Με τη σύντροφό μου δυσκολεύομαι να "τελειώσω" και προτιμώ να αυνανιστώ για να ολοκληρώσω! Τι μου συμβαίνει; Ο ειδικός του Youweekly.gr απαντά...

Με τη σύντροφό μου δυσκολεύομαι να

Ο ανδρολόγος του Youweekly.gr, Κωνσταντίνος Ρόκκας (krokkas.gr, rokkask@yahoo.gr) βρίσκεται εδώ να σας λύσει κάθε απορία.

Η ερώτηση της εβδομάδας: Διαβάστε παρακάτω...

Με τη σύντροφό μου δυσκολεύομαι να τελειώσω κατά τη διάρκεια του σεξ και προτιμώ να αυνανιστώ για να ολοκληρώσω. Τι μου συμβαίνει; Γιάννης...

Δείτε ακόμη: «Είμαι πολύ ερωτευμένη με το σύντροφο μου όμως έχει μικρό πέος! Τι να κάνω;»

Απάντηση:

Αγαπητέ Γιάννη, το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις ονομάζεται καθυστερημένη εκσπερμάτιση. Πρόκειται για μεγάλη καθυστέρηση εμφάνισης σπέρματος κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με τη σύντροφό του. Ο άνδρας μπορεί να εμφανίσει διάφορες εικόνες καθυστέρησης της εκσπερμάτισης.

Δείτε ακόμη: Μάθε ποιος είναι επιστημονικά ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσεις!

Η αναστολή αυτή μπορεί να συμβαίνει είτε κατά τη διάρκεια της πλήρους σεξουαλικής πράξης, όπου ο άνδρας με πλήρη διείσδυση μέσα στον κόλπο της συντρόφου του αργεί να φτάσει στην εκσπερμάτιση, είτε σε όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής με τη σύντροφό του (παιγνίδια και διείσδυση), όπου ο άνδρας δεν φτάνει καθόλου στην εκσπερμάτιση, ή ο άνδρας μπορεί να φτάσει στην εκσπερμάτιση μόνος του με αυνανιστική προσπάθεια.

Τα αίτια που κυριαρχούν στην καθυστερημένη εκσπερμάτιση είναι κυρίως ψυχογενή και συνδέονται άμεσα με την ψυχολογική κατάσταση του άνδρα μέσα στη σχέση του αλλά και με το πώς ψυχοσεξουαλικά ωρίμασε και βίωσε τις πρώτες σεξουαλικές του εμπειρίες.

Δείτε ακόμη: Οops! Συγγνώμη αλλά σε θέλει μόνο για το sεx! 7 σημάδια που σε προειδοποιούν…

Οργανικές αιτίες ανασταλμένης εκσπερμάτισης είναι κυρίως φάρμακα αντικαταθλιπτικά, αγχολυτικά και κατασταλτικά του ΚΝΣ, νευροληπτικά και αντιυπερτασικά, καθώς επίσης ενοχοποιείται ο σακχαρώδης διαβήτης, οι βλάβες του νωτιαίου μυελού, παθήσεις των οσφυϊκών γαγγλίων κ.ά.