"Ενοχλούν την κόρη μου μέσω Facebook! Πως θα την βοηθήσω;" Ο ειδικός του YouWeekly απαντά!

Η απάντηση που σας ενδιαφέρει!

"Ενοχλούν την κόρη μου μέσω Facebook! Πως θα την βοηθήσω;" Ο ειδικός του YouWeekly απαντά σε όλες σας τις ερωτήσεις αναλυτικά!

Τι μας συμβουλεύει σε αυτήν την περίπτωση;

«Ο γιος μου λέει ότι του φέρονται άσχημα στο σχολείο. Τι μπορώ να κάνω;»! Ο ειδικός απαντά!

Το ερώτημα έχει ως εξής: "Η κόρη μας, που είναι 14 ετών, μας εμπιστεύτηκε ότι κάποιος συμμαθητής της την ενοχλεί μέσω του facebook. Την κοροϊδεύει για την εξωτερική της εμφάνιση και η ίδια δεν μπορεί να αντιδράσει. Πώς μπορούμε να τη βοηθήσουμε; Μαρία και Ιεροκλής."

Αγαπητοί Μαρία και Ιεροκλή,

Καταρχάς είναι σημαντικό που η κόρη σας σάς εμπιστεύτηκε τη δυσκολία που βιώνει τελευταία. Αυτό δεν είναι αυτονόητο, καθώς πολλοί έφηβοι δεν μιλούν για τα θέματα που τους απασχολούν με τους γονείς τους. Οπως φαίνεται, έχετε αναπτύξει μια καλή σχέση επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ σας. Το πρόβλημα που αναφέρετε με το facebook είναι συχνό στην εποχή μας. Δυστυχώς, κάποιοι το χρησιμοποιούν όχι ως ένα μέσο διασκέδασης και επικοινωνίας αλλά για να «εισβάλλουν» στη ζωή των άλλων και να ξεσπούν αρνητικά συναισθήματα, όπως ο θυμός που ενδεχομένως έχουν. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να καταλάβετε ότι η κόρη σας βιώνει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα. Αισθάνεται ενοχλημένη και σοκαρισμένη με τα σχόλια που δέχεται. Πόσω μάλλον αφού δεν προέρχονται από έναν άγνωστο αλλά από έναν συμμαθητή της. Σε αυτή τη δύσκολη φάση που περνάει είναι απαραίτητο όχι μόνο να τη στηρίξετε αλλά παράλληλα να τη διδάξετε πώς να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Αυτό το πρόβλημα να γίνει μια «ευκαιρία» να αναπτύξει άμυνες και τρόπους αντίδρασης και προστασίας. Αν όμως συνεχιστεί αυτή η ενόχληση και δεν μπορέσει η ίδια να τη σταματήσει, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με έναν καθηγητή ή τον διευθυντή του σχολείου, ώστε να βάλουν όρια στον συγκεκριμένο μαθητή.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TiVi ΣΙΡΙΑΛ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΜΟΝΟ ΜΕ 1€

«Ο γιος μου ενδιαφέρεται μόνο για το διαδίκτυο... τι να κάνω;» - Ο ειδικός σου απαντά!

«Ο γιος μου ενδιαφέρεται μόνο για το διαδίκτυο... τι να κάνω;» - Ο ειδικός σου απαντά. Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση.

Προβληματίζομαι για τον γιο μου, που είναι 18 ετών. Δεν ενδιαφέρεται για τις καλοκαιρινές διακοπές, όλο ασχολείται με το facebook και τον υπολογιστή. Γιατί δεν είναι κοινωνικός;
Μηνάς

«Ο γιος μου λέει ότι του φέρονται άσχημα στο σχολείο. Τι μπορώ να κάνω;»! Ο ειδικός απαντά!

Αγαπητέ Μηνά,

Οπως και άλλοι γονείς που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, ανησυχείς για τον γιο σου και κάνεις διάφορες αρνητικές σκέψεις. Μπορεί να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάτι σοβαρό που του συμβαίνει, ότι μπορεί να έχει εθισμό ή κατάθλιψη και ασχολείται με αυτό για να νιώθει καλύτερα. Ή ότι δεν μπορεί να κάνει φίλους, ότι έχει κάποια ελαττώματα σαν χαρακτήρας και δεν μπορεί να γίνει κοινωνικός. Ομως το να καταστροφολογείς και να τον κατηγορείς δεν είναι η λύση. Αυτό που έχεις να δεις από τη δική σου μεριά ως γονιός είναι πώς εσύ έχεις επηρεάσει τον γιο σου και εμφανίζει αυτή τη συμπεριφορά. Αραγε, εσύ είσαι κοινωνικός; Του έχεις μάθει πώς να είναι εξωστρεφής; Πώς είναι η μεταξύ σας σχέση, η σχέση πατέρα και γιου; Τον έχεις βοηθήσει να αποκτήσει αυτοπεποίθηση; Τον αντιμετωπίζεις γενικότερα με εμπιστοσύνη και εκτίμηση, ή αμφισβητείς τις δυνατότητές του και τον κάνεις να νιώθει ανασφαλής; Είναι σημαντικό, δηλαδή, να σκεφτείς και τη δική σου πλευρά, να αναλογιστείς το δικό σου μερίδιο ευθύνης για το πώς έχει διαμορφωθεί ο χαρακτήρας του γιου σου. Αυτό που θα τον ωφελήσει είναι να μην τον επικρίνεις! Προσπάθησε να τον προσεγγίσεις με ενδιαφέρον και με διάθεση για επικοινωνία χωρίς κατηγόριες.

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ