιατί ήθελε να το περάσει τουλάχιστον στην μια εγγονή από τις δυο γιατί έλεγε ότι το σπίτι της Αλεξίας που έμενε με τον σύζυγό της θα το έπαιρνε η μεγαλύτερη εγγονή. Η Άντζυ χρωστούσε γιατί έκανε κάποιες αγορές τότε που έκανε το κράκτ και έπεσε έξω η επιχείρηση της κόρης της μεγάλης. Ήθελε ό,τι περιουσία έχει να περάσει στις εγγονές της», αποκάλυψε η καλή φίλη της αείμνηστης Βέφας Αλεξιάδου, Λάγια Δουλκερίδου στο Super Κατερίνα,
Προσωπικά της αντικείμενα και άλμπουμ με φωτογραφίες της κατέληξαν σε παζάρι
Η Βέφα Αλεξιάδου έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Νοέμβριο και άφησε πίσω της, στην διαθήκη της, ένα σπίτι το οποίο είχε γράψει στις εγγονές της. Στην κατοχή της, όμως, και μέσα σε αυτό το σπίτι είχε κι άλλα αντικείμενα, όπως τα μετάλλια, τις πλακέτες και τα βραβεία της, τα οποία είχαν ιδιαίτερη σημασία για εκείνη.
Όταν, λοιπόν, τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν αναρτημένα σε μία αγγελία σε ομάδα αγοραπωλησιών στο Facebook, προκάλεσε αίσθηση και οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Μαζί με τα αντικείμενα αυτά, μάλιστα, υπήρχε και ένα άλμπουμ φωτογραφιών της διάσημης μαγείρισσας και η τιμή όλων αυτών έφτανε περίπου τα 150 ευρώ.
Ο αγοραστής τους, λοιπόν, μίλησε το πρωί της Τετάρτης 2 Ιουλίου στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα, εξηγώντας τι ακριβώς συνέβη και πού βρήκε τα αντικείμενα αυτά, τονίζοντας πως λόγω των αντιδράσεων κατέβασε την αγγελία.
«Καμία απολύτως σχέση δεν είχα με τη Βέφα Αλεξιάδου. Πριν αρκετούς μήνες επισκέφθηκα το παζάρι που γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο στον Ελαιώνα για να χαζέψω. Ένας πωλητής τα είχε όλα απλωμένα κάτω. Όχι μόνο αυτά και και άλμπουμ με φωτογραφίες και χύμα φωτογραφίες σε καλάθια. Στην αρχή είδα τα μετάλλια, αλλά δεν είχα καταλάβει ότι ήταν της Βέφας Αλεξιάδου, βραβεία, μετάλλια πλακέτες. Τον ρώτησα πόσο έκαναν και μου είπε αν θέλω να τα πάρω όλα μαζί. Τότε είδα το όνομα και στενοχωρήθηκα να πω την αλήθεια.
Δείτε επίσης: Βέφα Αλεξιάδου: Ο άνδρας που διεκδικεί χρήματα από τους νόμιμους κληρονόμους της
Πώς κατέληξε η ζωή μίας τόσο διάσημης μαγείρισσας στο παζάρι; “Πόσο κάνουν όλα μαζί” ρώτησα; Μου είπε μια πολύ χαμηλή τιμή και έτσι τα πήρα. Σκεφτόμουν κάποια στιγμή ότι ένας άνθρωπος του χώρου θα ήθελε να τα πάρει, αφού οι εναπομείναντες συγγενείς της, τα εγγόνια ίσως αποφάσισαν να τα δώσουν όλα, ό,τι υπήρχε στο σπίτι της, σε έμπορο, με κάποιο χαμηλό τίμημα. Τα 150 ευρώ που έβαλα στην αγγελία ήταν συμβολικό.
Δεν γνωρίζω τι αξία έχουν στην πραγματικότητα, δεν περίμενα πάντως να πάρει τόση δημοσιότητα το θέμα. Παρόλο που βρέθηκαν δυο τρεις αγοραστές αποφάσισα να αποσύρω την αγγελία γιατί μου φάνηκε μια βιαστική κίνηση και δεν ήθελα να καταλήξουν σε έμπορο πάλι. Ίσως ενδιαφέρουν κάποιους του χώρου της μαγειρικής, εμένα δεν μου είναι χρήσιμα. Τα πήρα γιατί και η τιμή ήταν χαμηλή, αλλά μου κακοφάνηκε που ήταν η ιστορία μιας ζωής και οι διακρίσεις μία τόσο σπουδαίας γυναίκας πεταμένα έτσι σε ένα παζάρι», είπε χαρακτηριστικά ο άνδρας που τα βρήκε