"Δεν έχω σχέση εδώ και καιρό και αυτοϊκανοποιούμαι! Αυτό θα βελτιώσει την σεξουαλική μου ζωή;" Ο ειδικός του Youweekly.gr απαντά...

Εδώ και μερικούς μήνες που είμαι χωρίς κάποια σταθερή σχέση αυτοϊκανοποιούμαι. Αυτό μπορεί να βελτιώσει τη μελλοντική μου σεξουαλική ζωή ή μήπως θα την κάνει χειρότερη; Γιώτα

Την ερώτηση αυτή θα απαντήσει ο Ανδρολόγος του Youweekly.gr κ.Κωνσταντίνος Ρόκκας. Διαβάστε παρακάτω...

Αγαπητή Γιώτα, η αυτοϊκανοποίηση είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται συχνά τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες κυρίως κατά τη διάρκεια της εφηβικής περιόδου της ζωής τους και βοηθά σημαντικά στο να γνωρίσουν το σώμα τους και να εξοικειωθούν με τη σεξουαλικότητά τους.

Δείτε ακόμη: Καρεκλάτο σ*ξ: Οι στάσεις που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις για... εγγυημένη απόλαυση!

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιείται σε περιόδους της ζωής κατά τις οποίες δεν υπάρχει κάποιος σεξουαλικός σύντροφος έτσι ώστε να υπάρχει κανονική σεξουαλική επαφή. Σίγουρα αυτό ούτε θα βελτιώσει ούτε θα χειροτερέψει τη μελλοντική σεξουαλική σου ζωή.

Δείτε ακόμη: 5 σημάδια ότι "χωρίσατε"... αλλά δεν χωρίσατε

Ο μόνος κίνδυνος είναι να συνηθίσεις να έρχεσαι σε οργασμό μόνο με αυτόν τον τρόπο και μετά να είναι δύσκολη η οργασμική κορύφωση με τον σύντροφό σου. Πάντως στην ενήλικη περίοδο είναι καλύτερο και ψυχολογικά να υπάρχει μια μόνιμη σχέση και κανονική σεξουαλική επαφή.