Ανοργασμία στη γυναίκα: Πότε συμβαίνει και ποια είναι τα αίτια!

Ανοργασμία στη γυναίκα: Πότε συμβαίνει και ποια είναι τα αίτια!

Ορισμένες γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό. Άλλες πάλι δεν τα καταφέρνουν ποτέ.

Είναι λεγόμενη ανοργασμία η οποία υπολογίζεται πως χτυπά μια μια στις δέκα γυναίκες παγκοσμίως. Τι την προκαλεί όμως; Διαβάστε παρακάτω....

Έρευνες έχουν δείξει πως οι γυναίκες μεταξύ των ηλικιών 20-30 μπορεί να δυσκολεύονται να έρθουν σε κορύφωση κατά τη διάρκεια του σεξ επειδή δεν έχουν μάθει αρκετά το σώμα τους και δεν έχουν βρει τι είναι αυτοπου θα τις κάνει να φτάσουν στην κορύφωση.

Για τις γυναίκες πάνω από τα 30 τα πράγματα είναι καλύτερα αφού ο οργασμός φαίνεται να επιτυγχάνεται πιο εύκολα, λόγω εμπειρίας αλλά και της πιο κατάλληλης επιλογής ερωτικών συντρόφων.

Δείτε ακόμη: Διαφορά ύψους στο σ*ξ: Ποιες στάσεις δεν μπορείτε να κάνετε και ποιες πρέπει να επιλέξετε!

Τι είναι αυτό όμως που μπορεί να προκαλέσει την ανοργασμία; Ποιοι παράγοντες την δημιουργούν;

Παθολογικά αίτια:

Κάποιες ουσίες φτιάχνουν τη διάθεση αλλά μπορεί να μειώνουν τη λίμπιντο. Έχει βρεθεί ότι ορισμένοι αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης σε συνδυασμό με το αλκοόλ επηρεάζουν το νευρικό σύστημα με συνέπεια οι γυναίκες να μην έχουν οργασμό.

Ψυχολογικά αίτια:

Είναι πιθανό μια γυναίκα που διανύει περίοδο κατάθλιψης, ή έχει μεταπτώσεις στην ψυχολογίας της εξαιτίας ορμονικών αλλαγών να εμφανίσει σεξουαλικές δυσλειτουργίες, όπως η αδυναμία να φτάσει σε οργασμό.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση:

"Η κορύφωση έχει να κάνει με το αν έχεις την αυτοπεποίθηση να αφεθείς” σημειώνει η δρ Μάριαν Μπράντον, μία από τους συγγραφείς του βιβλίου Reclaiming Desire.

Άγχος:

Ο φόβος για την ερωτική πράξη και το άγχος για την "καλή απόδοση" μπορεί να περιορίσουν τις πιθανότητες σεξουαλικής κορύφωσης.

Ενοχές:

“Οι γυναίκες που μεγάλωσαν σε μια οικογένεια, όπου η συζήτηση για το σεξ ήταν 'ταμπού', μπορεί να μη νιώθουν ότι έχουν δικαίωμα στην σεξουαλική απόλαυση, αλλά να αντιμετωπίζουν την όλη πράξη ως κάτι τυπικό” αναφέρει χαρακτηριστικά η δρ Πάτι Μπράιτον, συγγραφέας του βιβλίου The Art of Sex Coaching.

Έλλειψη επικοινωνίας:

Είναι πάρα πολύ σημαντικό μια γυναίκα να μπορεί να μοιραστεί με τον σύντροφό της τις ερωτικές της επιθυμίες και σεξουαλικές φαντασιώσεις. Ο οργασμός, κυρίως στην γυναίκα, είναι εν πολλοίς εγκεφαλική υπόθεση.