«Μπορώ να μείνω έγκυος από τα σπερματικά υγρά»; Ο ειδικός απαντά!

«Μπορώ να μείνω έγκυος από τα σπερματικά υγρά»; Ο ειδικός απαντά!

Αν είστε σεξουαλικά ενεργές, σίγουρα έχετε αναρωτηθεί αν είναι δυνατόν να μείνετε έγκυος από προσπερματικά υγρά; Πρόκειται για άλλον ένα μύθο ή πράγματι χρειάζεται να είμαστε περισσότερο προσεχτικές.

Τι είναι τα προσπερματικά υγρά Διαβάστε παρακάτω...

Πρόκειται για υγρό που απελευθερώνεται από τους γεννητικούς αδένες (αδένες Cowper) που βρίσκονται κατά μήκος του ανδρικού αναπαραγωγικού / ουροποιητικού συστήματος. Το υγρό είναι διαυγές και συνήθως αισθητό στην άκρη του πέους κατά τη διάρκεια μιας στύσης, αν και αυτό δεν ισχύει για όλους τους άνδρες. Ο λόγος ύπαρξης του υγρού είναι να βοηθήσει στην εξουδετέρωση του όξινου περιβάλλοντος της ουρήθρας και επίσης να προσφέρει προστασία στο σπέρμα.

Δείτε ακόμη: 10 σημάδια που δείχνουν αν θα έχετε έναν γάμο χωρίς... σ*ξ! Πώς να προλάβεις την κατάσταση!

Το προσπερματικό υγρό δεν περιέχει σπερματοζωάρια, δηλαδή από μόνο του δεν μπορεί να σας αφήσει έγκυο. Ωστόσο, εάν έχει ξεμείνει στην ουρήθρα σπέρμα από προηγούμενη εκσπερμάτωση, μπορεί να έρθει σε επαφή με αυτό το υγρό. Το εναπομείναν σπέρμα έρχεται προς την άκρη του πέους κατά τη διάρκεια της διέγερσης, και μαζί με το προσπερματικό υγρό μπορεί να μεταφερθεί στο σώμα της συντρόφου.

Δείτε ακόμη: Οι άντρες μίλησαν: Τα 14 tips για να είσαι σταρ στο κρεβάτι! Αντέχεις να τα μάθεις;

Αυτή είναι η περίπτωση που σε συνδυασμό με απροστάτευτο σεξ μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Μόλις το σπέρμα μαζί με τα προσπερματικά υγρά εισέλθει στον κόλπο, μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο, ακόμη και αν ο σύντροφός τραβηχτεί πριν την εκσπερμάτωση.

«Η πιθανότητα να μείνετε έγκυος από προσπερματικά υγρά είναι πολύ μικρή. Ωστόσο, αν και σπάνια, υπάρχει, γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και προφύλαξη»