Νέα στοιχεία στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη φέρνουν στο επίκεντρο τις κινήσεις της 56χρονης γιατρού στο ιατρείο της Καρνεάδου, τόσο πριν από την άφιξη του ΕΚΑΒ όσο και μετά το μοιραίο περιστατικό. Η κατάθεση για τα φίλτρα του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης, οι διαγραφές από το κινητό της και οι καταγεγραμμένες εντολές της συσκευής εξετάζονται μαζί με τις εξηγήσεις που είχαν δώσει οι δύο γιατροί. Ανάμεσα στα ζητήματα που διερευνώνται βρίσκεται η δήλωση του επίμαχου εξοπλισμού στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.
Η 56χρονη, μέσω του τότε δικηγόρου της, είχε υποστηρίξει ότι το μηχάνημα είχε δηλωθεί και ότι είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος μέσα στο 2025. «Το μηχάνημα έχει δηλωθεί στον Ιατρικό Σύλλογο κι έχει γίνει και έλεγχος το 2025. Όταν έγινε αυτοψία, το μηχάνημα ήταν εκεί και μάλιστα γινόταν και θεραπεία. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει αναφορά στον έλεγχο. Δεν το έκρυψα ποτέ».
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Live News, το έγγραφο στο οποίο αναφερόταν αφορούσε συσκευή οζονοθεραπείας και όχι μηχάνημα πλασμαφαίρεσης.
Η ώρα άφιξης του Μαζωνάκη και ο ισχυρισμός ότι δεν ξεκίνησε η πλασμαφαίρεση
Στην ανασύνθεση των γεγονότων εξετάζεται και η ώρα άφιξης του Γιώργου Μαζωνάκη. Η γιατρός είχε αρχικά τοποθετήσει την προσέλευσή του περίπου στις τέσσερις το απόγευμα, αναφέροντας ότι είχε καθυστερήσει μία ώρα σε σχέση με το προγραμματισμένο ραντεβού. «Είχε κλειστεί το ραντεβού για τις 15:00, αλλά άργησε και ήρθε 16:00».
Παράλληλα, είχε υποστηρίξει ότι η πλασμαφαίρεση δεν είχε αρχίσει όταν ο τραγουδιστής κατέρρευσε. Η ίδια εκδοχή φέρεται να μεταφέρθηκε και από την 56χρονη γιατρό και στους διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έφτασαν στο ιατρείο. «Δεν προλάβαμε να κάνουμε θεραπεία. Την στιγμή που του έβαζε φλεβοκαθετήρα, κατέρρευσε».
Φυσικά, οι εν λόγω αναφορές αυτές αξιολογούνται σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες των εργαζομένων και τις καταγραφές του μηχανήματος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η χρονική ακολουθία του περιστατικού.
«Η γιατρός αφαίρεσε τα φίλτρα από το μηχάνημα»
Ξεχωριστή θέση στην έρευνα έχει η κατάθεση της 53χρονης νοσηλεύτριας. Η εργαζόμενη υποστήριξε ότι, ενώ το ΕΚΑΒ δεν είχε ακόμη φτάσει, η γιατρός έβγαλε τα φίλτρα από τη συσκευή και της ζήτησε να τα πετάξει.
«Πριν φτάσει το ΕΚΑΒ η γιατρός αφαίρεσε τα φίλτρα από το μηχάνημα και μου τα έδωσε για να τα πετάξω. Μετά δεν ξαναμπήκα στο δωμάτιο».
Η ίδια περιέγραψε επίσης όσα, κατά την κατάθεσή της, ειπώθηκαν στους εργαζομένους μετά το περιστατικό. Συγκεκριμένα, απέδωσε στον 58χρονο γιατρό αναφορά περί συνυπευθυνότητας και προτροπή να ακολουθήσουν κοινή γραμμή στις καταθέσεις.
«Ο 58χρονος μας είπε ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι και ότι πρέπει να έχουμε την ίδια γραμμή στις καταθέσεις μας».
Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες μαρτυρίες αποτελούν μέρος του υλικού που εξετάζουν οι αρμόδιες Αρχές για όσα συνέβησαν μέσα στο ιατρείο.
Υπόθεση Μαζωνάκη: Οι διαγραφές στις 19:09 και η επίσκεψη στον δικηγόρο
Στα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί περιλαμβάνεται και η διαγραφή οπτικού υλικού από το κινητό της 56χρονης. Στις 19:09 εκείνο το απόγευμα φέρεται να διαγράφηκαν ένα βίντεο και δύο φωτογραφίες του Γιώργου Μαζωνάκη.
Η γιατρός φέρεται επίσης να μην ακολούθησε το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ελπίς», αλλά να πήγε μαζί με τον σύζυγό της στον δικηγόρο τους. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι δύο γιατροί άλλαξαν ρούχα πριν δώσουν την πρώτη κατάθεσή τους στην Αστυνομία.
Παράλληλα, διερευνάται η διαγραφή του ραντεβού του καλλιτέχνη από το ηλεκτρονικό σύστημα του ιατρείου. Ο γιατρός είχε αποδώσει την ενέργεια στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η γραμματεία.
«Όλα τα ραντεβού διαγράφονται μετά την ολοκήρωσή τους, όχι αυτόματα, από την γραμματεία, γιατί όλα τα στοιχεία μπορούμε να τα βρούμε από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και από τα φορολογικά μας στοιχεία».
Η «επιστροφή αίματος» που καταγράφηκε στις 16:28
Ένα ακόμη στοιχείο αφορά την εντολή «επιστροφή αίματος», η οποία εμφανίζεται στην αναφορά του μηχανήματος στις 16:28. Κατά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, εκείνη την ώρα οι διασώστες βρίσκονταν ήδη στο ιατρείο και ο Γιώργος Μαζωνάκης είχε αποσυνδεθεί από τη συσκευή.
Η 56χρονη είχε δώσει τη δική της εξήγηση για τον χειρισμό του μηχανήματος: «Στο τέλος της θεραπείας το αίμα επιστρέφει κανονικά στον οργανισμό του ασθενούς. Ο ασθενής δεν χάνει ούτε σταγόνα αίματος. Στην περίπτωση του Μαζωνάκη το έκανα εγώ πατώντας το κουμπί ‘επιστροφή αίματος’ και μετά ‘διακοπή θεραπείας’».
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη αναφορά της γιατρού εξετάζεται μαζί με τις καταθέσεις, τις ώρες των παρεμβάσεων και τις προηγούμενες αναφορές της γιατρού ότι η θεραπεία δεν είχε ξεκινήσει.
Η φωτογραφία του νεκρού Μαζωνάκη που φέρεται να εστάλη στον υπνοθεραπευτή
Στο υλικό που διερευνάται περιλαμβάνεται επιπλέον φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη η οποία, σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, φέρεται να είχε σταλεί σε 62χρονο υπνοθεραπευτή. Εξετάζονται ο χρόνος αποστολής της και οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη επικοινωνία.
Οι καταθέσεις, τα ψηφιακά ευρήματα και τα δεδομένα της συσκευής αξιολογούνται στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες κατάρρευσης και θανάτου του τραγουδιστή, καθώς και για τις ενέργειες που ακολούθησαν στο ιατρείο.




">
">
">
">
">
">
">
">