Η Νο1 αιτία που τα περισσότερα ζευγάρια τσακώνονται μέσα στις γιορτές

Η Νο1 αιτία που τα περισσότερα ζευγάρια τσακώνονται μέσα στις γιορτές

Τι μπορεί να φέρει εντάσεις σε μια σχέση την πιο γιορτινή περίοδο του χρόνου;

Χριστούγεννα. Κλίμα αγάπης, ζεστασιάς, κατανόησης, συμπόνοιας, καλοσύνης. Όλα τα θετικά συναισθήματα είναι εδώ. Ή μήπως όχι; διαβάστε παρακάτω...

Δείτε επίσης: Είστε μακριά για τις γιορτές; 10 «καυτά» μηνύματα να του στείλεις, για να μη σε ξεχάσει λεπτό!

Οι γιορτές, εκτός από χαρά, αγάπη μπλα μπλα μπλα φέρνουν υποχρεώσεις. Τραπέζια, επισκέψεις σε βαφτιστήρια, συναντήσεις, δώρα, πάρτι. Με άλλα λόγια μερικές ευκαιρίες να αγχωθείτε λίγο παραπάνω.

Και όσο είμαστε αγχωμένοι ή κουρασμένοι, δύσκολα είμαστε αντικειμενικοί και υπομονετικοί με τον άνθρωπο που έχουμε απέναντί μας. Και δεν είναι μόνο η κούραση, είναι και τα έξοδα. Γιατι όλα τα παραπάνω απαιτούν έξτρα δαπάνες. Δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη λοιπόν που την περίοδο των γιορτών η Νο1 αιτία τσακωμών ανάμεσα σε ένα ζευγάρι έχει να κάνει -με τι άλλο;- τα οικονομικά.

Στα πλαίσια μιας πρόσφατης έρευνας, μελετητές πήραν συνεντεύξεις από 100 άτομα σχετικά με τη σχέση τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μέσο ζευγάρι τσακώνεται 3 φορές το μήνα για οικονομικά θέματα.

Δείτε επίσης: Χώρισες μέσα στις γιορτές; Αυτά είναι τα 4 πράγματα που σας «κατέστρεψαν»

Κι ενώ το 50% των συμμετεχόντων ανέφεραν ότι συνήθως τσακώνονται για τα έξοδα που προκύπτουν ξαφνικά, το 32% παραδέχτηκε ότι η αιτία καυγάδων είναι η ανεπαρκής αποταμίευση η οποία, με τη σειρά της, δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας.

Ποιος είναι ο πιο υγιής τρόπος να διαχειριστείτε μια διαμάχη με θέμα τα οικονομικά;

Ο Les Parrott, ένας σύμβουλος σχέσεων επισημαίνει ότι ενώ τα χρήματα είναι το θέμα του τσακωμού, πιθανώς, να είναι απλά η αφορμή. Γράφοντας στο περιοδικό Relevant εξηγεί:

«Αντί να επικεντρώνεστε στο ποσό των χρημάτων που δαπανήθηκε σε διάφορά πράγματα εντός ή εκτός του ελέγχου σας, εστιάστε σε αυτό που πραγματικά έχει σημασία», υποστηρίζει. Με άλλα λόγια τι μπορεί να κρύβετε πίσω από τα νεύρα σας για τις σπατάλες του συντρόφου σας;

Δείτε επίσης: Sologamy: Η νέα ανατρεπτική μόδα στις σχέσεις! Τι ακριβώς είναι;

«Μπορεί να είναι ο φόβος ότι δεν έχετε επιρροή σε σημαντικά ζητήματα που επηρεάζουν την κοινή σας ζωή, ο φόβος ότι στο μέλλον ίσως να μην αισθάνεστε ασφάλεια, ο φόβος ότι δεν υπάρχει σεβασμός στο πρόσωπό σας, ο φόβος ότι μπορεί να μην καταφέρετε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας».