Όταν αγαπάς κάποιον, δεν καταστρέφεις μια σχέση για την ηδονή της στιγμης!

Όταν αγαπάς κάποιον, δεν καταστρέφεις μια σχέση για την ηδονή της στιγμης!

Αγάπη, τι δύσκολο πράγμα λέει ένα τραγούδι και δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο. Γιατί ναι, η αγάπη είναι πολύ δύσκολη. Κι αυτό γιατί όταν αγαπάς σημαίνει πως όντως, αγαπάς αληθινά κάποιον κι απέναντι σ' αυτόν τον κάποιον οφείλεις να είσαι ειλικρινής.

Όταν αγαπάς κάποιον δε γυρνάς το κινητό σου από την άλλη κάθε φορά που ακούς τον ήχο ενός μηνύματος. Γιατί να το κάνεις άλλωστε; Δεν έχεις κάτι να κρύψεις. Καμία λέξη που θα εμφανιστεί στην οθόνη δε θα σας κάνει να τσακωθείτε... Όταν αγαπάς κάποιον, δεν κρύβεις επαφές κάτω από ψεύτικα ονόματα, δε διαγράφεις μηνύματα σε καθημερινή βάση ούτε μιλάς σε εφαρμογές που ο/η σύντροφος σου αγνοεί την ύπαρξή τους. Κανείς δε θα σε καλεί τα μεσάνυχτα κι εσύ θα προφασίζεσαι πως είναι κάποιος φίλος που σε χρειάζεται. Διαβάστε παρακάτω...

Όταν αγαπάς κάποιον, δεν αποδέχεσαι κάθε πιθανό αίτημα φιλίας στα social media που μπορεί να σου εμφανιστεί, μόνο και μόνο για να έχεις πολλές επιλογές σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά στη σχέση σου. Δε φλερτάρεις με αγνώστους απλώς για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθεση σου.

Δείτε ακόμη: «Είμαι πολύ ερωτευμένη με το σύντροφο μου όμως έχει μικρό πέος! Τι να κάνω;»

Όταν αγαπάς τον άνθρωπο σου, δε συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι ακόμα ελεύθερος είτε έχεις μακροχρόνια σχέση είτε όχι... Σημασία δεν έχει η διάρκεια, αλλά η ένταση. Σέβεσαι τα συναισθήματα του άλλου, ακόμα κι αν δεν είναι αμοιβαία. Τα έχεις ψηλά, διότι λίγοι είναι αυτοί που θα σε αγαπήσουν πραγματικά. Δε λες ψέματα για το αν είσαι σε σχέση κάθε φορά που σε ρωτάνε ούτε μοιράζεις δεξιά κι αριστερά τον αριθμό σου σε άτομα που ξέρεις ότι η πρόθεσή τους είναι να κοιμηθούν μαζί σου. Είσαι περήφανος για τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου και κανένας δεν μπορεί να πάρει τη θέση του. Γιατί τον αγαπάς!

Δείτε ακόμη: Μάθε ποιος είναι επιστημονικά ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσεις!

Όταν αγαπάς κάποιον, δε μεθάς σε σημείο να χάνεις τον έλεγχο του εαυτού σου. Δεν αφήνεις μερικά ποτηράκια παραπάνω να γίνουν η αιτία (και η δικαιολογία) που θα ξυπνήσεις το επόμενο πρωινό σε ξένη αγκαλιά. Έχεις κάποιον που ανυπομονεί να σε δε το επόμενο πρωί, νηφάλιο και πλήρη συνειδητοποιημένο για την επιλογή του να έχει εσένα στο πλευρό του. Περίμενε όλο το βράδυ ένα τηλεφώνημά σου, ένα μήνυμά σου ότι επέστρεψες καλά σπίτι και μετρούσε τις ώρες να συναντηθείτε διάολε και εσύ θα τον κορόιδευες χωρίς τύψεις, έτσι απλά;

Αυτό δεν είπες; Ότι τον/την αγαπάς;
Και τότε γιατί έστειλες μήνυμα στον/στην πρώην σου να δεις πώς είναι; Καμιά δικαιολογία δεν έχεις! Eίσαι ανάξιος/α αγάπης. Όταν αγαπάς δε χρειάζεσαι δεύτερες και τρίτες επιλογές. Δεν επιτρέπεις σε τρίτους να έχουν ψεύτικες ελπίδες για το μεταξύ σας, όταν μοιράζεσαι ήδη τα συναισθήματα σου μ' έναν άλλον άνθρωπο. Δεν μπορείς να διανοηθείς να υπάρχει κάποια άλλη επιλογή, εκτός από εκείνον.

Δείτε ακόμη: Οops! Συγγνώμη αλλά σε θέλει μόνο για το sεx! 7 σημάδια που σε προειδοποιούν…

Όταν αγαπάς κάποιον φίλε/η μου, δε χορεύεις με άλλους και άλλες στα βραδινά σου στέκια, όταν ξέρεις πως ένα τέτοιο θέαμα θα πλήγωνε τον/τη σύντροφό σου. Είναι τόσο δύσκολο για να το καταλάβεις; Καμίας το χέρι δεν κρατάς, κανένας δε σε πιάνει από τη μέση! Δε φιλιέσαι (κατά λάθος) με άλλους, δε στέλνεις ερωτικά μηνύματα. Τα κρατάς όλα για τη σχέση σου.

Στην αγάπη δε χωράνε δοκιμασίες. Δε φλερτάρεις με ξένο κόσμο για να κάνεις τον άνθρωπό σου να ζηλέψει. Δεν τον/τη φωνάζεις «τρελό/ή» όταν σε πιάνει να ανταλλάσσεις βλέμματα με το αγόρι/την κοπέλα που κάθεται απέναντι. Δεν τον/την κάνεις να νιώθει πως μπορούσες να βρεις και καλύτερα με τόσες επιλογές που έχεις γύρω σου κι είναι τυχερός/ή που είναι μαζί σου.

Γράψε λάθος. Εσύ είσαι ο τυχερός που σε ανέχεται με τέτοιο απαίσιο χαρακτήρα.
Όταν αγαπάς αληθινά, δε μιλάς με τον/την πρώην σου, καθέ φορά που τσακώνεσαι με τη σχέση σου. Δεν πηγαίνεις στο κρεβάτι με τον πρώτο/την πρώτη που θα βρεθεί μπροστά σου, απλώς επειδή είσαι αναστατωμένος/η από τον καβγά σας. Δεν καταστρέφεις μια όμορφη σχέση, που βασίζεται στην αγάπη και την ειλικρίνεια για την καύλα της στιγμής.

Όταν αγαπάς κάποιον, δεν τον απατάς ούτε σωματικά ούτε συναισθηματικά. Δεν ρισκάρεις να τον χάσεις επειδή δεν μπορείς να συγκρατήσεις τις ορμές σου. Δεν τον πληγώνεις με τέτοιον τρόπο. Βλέπεις η προδοσία είναι κάτι που πονάει πολύ, δε συγχωρείται εύκολα και πάντα αφήνει κατάλοιπα. Όταν νιώθεις αγάπη για κάποιον, μισείς τον εαυτό σου μοναχά στη σκέψη πως θα τον πληγώσεις.

Όταν αγαπάς κάποιον, δεν τον θεωρείς ποτέ δεδομένο. Κάνεις τα πάντα για να τον κρατήσεις κοντά σου με κάθε κόστος. Τον σέβεσαι και δεν σκέφτεσαι για κανένα λόγο να τον απατήσεις.

neopolis.gr