Κορωνοϊός: Τι πρέπει να πω στο παιδί μου;

Ψυχολόγοι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνουν συμβουλές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Τι πρέπει να πω στο παιδί μου;

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο με τον κορωνοϊό, έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτήματα και ένα από αυτά είναι το τι πρέπει να πείτε στο παιδί σας. Οι ειδικοί έχουν απάντηση. Ψυχολόγοι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δίνουν συμβουλές.

Τα παιδιά, είναι γεμάτα ερωτήσεις και σίγουρα λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε, πρόκειται να σας «βομβαρδίουν» με αυτές. «Μαμά θα πεθάνεις από τον κορωνοϊο;», «Ο παππούς και η γιαγιά κινδυνεύουν;», «Γιατί αρρωσταίνουμε;» μπορεί να είναι μερικές από αυτές, στις οποίες απαντούν οι ψυχολόγοι από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Στέφανος Αλεβίζος και Γιάννης Αθανασόπουλος, σε βίντεο που ανέβηκε από τον οργανισμό.

O καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας είναι να τους μιλήσουμε για αυτή τη νέα κατάσταση χωρίς να τα πανικοβάλουμε αλλά να βεβαιωθούμε επίσης ότι έχουν καταλάβει τη σοβαρότητά της.

Για να βοηθήσουμε τα παιδιά να μην αγχώνονται, χρειάζεται να τους δίνουμε απλές πρακτικές συμβουλές για το πώς να προφυλαχθούν, να τα καθησυχάζουμε από τους φόβους τους και να τα βοηθάμε να αποκτήσουν μια αίσθηση ελέγχου πάνω στην κατάσταση. Ωστόσο μιας και μιλάμε για τον ιό, έκτακτα μέτρα ανακοινώθηκαν σήμερα και για τα σούπερ μάρκετ! Θα παραμείνουν ανοιχτά και τις Κυριακές. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για τη νέα καθημερινότητά μας;

Πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από το τι πρέπει να πείτε στα παιδιά σας για τον κορωνοϊό, δείτε και τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Δείτε live την νέα ενημέρωση που κάνει η κυβερνητική εκπρόσωπος για τον κορωνοϊό. Δείτε αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τα μέτρα που θα παρθούν, αναφορικά με τις εξελίξεις με τον ιό, που είναι ραγδαίες και στην χώρα μας.

Σε νέες δηλώσεις προχωρά αυτήν την ώρα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφορικά με τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις του. Ειδικότερα κατά την ενημέρωση αναφέρονται τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί, αλλά και σε όσα προχωρά η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιό.

Δείτε live την ενημέρωση